2011/10/10

SOM ETT STORT SALTKAR I ÖPPNA SOSSE-SÅR...?


När de inte trodde att det kunde bli ännu lite värre så landade åklagarens beslut om att inleda en förundersökning mot partiordförande Juholt i sosseriets knä, och var de inte redan skakade och rörda inne på Sveavägen 68 så lär just de känslorna snurra omkring som en tromb på partihögkvarteret en dag som denna...

Det som händer nu är lika spännande och nervkittlande för oss på motståndarsidan som det är jobbigt och plågsamt för de som nu har till uppgifta att stötta Juholt och skademinimera i den mån det nu går. När Mona Sahlin löpte gatlopp mellan rader av Toblerone-bitar och blöjförpackningar fanns inte bloggandet som medel att opinionsbilda, men gammelmedia fungerade nästan likadant då som nu. Jag inbillar att alla dessa små enstaka drev som mynnar ut i detta jättedrev hade sett ungefär likadant nu som då om de sociala medierna hade funnits under Toblerone-affären.

Håkan Juholt är en människa av kött och blod, uppenbarligen med både fördelar och nackdelar och som medmänniska har jag trots allt någon form av sympati för den känslosamma Håkan Juholt - en man som precis som sitt parti har haft betydligt bättre dagar i sitt liv än de här senaste dagarna. Håkan Juholt är trots att han är oppositionsledare och statsministerkandidat en människa som har sina försvarsmekanismer. I dag är det mekanismer som gör att han måste få sina stressade, uppgivna pressisar att snabbt slänga iväg ett budskap om att Håkan välkomnar förundersökningen. Någon som tror på det? Någon som inte inbillar sig att åklagarens beslut om att sätta igång en förundersökning inte är som ett stort saltkar ner i de öppna såren som redan sitter där de sitter på den Juholtska kroppen...?

Det börjar bli för mycket nu, alla nya nyheter om den här härvan gör att jag har svårt att slita mig från medias webb-sidor för att vara ständigt uppdaterad i vad som händer eller inte händer och när eller inte det händer. Det snurrar i mitt huvud, jag har svårt att hänga med - och om jag känner så, hur känner då inte Håkan Juholt inlåst på tjänsterummet eller barrikaderad i sin och särbons lägenhet ute i Västertorp jagade av ett belägrande pressuppbåd. Han har det inte lätt, Håkan Juholt...

Länkar: SvD1, SvD2, SvD3, DN1, DN2, DN3, AB, Expr1, Expr2
Bloggar: Westerholm, Hagbom

9 kommentarer:

Anders sa...

Synd på ett sätt att ljugholt nu är på rymmen från polis och rättvisa var han nu gömmer sig, och inte kunde vara med i debatten. Jag hade gärna velat höra varför ljugholt tycker att jag skall betala in skatt och följa lagen när inte han tycker att han behöver.

Hördudu ljugholt, jag skulle också ha nytta av en lön på över en miljon och UTÖVER det 160 000kr extra lite då och då, hur gör jag?

Hur dövar du samvetet som säger att det är fel att stjäla? och att ljuga?

Magnus Redin sa...

Skräpopposition, vi behöver en bättre opposition i dessa tider.

De stora makternas hanteringen av finanskrisen lämnar öppet mål för att ifrågasätta marknadsekonomin och kapitalismen samtidigt som det finns minst en hel generation som är totalt ideologiskt vilsen, se budskapen från Occupy Wall Street. Som grädde på moset håller federalisterna på att köra Euron och en okänd andel av EU i diket och ovanpå detta har vi peak oil och ökande makt för världens två största auktoritära stater Ryssland och Kina.

Dessa enorma problem behöver bearbetas av en politisk debatt och finns det ingen vettig opposition slöar även mitt parti till. Månne det blir Mp och blandade bloggare som tar på sig rollen efter S?

Anonym sa...

Givetvis är det Rosornas krig som blommat ut igen. Upplägget är så elegant så man kan bli tårögd:

1 - Tillfället är utsökt valt då det precis varit en schism mellan partiledningen och riksdagsgruppen med anledning av budgeten,
2 - I det första avslöjandet handlade det om 90 000 kr som Juholt "råkat ta ut."
3 - Enligt manualen gör Juholt en kungspudel och naglar därvid fast sig själv i en position som han sedan inte kan lämna.
4 - I nästa steg framgår det att han blivit varnad under sommaren.
5 - För att elda på det hela ytterligare höjs nu beloppet till 160 000 kr
6 - Det framkommer enligt "källor inom s" att Juholt för flera år sedan blev varnad för att han gjorde fel.

Efter ovanstående steg har det hela nått stormstyrka och Juholt får puttra i sitt eget spad. Processen är nu självgående med desperata facebookinlägg och polisutredningar. Nästa steg som kommer de närmaste dagarna är att några ledande partimedlemmar av självbevarelsedrift offentligt börjar distansera sig från Juholt. Därefter är det bara en tidsfråga innan handduken måste kastas in.

Man kan tycka vad man vill om Aftonbladets slaskjournalistik men de är mästare på att skapa den här typen av drev, med Lena Melin som försångare och resten av Aftobladet som kör. Frågan är vem som skrivit texten? Nuder, Östros...?

/PHM

Anonym sa...

Eller Mona Sahlin....hämnden är ljuv....

Läste dessutom någonstans att Göran Persson ville tillbaka till politiken, detta kläckte han ur sig i en intervju två dagar innan Juholt avslöjades......

Anders sa...

Tokis, det varade inte så länge med ditt lilla uppehåll på din Juholt abstinens. Märkligt att du inte kommenterar de nya uppgifterna där Juholt har uppgett båda namnen på de hyreskontrakt han lämnat in, då kan väl knappast uppsåtet vara att blåsa riksdagen.
Förvaltningskontoret har tydligen inte haft invändningar på fem år.
Läs bloggen "MAKTEN TILL FOLKET" av centerpartisten Lars-Håkan Halldin. Juholt ska givetvis ändå sätta sig in i regelverket, tyder på lathet, men skönt att se en rakryggad alliansare som inte har hakat på dregeldrevet.

Anonym sa...

Läs på Newsmill! Juristprofessorn Schoultz reder ut sakfrågan. Han lutar åt upp till två års fängelse. Ja då är han ju fri lagom till valet 2014. Nog fan luktar det internkonspiration alltid. Kanske FRA skulle kunna ge material Grävande journalister kanske - nähä nä?

Anders sa...

Ingen högermegafon vågar svara, då tolkar jag det som att det är helt ok med kriminalitet, bara den tillhör allianskramarna,(syftar på tidigare inlägg om fiffel och båg från högern).

Johnny sa...

Det vore utmärkt om förundersökningen leder till åtal och dom på två års fängelse. Det skulle upprätta förtroendet för rättsväsendet som ej politiskt korrupt och förhoppningsvis avskräcka alla andra politiker för att mygla och fiffla med skattebetalarnas pengar.

Sedan måste vi införa direktdemokrati med bindande folkomröstningar i alla frågor som i Schweiz. Det fungerar inte att överlämna ansvaret över halva folkets ekonomi till 349 ansvarslösa slösare som spenderar våra pengar på vad de vill, medans vi sover och låter oss plundras.

Anonym sa...

Johnny, instämmer helt. Schweiz är ett föredömme i många avseenden.