2011/10/09

JUHOLTS FÖRÖDANDE MEDIAKURRAGÖMMA-LEK


Sedan några veckor har jag varje helg försökt fridyka i Håkan Juholts intellekt genom att läsa och publicera hans funderingar på Facebook - för att försöka förstå en politisk motståndare. Den här veckan blir annorlunda, precis som Håkan Juholts vecka i allmänhet och veckoslut i synnerhet har varit annorlunda. Håkan Juholt har knappt haft tid att kommentera sitt liv och leverne på det sociala mediet. Spridda skurar av floskler i spåren av en skuggbudget - och under lördagstalen ett vituellt försvarstal om det som under den fantastiska/fasansfulla fredagen bubblade upp till ytan...

"Jag har sedan 1994 lämnat alla uppgifter skriftligen till Riksdagen som ersätter för dubbelt boende. Mitt hem är i Oskarshamn. Jag har varit säker på att jag gjort rätt. Ingen har sagt att jag gjort fel. För en mån sedan fick jag besked att jag gjort fel. Sedan dess har jag gjort allt jag kan för att göra rätt, men förgäves. Igår sa Riksdagen att de inte hade ngt krav på mig. Väldigt förvirrande, trots det betalade jag det kvällstidningarna tyckte jag borde göra. Jag har aldrig försökt lura någon. Är inte felfri alls, men just i den här frågan har jag hela tiden försökt göra rätt." - Håkan Juholts enda kommentar till folket, till media - vid Facebook.

Håkan Juholt har gått och gömt sig för media, blivit oanträffbar och partiellt stum. Rykten säger att Håkan Juholt skriker i affekt närhelst någon i hans närhet säger hyra eller kulbo samtidigt som han leker mussla när pressisarna försöker få honom att lämna svar på journalistkårens samlade frågor. Håkan Juholt är tydligen nöjd med att ha upplyst omvärlden om att han trodde att han gjorde rätt och att ingen minsann skall kunna ifrågasätta en man som inte längre kör för fort eller går mot rött.

Men läser man media som jag gör, som en högercyklop, så är det inte långt borta att tro att mannen har problem med perceptionsförmågan. Håkan Juholt har tydligen varnats tidigare, men ändå trott att han gjorde rätt när Riksdagen skulle betala särbon/sambon/kulbons del av hyran för den gemensamma lägenheten. Det var solklara regler, det var rätt regler - men Håkan trodde ändå att han gjorde rätt...

Håkan Juholt kommenterar ingenting, han har gömt sig och kommenterar endast det som hänt inför de drygt 13.000 beundrarna på Facebook och inte inför alla de miljontals vetgiriga nyhetsföljarna som bläddrar i sina morgon- eller kvällstidningar, som sitter framför TV:s nyhetssändningar. Om de första stegen i Juholts krishanterande kom föredömligt snabbt och i form av en jättepudel så gör Juholt nu fel. Ju längre han gömmer sig ju mer skit kommer media att leta rätt på, ju längre Juholt vägrar svara på frågor ju mer frågor har han att beta av den dagen då han ofrånkomligen kommer att stå i de heta strålkastarnas sken igen - inför ett gän ännu hetare journalister.

Det talas om slarvande sedan lång tid tillbaka, om sådant som Mona Sahlin fick ta time-out för och senare även lämna positionen som vice statsminister. Det skrivs spaltkilometer om allt Juholt har gjort som han inte borde ha gjort, och allt sådant som han inte har gjort när han borde ha gjort det - och samtidigt så rasar redan urusla förtroendesiffror till något som borde få sosse-pöbeln att ge sig ut på jakt efter Berit Andnor och den valberedning som gav Partiet och Rörelsen denna man - Håkan Juholt - till deras ledare...

Det finns sossar som reagerar över klantigheterna som man bör, med ilska och ångest. Det finns sossar som inte låtsas om att något förödande har hänt med deras ledare och hans ledarskap. Det finns sossar som tycker att det är konstigt att den tredje statsmaktens utsända jagar Juholt för sådant de möjligtvis, kanske eller rentav förmodligen har gjort själva vid något tillfälle.

