2011/10/27

DEN SNURRIGA SOSSE-LEDAREN OCH SIFFRORNA


Heter man Håkan Juholt så har man uppenbarligen en egen tideräkning, en tidsaxel som inte är som den vi andra lever efter. När den vanliga svenska ungen fyller åtta år och börjar i andra klass i vad som finns kvar av flumskolan så är den Juholtska individen halvvägs till pension och lite till med en fysisk ålder på 35-36 år beroende på när man frågor...

Så räknade Juholt nämligen idag, i Riksdagen och under en debatt med statsminister Reinfeldt. Där Statistiska Centralbyrån och alla sifferkunniga människor i det politiska skrået kunde läsa sina siffror rätt och se att det inte på 8 år har varit så många som varit beroende av försörjningsstöd så lallar Håkan Juholt om att det under de senaste 35 eller rentav 36 åren aldrig har varit så många som tvingas till soc för att överleva.

Någon hade gett Håkan Juholt fel siffror, sedan kanske det inte alls var så att denna någon var en verklig person utan bara ett väsande väsen. Plötsligt var det ett missförstånd, en felhörning eller kanske till och med en partiledare som inte fattar vad som sägs eller förmdelas till honom. Alla skyllde på alla, ingen och någon annan hade gjort bort sig när Håkan lanserade sin egen tideräkning ininfrån kammaren - där 8 år är 36 år och 36 år mycket väl kan vara 8 år...

Det är inte mycket som blir rätt i den Juholtska tillvaron nu. Det pratas om förtroendekrisernas urmoder, det talas om en ledare som måste återvinna respekten hos en väljarkår som inte gör annat än missförstår och misstänker Juholt mest hela dagarna. Juholt pratar om att ta tjuren vid hornen, se till att väljarna börjar lyssna på honom igen när han pratar politik - och är det då inte bra om det som hoppar ur den spontana Juholtaska käften ändå ligger hyfsat nära verkligheten?

Håkan Juholt snackar om att bedda sitt lag, ta in mer kompetens - och var det inte bråttom innan så är det dags nu. Landet Sverige har de-facto ingen oppositionsledare längre, vi har en politisk pajas och en demokratisk driftkucku som ingen längre kan ta på allvar. Håkan Juholt fick sin position som en nödlösning för att ena de evigt trätande falangerna i rosornas krig. Idag, igår och imorgon kommer konsekvenserna av att välja just en nödlösning bli mer plågsamma för Rörelsen för varje minut som går - om det så handlar om 8 minuter eller 36 minuter...

Länkar: DN, AB,
Bloggar: DHE,

6 kommentarer:

Jesus Christus sa...

Jäkla Högermedia som jämt är ute efter att sätta dit Håkan! Det är inte så lätt att hålla reda på alla bidrag och siffror för honom - det vet vi ju redan sedan tidigare. Nu blev det lite fel, men Herregud, Håkan är väl inte mer än människa? Den korrekta anklagelsen från Juholt skulle naturligtvis ha varit: "Antalet socialbidragstagare är det högsta i landet sedan Partiet hade makten!"

Silverstolpe sa...

Man kan alltid lita på Juholt... att allt är fel. Inte många rätt från den mannen. Trist att Sverige står helt utan en trovärdig opposition. Hur var det nu? Betyder det kinesiska tecknet kris och möjlighet? Jag tror det kinesiska tecknet för kris också betyder Juholt. Eller vänta hur var det nu....?

magnus sa...

Jesus Christus, visst snurrade Juholt till det. Han kunde sagt att S minskade siffran till den lägsta på 30 år innan borgarna tog över, vilket var den uppgift han fick, men att den har ökat under de borgerliga. Då hade han varit korrekt och talat utifrån sitt underlag.

Nu använde han 30 år för högsta siffra och lade till 6 år (sedan de borgerliga tog över), vilket rörigt växlade lägsta och högsta. Jag tror vi fått en outbildad rörig statsministerkandidat?

Nej, jag ger juholtarn en månad innan jag dömer honom. Generöst gör jag även det nästa gång, och nästa, och nästa i 3 år!

Klart man är generös. ;)

-
Ett problem skulle vara om under valrörelsen Reinfeldt visar sig ha fifflat med nåt och juholtarn framstår som en hyvens kille med högsta moral; räddar katt från tak eller kvällstidningsjournalistik av det slaget upprättande honom.

värst vore även rubriker om vanvård av släkting till juholtarn på hem som Filippa driver. (Vet inte om kvällstidningsblaskor kan skapa det? Släkt i 14:e led?)

snushane sa...

Ja det är väll så att Arkelsten och Juholt kan ta varandra i handen, för båda två är dåliga på Tidsperspektiv... Sopa framför egna dörren först, sen kan du upplysa att det ska soppas hos grannen!!

Anders sa...

Hahaha det verkar som om ljugholt får bege sig ut på en ny "förlåt-mig-ty-jag-är-dum-i-huvudet"-resa.

Det blir många resor...tur att han kan köra två bilar samtidigt.

Sören sa...

Ljugholt påminner mig om en karaktär från Monty Pythons madrass sketch.

http://www.youtube.com/watch?v=rGEeLtqtNvU

"Mr Verity does tend to exaggerate, so every figure he gives you will be ten times too high. Otherwise he's perfectly all right"