2011/10/03

PARTIET HULLER & PARTIORDFÖRANDE BULLER


Där kom han med Tommy Waidelich vid sin högra sida och Carin Jämtin snett bakom till vänster, med en tjock lunta i sin hand - den som han själv stolt förkunnade var den färdiga skuggbudgeten. Juholt var jättenöjd med det som han och Tommy Waidelich hade jobbat fram, efter nio olyckor, tio sorger och elva bedrövelser. Med luntan i handen skulle Juholt och Waidelich möta sin riksdagsgrupp, vars gruppledare bara för några dagar sedan ärligt och rättframt kallade den dynamiska duons förslag till budget för en budget som inte höll måttet vare sig till form eller innehåll. Det var nu de skulle få godkänt, det var nu de äntligen skulle få visa att de kan när de vill...

Så kom de ut, alla de där folkvalda sossarna, efter nästan tre timmars brainstorming kring en budget som tidigare inte höll måttet vare sig till form eller innehåll och ännu en gång fick Juholt och Waidelich bakläxa. Det var inte tillräckligt bra, riksdagsgruppen var inte nöjda och bilden av inkompetens om man googlar borde numera vara en bild på Juholt och Waidelich.

Men den dynamiska duon lever inte i samma verklighet som vi andra. Juholt är utåt sett jätteglad att de sociala demokraternas budgetmotion får mer mediabevakning än regeringens dito. Att oppositionen lägger motioner och regeringen lägger propositioner verkar Juholt ha glömt bort i sitt tillstånd av ändlös glädje och massiv lycka över att media uppmärksammar sossarnas budgetprocess som det totala misslyckande det är. För det är ju därför Juholt får media för sin och Waidelichs budgetmotion, för att den läggs fram under kaos-artade omständigheter och utan att aldrig bli riktigt klar. Media uppmärksammar de sociala demokraternas inkompetens, inte deras satsningar eller skattehöjningar. Pressuppbådet jagar nya misslyckanden och inte nyheter om att det tidigare så vidriga RUT-avdraget får vara kvar även i sossarnas skuggtillvaro.

Juholt fattar i sin enfald inte att den media han och Waidelich nu får skadar sosseriet långt mycket mer än vad den gör nytta. Juholt är numera Sveriges svar på Bagdad-Bob när det kommer till skönmålande, och kanske var det han som smittade Baylan med åkomman där skönmålande och verklighetsflyende är de mest framträdande symptomen.

Tydligen var det ändå så illa att Juholt erkände att hans och Tommys första utkast till en skuggbudget var en röra, allt var huller om buller och ingen såg någon som helst struktur i den första budgetmotion som skulle bära herrar Juholt och Waidelichs signum. Det är talande att det socialdemokratiska ledarskapet av idag inte kan prestera mer än huller och buller, ostrukturerat nonsens, floskler och en textmassa som aldrig någonsin, någonstans eller någon gång verkar bli godkänd av de som skall stå bakom bokstäver och siffror. Hade jag varit sosse och nätrot hade jag redan nu krävt en extrakongress och ledarbyte, något annat hade varit hyckleri och tjänstefel. Sällan har en man gjort så många fel inför så många på så kort tid som Håkan Juholt, men han är nöjd och ler ändå...

Det är rätt talande för det socialdemokratiska partiet och ledarskapet att man numera tycker att det är jättekul när media målar bilden av Håkan Juholt som totalt inkompetent och verklighetsfrånvänd. Kanske beror det på att media allt som oftast ligger fel i sina omdömen, men att man nu har så rätt man bara kan ha...

Länkar: AB1, AB2, AB3, SvD1, SvD2,
Bloggar: Böhlmark,

9 kommentarer:

Anders sa...

Tokis verkar ha snöat in på Juholt fullständigt, finns andra ännu mer pinsamma klåpare hos dina kära moderatvänner. Reinfeldt som står och harklar sig och kastar ut floskler som "jag tror att sättet att påverka är att ha kontakt" till den stenhårda diktaturen i Saudiarabien, där kungen delar ut scoutmedalj till diktatorn Abdullah själv. Varför vet nog varken Kungen, UD eller regeringen.
Men att han var där visste både UD och regeringen trots den pinsamma mörkningen. Sen står Bildt och svamlar om att världen inte ser ut som i Skövde, ytterligare en stor fet groda(läs padda) som hoppar ur en moderatmun. Kungen är ju fullständigt inkompetent, man kan nästan tro att han ingår i alliansen.

Jesus Christus sa...

‎"Så du ser inte det här som negativ publicitet?"
"Nej, jag ser det som rakt igenom positivt. Faktiskt! För det talar om att det här är Partiet man bryr sig mest om."
Ett utkast till Public Service inför God Morgon, Världen i helgen? Nej det är Partiordföranden som talar. Herregud, någon måste tala om för (S) att man valt en kretin till Partiledare.

Tokmoderaten sa...

Anders, min lilla nätstalker...

Det är väl min uppgift som moderat att lyfta fram den bilden av Juholt som jag tycker att folk skall se - och som dessutom är helt korrekt i mina och medias ögon.

Vad anbelangar de andra som du tycker förtjänar samma nedsablande så kommer det ibland, inte lika ofta av den enkla anledningen att de inte är huvudmotståndare. Titta till NetRoots så lär du hitta det du söker.

Anders sa...

Hoppas bara inte man måste stryka dig medhårs för att kunna delta på ditt forum. Har gett dig en del beröm också, men det har du väl förträngt Tokis.

Anonym sa...

Anders,du är faktiskt ganska pinsam. Du kanske har missat att det här är en blogg skriven av en moderat? Tokmoderaten är dessutom ganska duktig på att med jämna mellanrum dela ut välförtjänta kängor till regeringen. Om du nu blir så ledsen över att den här bloggen drar ner brallorna på Juholtarn så försök åtminstånde att bemöta kritiken i det gällande ämnet. Att ordbajsa om allt utom artikelns innehåll är faktiskt intellektuellt svagt.

/Dan

Anders sa...

Dan, om du kallar det som faktiskt hänt för ordbajs, så har du mer än väl avslöjat din klena begåvning.
Är det du som sätter agendan nu, trodde det var Tokmoderaten som ägde bloggen?? Ursäkta Dan, att jag störde klubben för inbördes beundran, förmodar att du är ordförande där.

Vanja sa...

Kära Tokmoderaten, jag äls... nej, så långt ska vi inte gå (idag). Jag brukar inte gödsla kommentarsfälten med länkar, men om du inte har upptäckt Gubben vid Rämen än, så kan det vara värt ett besök för din del :) Han bloggar på wordpress och har "gubbens" som adress framför. Ni båda ligger på min personliga bloggtopp. Nu ska jag gå ut i skogen och gräva ner resterna av den gamla socialdemokratin som jag hittade på farstutrappen idag på morgonen. Ha det gott.

Tokmoderaten sa...

Tack för glada tillrop Vanja! Skall kolla till Gubben vid Rämen...

Anders. Nu skall jag inte svara åt Dan, det får han göra själv. Men jag kan leverera det sorgliga beskedet till dig att ja, jag har snöat in totalt på Juholt och så kommer det vara till den dagen kommer då han eller hans parti får nog av stolligheterna. Hoppas du orkar hänga kvar ändå, för vem vet - en dag kanske Juholt gör något bra och då kommer jag skriva det... :-*

Jesus Christus sa...

Herre - hjälp Juholt, ty han veta icke vad han göra.