2011/10/07

TRE SOSSE-KLAVERTRAMP PÅ NÅGRA TIMMAR...

Ilmar Reepalu på väg ut på djupt vatten...

"Håkan Juholt kräver nu att platserna till nästa s-kongress lottas för att minimera risken att hamna bredvid Ilmar Reepalu." - Tweet av Mattias Svensson, magasinet Neo och jag skrattar så jag gråter...

Det räckte alltså inte med att först få de negativa nyheterna till morgonkaffet om att Aftonbladets likhundar hade hittat ett kadaver i den Juholtska garderoben, ett kadaver om att en halva hade blivit en hela när det kom till ekonomiskt stöd från Riksdagen till det dubbla boendet. Imorse snackades det om att det puddlande Juholtar'n skulle betala tillbaka 90.000 kronor bara sisådär, över dagen - nu på eftermiddagen verkar det ha tillkommit 70.000 kronor till.

Det räckte alltså inte heller med att sedan hoppa av en TV-debatt bara för att man skulle behöva stå bredvid en annan demokratiskt vald partiledare, som trots allt också är i opposition men som i Juholts näsa luktar unket. Juholt ville absolut inte befinna sig i närheten av den främlingsfientliga Jimmie Åkesson, och det ville inte Ohly heller och helt plötsligt står SVT med en partiledardebatt utan röda inslag. Den konspiratoriskt lagda personen kansle lägger ihop ett och ett och får två, där avhoppet kanske kan vara en del i det som kallas fokusförskjutning - för att medias likhundar att istället gläfsa efter det köttben som ett avhopp från en TV-sänd partiledardebatt är...

Det är nu Mattias Svenssons tweet blir odödligt, för bara nanosekunder efter det att Juholt har berättat att han minsann inte vill stå bredvid Jimmie Åkesson så meddelar Ilmar Reepalu att han tycker att det vore en bra idé med ett medborgarskap på prov för våra nya svenskar - en testperiod där man kan kasta ut de som är kriminella under test-tiden. Socialdemokraternas rättspolitiska talesperson, sossarnas skugg-justitieminister Morgan Johansson berättar att Partiet, Rörelsen, står bakom Ilmars förslag. Morgan gör det till TT och till Sydsvenskan och han gör det på ett sätt som inte kan missförstås. Att stå bredvid Jimmie Åkesson i en TV-studio är helt plötsligt lika oangenämt och jobbigt som att träffa Ilmar Reepalu på en kongress eller Morgan Johansson i partistyrelsen.

På Twitter går Sverigedemokraterna igång samtidigt som några sossar inte kan förstå vad som händer i verkligheten. Medan Aftonbladets ledarskribent Anders Lindberg bönar och ber om att allt bara har blivit fel så jublar Björn Söder med orden "Ett steg i rätt riktning" samtidigt som andra SD-anhängare skriver om sossarnas nya politik som "ett ljus i tunneln". Upprördheten bland socialdemokratiska vänner är lika stark som glädjen hos sverigedemokratiska ovänner - och efter ett tag så tvingas Juholt pudla för andra gången idag. Det Morgan Johansson sade, och det Ilmar Reepalu filosoferar omkring är inte partiets linje - oavsett vad partistyrelseledamoten Morgan än säger tillsammans med Malmös borgmästare och min landsman Ilmar.

Hur skall man bli klok på dagens socialdemokrati? Hur skall man kunna veta vad de tycker och vad tänker göra från ena dagen till den andra? Det här var dagen då partihögkvarteret på Sveavägen 68 måste ha varit huset som Gud glömde och som är socialdemokraternas otursdag. Fredagen den 13:e är i sossarnas Juholt-era istället fredagen den 7:e. Precis lika jobbig som den här dagen har varit för sossarna har den varit lika underbar för mig. Några sådana här dagar till och Monas tid vid rodret kommer att framstå som en evighet jämfört med den tid man hade tålamod med Juholt...

Sista bloggen för idag, om i sosseriet lyckas med ett fjärde klavertramp. Några iskalla öl, en egenhändigt tillsnickrad kebab-tallrik och fotboll väntar. Sällan har fredagsmyset känts så rätt som den här fredagen.

Länkar: SvD, SvD, SvD, DN, DN, DN, AB Debatt, Expr1, Expr2, Expr3
Bloggar: Moberg, Högberg, Lidby, Böhlmark, Westerholm, Center-Andersson,

14 kommentarer:

Anonym sa...

Vad skall Göran Hägglund nu hitta på för att få lite mediauppmärksamhet?

Anonym sa...

Och vi som för inte så länge sedan tyckte att Mona Sahlin var det bästa som hänt Alliansen.... :-)

Anonym sa...