Jag tror att Håkan Juholt har störst glädje av de som berättar för honom hur verkligheten ser ut och inte skönmålar för att göra Håkan glad och lycklig igen. Det är bättre att berätta att det är dags att kliva fram, visa ledarskap och ta tjuren vid hornen för att sedan börja reparera det som har gått sönder än att gömma sig och låtsas som om allt funkar som det skall. I sådana fall är det bättre att någon annan får kliva fram och reparera att parti som idag låter och gnisslar som en sovjetisk sköredtröska från 50-talet, en tidsera som Håkan Juholt längtar tillbaka till mest hela tiden - och förmodligen ännu lite mer i dessa dagar...

"Oj! De är inte kloka. Jag är alldeles för yvig, ostrukturerad – jag har inte en personlighet som passar för att ha ett sådant ledande uppdrag. Jag vet det, jag känner mig själv väldigt väl. Jag ser det som helt otänkbart. Jag har varken kapaciteten politiskt ­eller socialt att ställa mig först i Sveriges största politiska parti. Jag inser min begränsning." - Juholt själv i radio när hans namn kom på tal som partiordförande. Sällan har han haft så rätt som då.

Länkar: SvD1, SvD2, DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, Expr1, Expr2, Expr3
Bloggar: Lidby,

22 kommentarer:

Anders sa...

Tokis, kanske sossarna till slut tycker att "all reklam är bra reklam". Det finns snart en mättnad på vad folk kan ta in från högermedia, dit räknar jag den högst skränande AB (Schibsted äger 91%).

Anonym sa...

Att använda skattemedel utan kontroll är att parasitera på skattebetalarna.
Att i detta läge samtidigt kräva skattehöjningar är mer än vad min mage tål.

ModeratMartin sa...

Känns som mer och mer att han behöver notifiera sin avgång snart.

Eftersom han är man får han troligtvis en chans till, men kommer det upp att han har ljugit media rakt i ansiktet så är den chansen bortspolad.

Anonym sa...

Greider sa igår i statsradions studio ett om Juholt:
"...vandrande cirkus, flipp-flopp politiker..."

Ganska talande...

spekulativ nyhetsnisse sa...

Snart är den socilademokratiska valberedningens ordförande mera intressant att intervjua än Juholt.
Aldrig kunde jag tro att en partiordförande skulle bli så kortvarig som Mona. Jag tror att hon blir slagen av Håkan med flera hästlängder. Just nu verkar en comeback för Mona som mera trolig än att Håkan leder partiet över nästa val. På deras hemsida finns en flik "Nystart". Undrar vad vi kan finna där framöver?
Jag tror att Håkan kommer att bytas ut mot Sven-Erik inom en snar framtid, men garderar samtidigt med en comeback för Mona.

Magnus A sa...

SR nämnde inte t o m nyheterna kl. 8 i morse Juholt (vaknade tidigt och hörde 6- och 7-nyheterna).

Dagens eko 12:30 nämnde inte heller med ett ord Juholt, men fylld ut med reportage om unga i fotbollsklubbar apropå en bok någon okänd skrivit, intervju med ungdomar i någon fotbollsklubb nånstans utifrån temat och andra dussinnyheter.

Tror att sosse- och vänstermedia beter sig exakt som med Littorins eventuella mejl -- enligt en kvällstidning -- i samband med dennes singelliv en massa år tidigare. Då behandlade SR det som toppnyhet i veckor. Detsamma med några gamla obetalda TV-licenser. Vad var skillnaden? Kan inte ha varit politisk färg på inblandade personer, närå!

Well, vill media få Juholt att stanna kvar är Makten ändå ytterst väljarnas. ;)

Anonym sa...

Österberg blir bara en repris på Juholt, men den blir hustrun som kommer att fälla honom ifall han tar över. Det finns många lik i garderoben i Skinnskatteberg, Andnor vet säkert. Det är nog bara Östros som klarar en granskning, men hur långsint är han? Aftonbladet=Pravda.

Johnny sa...

En sak är i alla fall säkert, Håkan Juholt är rökt som politiker eftersom han förlorat sitt förtroende. Ingen vill ha en bidragsfuskande slarv-Pelle som statsminister.

Bästa (S) kan göra är att sparka Juholt och välja en ny partiordförande som inte är kriminell för att ha någon chans att vinna valet 2014. De måste också välja en högersosse, typ Mikael Damberg för att kunna vinna, men det fattar inte vänstersossarna.

Det verkar vara mer stridigheter inom (S) än det är mellan de fyra Allianspartierna.

Jesus Christus sa...

