2008/09/05

SUNDBYBERGS LEJONROOS LANSERAS I LEDARE


Mobilen började vibrera i fickan ungefär samtidigt som jag klev av buss 156 på Landsvägen i Sundbyberg ungefär klockan 07.45. Efter en synnerligen tung natt på jobbet så var det en zombie som svarade fröken Lejonroos. Erica var milt sagt entusiastisk och kvittrade "-Har du läst Svenskans ledare idag?", och zombien bröllade "-Näää. Vad står det i den?". Vanligtvis har jag stenkoll på detta, eftersom jag alla dygnets vakna timmar scannar media efter bloggbara ämnen, men inte nu och inte när Erica verkligen ville att jag skulle ha läst. Erica var euforisk, hon fanns med i Per Gudmundsons ledare bland en massa kvinnliga högdjur inom alliansen. Och ämnet handlade om var alliansen skall hitta sin Sarah Palin.

Jag förstår Erica, det måste kännas gott att nämnas som en "Coming lady" efter TV4:s synnerligen missvisande granskning av henne. "And the sky is the limit...". Själv skulle jag också må gott ifall någon jämförde mig, denna anspråkslösa och ödmjuka individ, med hunkarna inom regeringen - Jan Björklund, Sven-Otto eller min egen husgud Calle Bildt.

Det finns ju många duktiga kvinnor att lyfta fram från alliansen, och för att därigenom slå hål på den socialdemokratiska myten om att alliansen för en politik för män och av män. Just nu är det ju extremt tydligt att de skarpa kvinnorna finns åt höger. När sossarna kvoterade fram Mona Sahlin som partiledare blev det väldigt tydligt att det är ont om skarpsinniga kvinnor med visioner i S-toppen... Därmed inte sagt att denna brist nödvändigtvis även finns bland gräsrötterna, i Sundbyberg finns ju Nathalie Sundesten Landin.

En annan artikel som jag föll för var den om vad som avgör var man bosätter sig och i vilken boendeform. Sundbyberg, där både jag, Erica och Nathalie slagit oss ner är ju en på alla sätt underbar plats. Hade det inte varit för att staden styrs av sen röd-grön minoritet mot väljarnas vilja så hade Sundbyberg varit rätt så perfekt faktiskt. Kommunikationerna är mycket bra, så länge man reser med SL, närheten till naturen slående och likaså närheten till storstaden. Att det sedan är problem i skolorna, med valfrihet och med kriminalitet vet ju alla vad det beror på, sossarnas monopoltänkande samt slappa och kravlösa politik...

4 kommentarer:

Joakim Draköga sa...

Hej Fredrik, jag blev en copycat... Hälsa Erica och gratta till "pitbull"-utmärkelsen? Jag skrattade åt det angående Mona Sahlin, och vill samtidigt tacka dig för att du fick mig att inse hur urbota blåst hon är! Det var citatet du hade uppe när hon var talare, i Turkiska ungdomsförbundet tror jag det var. Att så tydligt kväsa sin egen identitet (i motsats till Pia Sundhage) för att få väljare, och tro att dett inte kommer slå tillbaka! Korkat! Sätt upp citatet igen...SNÄLLA :)

Tokmoderaten sa...

Ditt ord är min lag. Observera att jag döpt om din blogg i länkspalten...

Joakim Draköga sa...

Ok, tack förresten döpte jag om din länk på min blogg. Hade

Tokmoderaten sa...

Och eftersom du var så elak och kallade mig en "spillra" måste jag vara snäll och ändra namnet på din blogg på listan igen...

Puss Puss!