2008/09/11

TOKMODERATENS TOPP-5 PIZZERIORVarthän jag än vänder min kos så söker jag upp den lokala pizzerian för att ytterligare späda på mitt stigande BMI. Under detta hetsätande har jag funnit några guldkorn, pizzerior utöver det vanliga som gör detta självdestruktiva frossande till en njutning inte bara för stunden.

Under mina resor utomlands har jag kommit fram till att vi i Sverige har de godaste pizzorna i Europa. Tunna, smakrika och beroendeframkallande... Favoritpizzan är som svenskens smak Kebabpizzan men även andra smaker gör sig bra.

Om Ni skulle vilja resa runt i Stockholmstrakten så har jag fyra guldkorn i huvudstadens närhet att rekommendera, samt en riktig pärla i Göteborg. I tur och ordning:

1. O'Pizzicato på Swedenborgsgatan mittemot Södra station i Stockholm. Underbara pizzor och mycket bra service. Barnvänligt!
2. Pizzeria Hörnet, Tyresö Centrum i samma kåk som Vårdcentralen. Bästa Kebabpizzan i Stockholmsområdet! Lägg bara till färska tomater för att optimera njutningen...
3. Pizzeria Arena, Östra Storgatan i Gnesta. Vid infarten från Södertälje serveras groteskt stora och synnerligen välsmakande pizzor. Miljön rätt sjabbig, men det vägs upp av maten med råge.
4. Solsta Pizzeria, Järnvägsgatan i Sundbyberg. Värt en resa till den gudsförgätna sosse-staden med sina välkryddade och välsmakande pizzor.

och i Götet...

5. La Vacca på Folkungagatan 13, nära Ullevi. Enormt gott, enormt hemtrevligt och suveränt.

Tittar man efter motpoler till de ovanstående så finns nog inte haket kvar. Men jag minns när gatuköket i Fårösund 1987 som första inrättning i byn började med pizza till min stora glädje under min tid i kronans tjänst. Jag blev rätt besviken när jag upptäckte att det i själva verket var en mikrad fryst pizza från Findus som serverades... Tjugo kronor dyrare än i Bungehallen tvärs över gatan med 3 gurkskivor och en halv tomat bredvid. Skamligt lurendrejeri...

8 kommentarer:

Winston sa...

Huuungraan....Huuungraaaan...var är du?

Tack för ett sköööönt inlägg i det livsviktia ämnet Maaaaat!

Mer mat Moderat.

Winston III Jr

Winston sa...

Finns det pizza-automater med vedugnseldade pizzor?

Winston IIII Jr

Tokmoderaten sa...

Är det du Gurra? Inläggen låter som det iaf...

Joakim Draköga sa...

Haha, jag vill fråga varför du "glömde" Birkastans Pizzeria?

Tokmoderaten sa...

Helt enkelt för att den enda gången jag ätit något därifrån har varit på jobbet, och i liten omfattning ( dvs när du bjuder på en minimal bit... )

Joakim Draköga sa...

Jag vet inte om du, illa dolt, påstår att jag är snål? Det kallar jag fräckt! En annan tar i alla fall med sig mat OCH bjuder på HÄLFTEN. Senast kanske Disa hade ätit upp något hon gillar speciellt mycket. Saknades det Salami? eller var det färska champinjoner? Nej, det var bacon va? Äh jag vet inte, det enda jag minns är att det saknades något som min kära dotter hade rensat på pizzan.....

Tokmoderaten sa...

Du är inte snål, men det krävs ju iaf en såpass stor bit att man känner smaken när man skall avgöra.

Joakim Draköga sa...

Jag förstår om du menar att denna ska fylla din mun, då krävs det väl en hel pizza?