@Anonym: Det där sa Greider att BORGARPRESSEN sa. Att de bedrivit en "Mosa Håkan-kampanj" från dag ett, vilket ju är så sant som det är sagt. Men då förstår man också hur allvarligt det är, när Greider så totalt tappar skärpan; "Mosa Håkan" är ju inte ens en alliteration, och saknar all den elegans som hans poesi vanligtvis begåvats med. (Ni läser väl Görans små betraktelser i DalaDemokraten varje vecka?)

Jesus Christus sa...

Tokis - din teori om att Juholt håller sig undan håller inte längre! I går trädde Partiordföranden fram i programmet ROBINS - och det var bland det mest generande jag sett någonsin på SVT. Programmet inleddes av Robin, som drog några roliga skämt om nyhetsveckan som gått. Lustigt men hänsynsfullt nog nämnde han inte ett ord om Partiordförandens bidragsfusk. Elefanten i rummet var dock så påtaglig att Juholt oftast såg plågad ut, endast orkade le stundtals och bara slängde in några lama skämt då och då. I slutet sjöng programledaren och en kvinnlig gäst en s k ”hyllningssång” till Håkan, som var extremt plump och lite allmänt halvtaskig om mustascher och kulbos – dock FORTFARANDE utan något konkret om hyror eller varför man försöker trixa till sig bostadsbidrag med 144.000:- i månaden. Men plötsligt brände det till, när den blonda flickan med de stora framtänderna sjöng ”När Juholt rövkn*llar väljarna!”. Det skulle föreställa vara roligt, men det var bara smaklöst och djävulskt utstuderat på samma gång. Juholt log tappert – det måste ha varit hans mest förnedrande stund någonsin. Det hade vart bättre att de där j*vla stockholmarna konfronterat honom direkt med bidragsaffären. Men de vågade de inte såklart – då hade de stått klart hur tomt dessa Borgarfabricerade anklagelser klingar! Upp till kamp för vår Partiordförande!

Anders sa...

Bara en stilla undran, varför är det inte lika omoraliskt och bedrägligt med Reinfeldts och Borgs barnflickor. Att betala svartlön är tydligen helt ok om man är stats/finansminister i en alliansregering. Den Serbiska barnflickan hos paret Reinfeldt jobbande även som vikarierande vårdbiträde illegalt i 6 veckor i Täby kommun där Filippa var kommunalråd. Reinfeldt vägrade kommentera detta i ett senare skede. Sensmoralen för er är att fiffel och båg är helt acceptabelt, så länge det håller sig inom minoritetsregeringen.
Juholt och Reinfeldt är lika goda kålsupare, men det vill högern aldrig erkänna....än en gång rent och skärt hyckleri.

Anders sa...

Om nu åklagare och polis gör sitt jobb och spärrar in fusk-ljugholt så kanske vi efter valet får se Sveriges första statsminister som tvingas spendera delar av sin tid i fängelse. Verkligen ett kap sosseriet gjort här.

Om man inte illa kvickt kan erkänna att man gjorde fel och byter ut fuskaren så blir det nog svårt att vinna valet för sosseriet och de övriga inom den rödgrönbruna röran till opposition.

Anonym sa...

.. Alla vet nu att Juholt har gått och gömt sig bakom kulbons kjolar,- ett säkert ställe där ingen vågar ta i och snoka på....

Visionären sa...

Små sossarna, små sossarna är lustiga att se.
Små sossarna, små sossarna är lustiga att se.
Ej ögon, ej näsa, ej hjärna hava de.
Ej ögon, ej näsa, ej hjärna hava de.
Kou ack ack ack, kou ack ack ack,
kou ack ack ack ack kaa.
Kou ack ack ack, kou ack ack ack,
kou ack ack ack ack kaa.

Små sossarna, små sossarna är lustiga att se.
Små sossarna, små sossarna är lustiga att se.
Ej ögon att se med, ej ögon hava de.
Ej bjälken i ögat kan de uppfatta eller se.
Kou ack ack ack, kou ack ack ack,
kou ack ack ack ack kaa.
Kou ack ack ack, kou ack ack ack,
kou ack ack ack ack kaa.

Små sossarna, små sossarna är lustiga att se.
Små sossarna, små sossarna är lustiga att se.
Ej näsa att lukta med, ej näsa hava de.
Ej stanken från Ljugholt kan de uppfatta är sne.
Kou ack ack ack, kou ack ack ack,
kou ack ack ack ack kaa.
Kou ack ack ack, kou ack ack ack,
kou ack ack ack ack kaa.

