2011/10/08

NÄR KAOS & KATASTROF GLÄNTAR PÅ DÖRREN


Gårdagens svarta löpsedlar om Håkan Juholt i den ena kvällstidningen har flyttat över till den andra, och  fokus ligger medan morgondimman skingras på att skingra dimmorna kring en romantisk semesterresa till Vitryssland. Redan där borde man fundera på om Håkan Juholts omdöme skiljer sig från andra människor som är aktiva på toppen av det politiska isberget, för vilken normalfuntad man tar med sig sin nya kärlek på en semesterresa till Europas sista diktatur, Lukasjenkos socialistiska paradis Vitryssland...?

Stämmer dessutom uppgifterna om att det var vi - du och jag - skattebetalare som betalade för parets första semesterresa så var nog den fantastiska fredagen igår bara en försmak av vad som komma skall. När det gäller en pressad politiker med svettpärlor i mustaschen och ångest i blicken inför ett pressuppbåd som redan börjat värma tjäran och tömma alla kuddar på Sveavägen 68 på sina fjädrar så brukar utgången till slut vara given, och när KG Bergström börjar köra genus-spåret mot Juholt blir det ännu lite jobbigare.

Juholt är en precis lika god kålsupare som Mona Sahlin, men han klarar sig för att han har snopp och Mona snippa. Juholt har klantat till det på precis som korkade sätt som Mona Sahlin, men han klarar sig för att det politiska krishanterandet har gått framåt. Juholt har kört sitt eget förtroendekapital i botten hos folket och hos sitt eget parti, men han klarar sig för att han är ny på sin position och eftersom det var ett veritabelt kaos innan han klev in som "räddaren i nöden". Men viktigast, Juholt klarar sig för att han är en man där Mona var en kvinna.

Det var en orgie i negativa nyheter för socialdemokraterna igår, och orgien lär fortsätta. Drevet rullar vidare, och det spelar liksom ingen roll att Håkan Juholt inte längre går mot röd gubbe eller har installerat en farthållare i sin bil - det finns annat att skriva om. Det spelar ingen som helst roll att Håkan Juholt höll sitt sommartal i Västertorp, i skuggan av den där hyresrätten som nu orsakar så stora problem - för inte ens bland grannarna är han populär längre. Juholt har klantat sig, och drevet rullar vidare som en snöboll.

Sossarna behövde det inte alls, inte heller Juholt. Sossarna och deras ledare kommer återigen att vara skadeskjutna för lång tid framåt. Hur lång tid beror på vad medias likhundar hittar när de nu sveper av Västertorp, Oskarshamn och Riksdagshuset i jakt på nya löpsedlar och för sosseriet deprimerande nyheter.

Det finns en bloggpostning i ämnet som jag definitivt tycker att ni skall titta till - Johan Westerholms inlägg som ventilerar det så många sossar bland fotfolket idag måste känna. Rubriken säger allt - "Ett preludium till en katastrof..." Läs!

Länkar: AB1, AB2, AB3, AB4, AB5, Expr1, Expr2, Expr3, DN1, DN2, DN3, DN4, SvD1, SvD2, SvD3, SvD4
Bloggar: Laakso, Västros, Högberg, Kent, Cornucopia, Böhlmark

12 kommentarer:

Anders sa...

Tokis, ett litet välmenande tips,
bli nu inte för upphetsad av Juholts klantigheter, likt en dreglande blodhund, det finns ju fler sossar att avsky.

Carl-Joel Andreen sa...

Det vore väldigt synd om du skulle göra verklighet åt dina funderingar att sluta upp att blogga om förhållanden som du inte gillar!
Jag läste din blogg "När kaos & katastrof gläntar på dörren" med stor behållning och gillande.Det är verkligen sorgligt att vi i Sverige med den generella kunskapsnivå vi anser oss ha, inte kan odla fram en statsministerkandidat från dagens opposition, som håller ett mini- mimått av kompetens för den rollen.
Referensen till Westerholms inlägg
var givande. Stort behov av den sortens reningsbad föreligger!

Tokmoderaten sa...

Anders - jag avskyr inte sossar.

Jesus Christus sa...

Högermedierna har sänkt ännu en Arbetarledare. Det börjar bli ett demokratiskt problem att sossetopparna inte ska kunna ta för sig lite extra i syltburken, utan att journalistmobben ska starta "Mosa Mona"- och "Hata Håkan"-kampanjer. I Håkans fall startade kampanjen till och med redan INNAN han med 140.000:- i månadslön noggrant såg till att få Kulbons hyra på några tusen betald dessutom. "Inte ens Krösus Sork hade ansökt om dessa tusenlappar med en sådan inkomst", skriver Borgarpressen nedlåtande. Det visar bara hur världsfrånvända de är. De där tusenlapparna hade de fattiga barnen mer än gärna tagit emot! Var finns solidariteten, förlåtelsen..?

Anders sa...

Jesus Christus, din ironi kanske funkar bättre på en sosseblogg, här talar du till de redan frälsta.
Amen.

Anonym sa...

Aldrig förr har väl epitetet "Ljugholt" passat bättre än efter detta debaclet !

Kanske det borde införas någon form av grundläggande kompetenskrav för en riksdagsledamot ?

Tvåårig social linje och en påstådd journalistkarriär för en ledamot med statsministerambitioner talar väl sitt tydliga språk !

Anonym sa...

Hela vår skattelagstiftning är socialdemokratisk,
Reglerna är satta för att klämma åt företagarna, så att de inte skall ha några förmåner. Jag får inte följa med min man (som är egenföretagare) på resor. I andra länder ses det inte som något konstigt om familjen är med på resor i tjänsten.

Sossarna har skapat regler som de inte ens själva vill följa..

Jesus Christus sa...

Anders; Jag förkunnar mitt Ord var helst jag tillåts, både för redan frälsta och otrogna. Gå i frid.

boris sa...

jobba svart, kvittera bidrag, rösta rött, tänk blått. Detta har alltid varit sosse deviser, således inget nytt under solen att även ledaren lever efter dessa.

Anders sa...

ljugholt bryter mot lagar som hade inneburit fängelse för vanligt folk men tycks mest ta det med en axelryckning. "Jamen då betalar jag väl tillbaka några hundratusen dåråh" säger väl en hel det om vilken mentalitet som fusk-sosseledaren besitter.

Hade det rört säg en borgerlig minister som inte betat nånna hundra till en barnflicka utan rapportera till fogden, eller nån borgerlig minister som inte betalat tv-licensen hade vänstermedierna krävt avgång samma dag. Och hade Anders Borg försvarat kriminella med att "alla kan välan göra fel" hade de krävt hans avgång också.

Nu dras vänstermedierna sparkande och skrikande att motvilligt rapportera om denna mångdubbelt värre skandal.

Anders sa...

Ja nog är du flummig alltid Jesus Christus, liksom övriga högerinlägg här. Det är sossarna som gjort att ni allianskramare och sd:are kan sitta på era feta arslen och spy galla över allt som inte tilltalar er inskränkthet.

Anders sa...

Ojdå, nu gjorde visst en liten centerpartist en Juholtare vid namn Emil Källström, regelverket var inte tydligt för han heller, men det blir väl inga kommentarer från moderathycklarna när det kommer från egna alliansled. Ni är en patetisk samling.