Enpartistadens "borgmästare" har fått kriminella grannar (kvarteret Seved ligger ett stenkast från hans hus) Och då reagerar gubben med lite "fobi" och drabbas av lite SD-virus. Parikamraten Morgan får då för sig att det är OK och säga det som det flesta sossar tänker så han tar kontakt med pressen.....Skepp ohoj, så kommer kapten Juholt och lägger på PK locket på grytan. Kul kan tyckas men ännu en dag kasatas bort istället för att användas till verkliga problem i detta land.

Maja sa...

skrattar du när nån slår svanskotan åxå?
=)

Oskar sa...

Ironiskt att det är helt okej att gå arm i arm och rösta tillsammans med sd i riksdagen varje gång man vill knäppa regeringen på näsan - men att stå till svars för sin gemensamma politik i ett debattprogram går inte.

Det parlamentariska läget kräver som bekant att ljugholtarn har med ALLA kommunister, miljömuppar OCH s-demokrater för att kunna rösta ner något från vår Alliansregering. Om en enda sverigedemokrat inte kan gullas över till sossarna så vinner regeringen.

Det är dags att sosseriet redogör hur och med vilka man ämnar regera efter valet, och någon borde upplysa dem om att det krävs 50% för en majoritet...inte sossarnas 29%.

sossarna kanske inte borde stöta bort sina oppositionsbröder så tvärt - de kan bli än mer dyrköpta i framtiden.

Anders sa...

Oskar, sd har stöttat dina högervänner alliansen till 94% sen de kom in i riksdagen, ca 80% i sd är fd högerfolk. Du yrar som många andra högermegafoner.

Niklas sa...

@ Anders Bara 94 %? I tidningskommentarerna är det 97 %, ibland är det däremot 8/10. Finns många siffror och få verkar stämma överens. Hur många gånger röstar socialdemokraterna med regeringen kan man fråga?

För övrigt, om vi återgår till ämnet, om de inte gör en oerhörd återhämtning tror jag S kommer sjunka med 10 % som fördelas över de resterande 7 partierna. Det är ju skandalöst att fullblodspolitiker inte har något vett att se vad som är lämpligt eller inte. Man blirnju mörkrädd för mindre över att dessa lagstiftar om oss.

Anonym sa...

Anders, läs på om hur riksdagen fungerar! Sossarna röstar också med regeringen i många frågor. Är de också ett stödparti till Alliansen? SD agerar som de lovade efter valet, de röstar ej emot regeringen i frågor där de ej har en egen agenda. S lovade att aldrig ge SD inflytande, ett löfter som Ljugholt sedermera struntade blank i.

Hans Odeberg sa...

På ett sätt har ju Reepalu helt rätt infallsvinkel för oss gamla mörkblå moderater. Han anser att det är busarna som skall flyttas på, inte de trakasserade invånarna i Seved.

Sen finns det ju en prövoperiod som tillåter oss att utvisa grovt kriminella invandrare. Den där tiden innan man får medborgarskap. Så den vettiga lösningen är ju att göra det lite svårare att få medborgarskap.

Dock lär väl de flesta av busarna i Seved vara svenskar. Även där borde högerns batongpolitik vara lösningen, snarare än fler fritidsgårdar. Nyligen stiftades en lag emot stalking, där flera småförseelser tillsammans kan utgöra ett grövre brott. Stifta en liknande lag emot gängkriminalitet, så kommer grabbarna i Seved kunna se fram emot att skaka fängelsegaller snarare än butiksgaller.

Anders sa...

Anonym, man kan ifrågasätta din läskunnighet, om du inte märkte att mitt svar var en replik på Oskars hjärnspöken.

Johnny sa...

För en gångs skull så tar Reepalu upp ett stort problem i samhället med alla kriminella invandrargäng, lösningen kanske inte var den bästa, men utvisning vid våldsbrott och andra gröva brott borde vara självklar. Men att svenskar skall behöva utsättas för 10 gånger fler våldsbrott idag än på 1960-talet är skandal.

Jag tycker inte vi skall ta emot flyktingar från länder som har svårt att integreras, lära sig svenska, skaffa egen försörjning, kriminalitet, etc.

Ta bara in flyktingar från länder som vi har erfarenhet av och som har lägre kriminalitet än svenskar, högre sysselsättningsgrad, etc.

Det måste bli mycket svårare att erhålla svenskt medborgarskap, bosättning och skatteinbetalning i minst 10 år, godkända betyg från årkurs 9, etc.

Det skulle behövas en rejäl upprensning av konsekvenserna av den katastrofala invandringspolitiken, men regeringen försvarar den genom att kalla alla kritiker för rasister.

Anonym sa...

Bombastiska och hotfulla påhopp på andra kommentarer är ett typiskt missbrukarsymptom. Hört talas om Minnesota-metoden kanske?

Anonym sa...

Höger=EGOISM+Mammonlära

Anders sa...

Anonym, du insinuerar att jag skulle ha alkoholproblem, låter som förtal, långt värre än hjärnspöken och läskunnighet.
Men om jag håller mig på din nivå,
så tyder ditt påhopp på mig som en ren projicering. Väx upp eller sök hjälp.