Små sossarna, små sossarna är lustiga att se.
Små sossarna, små sossarna är lustiga att se.
Ej hjärna som tänker, ej hjärna hava de.
Att Ljugholt han ljuger kan de ej tänka sig kan ske.
Kou ack ack ack, kou ack ack ack,
kou ack ack ack ack kaa.
Kou ack ack ack, kou ack ack ack,
kou ack ack ack ack kaa.

V

Anders sa...

Jesus Christus, knaprar du piller fortfarande, programmet var inspelat på onsdag ev torsdag, men det är väl ovidkommande enligt dig.

Anders 14.38, man kanske ska spärra in dig istället, så slipper vi dina infantila kommentarer

Visionären sa...

Ur den senaste TT-intervjun.

"TT: Du tjänar 144 000 kronor i månaden. Varför tar du emot bidrag över huvud taget?

– Jag är riksdagsledamot och det kan inte vara frivilligt bland ledamöterna att avgöra om riksdagen ska stå för kostnaderna eller inte."

Läste jag rätt? Menar fjanten att det är ett obligatorium att söka bidrag som man inte behöver?

Han ÄR f-n ta mig ännu mer korkad än han ser ut. Och det vill inte säga lite det.

V

Anders sa...

Visionären och ni andra, ingen kommentar på er kära statsminister och finansminister, deras kriminella förehavanden räknas tydligen inte, pinsam skenhelighet.
Byt ut sossarna mot visionären i din lilla visa, och gör det till singularis så blir nidvisan mer träffande.

Visionären sa...

Tack Anders 20:51, för att du gav mig kvitto på att min lilla visa hittade rätt. Den var nämligen skriven för just såna som dig.

;-)

V

(S)kräckslagen sa...

Anders - jag ska förklara för dig varför det är värre att Juholt flyttar in i kulbons kvart och trixar med bidrag när han tjänar 144.000:- i månaden, än att Borg betalat någon barnflicka svart: Sossar utmålar sig själva som den Goda sidan, de är lite fiiinare än alla andra med sitt Solidaritets- och Rättvisesnack. Att en moderat betalar svart går i linje med deras åsikter, att de tycker världens högsta skatter är för högt - förutom att det jämfört med bidragsbedrägeri är en petitess och något som alla barnfamiljer gör för att få livspusslet att gå ihop, inte bara moderata. När Juholt visar sig vara en girig uppkomling som noggrant ser till att låta skattebetalarna ersätta varenda extra hundralapp hans kulbos kvart kostar - DÅ är det hyckleri, Anders. Och de som borde vara - och i detta fall också är det, noterar jag på bloggar och twitter - heligt förbannade är de sosseväljare som låtit sig luras av Juholts tomma pladder om barnfattigdom och solidaritet. Det kallas dubbelmoral, men är inte dubbelt så bra som moral. Förstår du nu, Anders?

Anders sa...

Först (S)kräckslagen, vilken dynga du sprider. De som är lite fiiinare har väl alltid varit sådana cyniska egon som du håller på. Om du läst lite inlägg tidigare så hade du fattat att jag INTE försvarar Juholt, men det vidriga är att alla högernissar vägrar befatta sig med kriminella handlingar från er egen sida, herregud hur många exempel vill du jag ska ta på högerns bedrägerier, skattesmitningar, falska betyg mm mm. Enligt dig så är det ok med skattebrott från moderaterna för det går i linje med deras ideal. Du har gett hyckleriet ett nytt ansikte.

Visionären, no comments, du verkar inte ha alla hästar hemma.

Anonym sa...

varför är Juholt över huvud taget skriven i Oskarshamn när han har arbete och sambo i Stockholm? Sambo är väl just sambo och jag kan inte tänka annat än att det är för att han ser möjligheten till att få en slant för dubbelt boende som han är skriven i Oskarshamn. Det visar väl på vilken nivå hans moral ligger? tycker alla som försöker hålla honom om ryggen skulle tänka på det.

Anders sa...

Problemet är inte att folk håller honom om ryggen, titta i tidingar och på bloggar, samt detta forum, det börjar bli osmakligt nu med denna hatkanpanj. Ingen av er högermegafoner vill/kan kommentera det egna ledet, med alla oegentligheter som jag nämnt ett otal gånger, samt en centernisse som gjort en Juholtare. Ni har ingen balans och sjävinsikt i era egna förehavanden, utan sprider bara en unken självgodhet, som ligger på en ren sandlådenivå.