2011/10/07

EN BARNSLIG OCH OMOGEN OPPOSITION...


"Jag vill inte sitta bredvid Picko för han skjuter snorkråkor på mig!"

Så lät det i skolan, när en överkänslig tjej inte ville sitta bredvid klassens pajas för att han brukade peta sig i näsan och snärta i väg sina kusar i grannens hår - och den överkänsliga tjejen hade en fin, stylad frisyr där kråkorna nästan kunde bygga bo. Hon som skrek i högan sky var en mycket yngre och avsevärt mycket snyggare blivande kvinna än Elisabeth Höglund. Men där och då lät hon nästan likadant, och frisyren var snarlik...

Det var barn och ungdomar som vägrade att sitta bredvid någon man störde sig på, men tjejen tvingades sitta där ändå om hon ville lära sig, utvecklas och inte skolka. Alla andra platser var upptagna, och efter lektionen hittade hon några bifynd i borsten efter att gått igenom den Höglundska frisyren. Idag handlar det om två partiledare, två vuxna män som gör sig löjliga och vägrar se verkligheten som den ser ut.

Vi har en minoritetsregering bestående av fyra partier, och vi har en opposition som från lite olika håll bedriver oppositionspolitik. Allt som oftast är det inte en samlad opposition, helt oenig - men ibland tillräckligt eniga för att sätta det andra laget på pottkanten. Faktum kvarstår, det är fyra oppositionspartier - med olika inriktning som ställs mot en regering i en debatt. Då vill helt helt plötsligt de två fysiskt sett vuxna männen Juholt och Ohly att Jimmie Åkesson skall stå med regeringen, trots att varje tänkande svensk förstår att Åkesson och hans Sverigedemokrater faktiskt är i opposition.

Vad säger att Jimmie Åkesson trivs med att befinna sig i närheten av Ohly eller Juholt? Inte mycket, Åkesson vantrivs förmodligen lika mycket i Ohlys sällskap som Ohly vantrivs i Åkessons. Men Åkesson gnäller inte, han vet sin plats trots att det är en avgrund ideologiskt och poitiskt mellan han och de två "vuxna" männen som nu inte tänker dyka upp bara för att de skulle behöva stå bredvid Jimmie. Det är Jimmie Åkesson och SD som vinner på detta meningslösa tramsande. Det är Juholt och Ohly som gör sig ännu dummare än vad de verkar vara vid en ockulär besiktning...

"Vi har landat i att det viktiga för oss är att vi får framföra vårt alternativ till regeringens politik, och att det är viktigare för oss än hur vi står" säger Milöpartiet och jag säger att så jobbar ett oppositionsparti som är intresserat av att diskutera sakfårgor och inte placering i en TV-studio. Miljöpartiet vinner på sin inställning, de framstår som en mycket mer mogen opposition än de två prinsarna på ärten. Sverigedemokraterna vinner på att vara med när de dumskallarna vägrar vara i deras närhet. Regeringen vinner på att Socialdemokraterna för andra gången på några timmar gör sig till åtlöje inför hela det svenska folket. Förlorarna är de som har råd att förlora ännu lite mer och de som om de förlorar mer är politisk historia - sossarna och vänsterpartisterna.

Själv kan jag inte helt frigöra mig från känslan över att det finns helt andra skäl till varför inte Juholt vill kliva in framför kamerorna igen. Det är bara en känsla jag får medan jag ser på hur Ohly skarvar in Juholts bakåtpassning i eget mål och presterar ett osnyggt politiskt självmål...

Länkar: SvD1, SvD2, SvD3, DN1, DN2, DN3, Expr1, Expr2,
Bloggar: Kent

18 kommentarer:

AE sa...

Sossarna har i alla fall ingen politik att presentera så det är ingen förlust att de inte deltar. Hoppas att de inte blir inbjudna nästa gång det är dags för debatt.
Själv kan ju Juholt använda söndagskvällen till att läsa på vilka regler som gäller för riksdagsmännen och deras hyresförmåner.

Anonym sa...

Tokmoderaten,kan du erinra dig om en lika miserabel dag för sossarna? Om man bortser från valdagarna 2006 och 2010 framstår denna fredag rent pr-mässigt som den svartaste på mycket mycket länge för dem. Bojkotten av Agenda är helt absurd i sig. Man vägrar alltså stå bredvid ett demokratiskt valt parti. Vore jag Jimme Åkesson skulle jag korka upp skumpa ikväll och bubbla omkring i ett riktigt lyckorus.

Dan

Anonym sa...

Dom "rasistiska" sossarna i malmö vill slänga ut kriminella invandrare.

Ska dom försöka "sno" den politiken från Sverige-demokraterna nu

Tokmoderaten sa...

Dan - Ärligt talat har jag svårt att se en lika miserabel sosse-dag som denna om man räknar bort Palme och Lindh-morden. Det fanns dagar under kaoset när man skulle hitta sin Juholt förra hösten/vintern som var vidrigt jobbiga för sossarna, men denna slår nog dessa. Och ja, jag har jättekul. :-)

Anonym sa...

Kan det vara så illa att sossarna använder SD's placering i SVT för att slippa få förklara sig vad gäller bidragsfusk? Kan det vara så illa...?

Anonym sa...

Palme och Lindh-morden är ju dock tragedier. En helt annan sak tycker jag. Jag led även som svensk då. Nu lider jag inte alls även om det i slutändan blir ett demokratiskt problem med så ryggradslösa politiker. Frågan är hur länge till det dröjer innan vi från sossehåll får höra: "Kom tillbaka Mona,allt är förlåtet" =)

Dan

Anonym sa...

Snacka om en bisarr sosse dag. Malmö sossen Reepalu "kommer ut ur garderoben" som SD-are =) http://www.svd.se/nyheter/inrikes/reepalu-temporara-medborgarskap_6532197.svd

Tokis,det här blir bara mer och mer underhållande =)

Dan

Anonym sa...

Debatten blir nog inställd. Reepalus "utspel" stämmer med gällande svensk lag. Lagboken är inte rasistisk. Äkta rasism är ett folkslags önskan att härska över ett annat. Sen kan vi tramsa bort en viktig fråga med att tjafsa om namn på bakverk och godisförpackningar medan vi fortsätter att plundra Afrika på deras naturtillgångar.

Erik Rune sa...

Den där tjejen i början av inlägget hade ju faktiskt rätt! Varför ska man acceptera att sitta bredvid en person som ofredar en?

Anders sa...

Skadeglädje är den enda sanna glädjen, eller hur alla moderathycklare. Tänk om ni inte fått detta serverat på silverfat, då fick Tokis börja gräva upp gammal skåpmat igen. Juholt fungerar just nu som ett riktigt blysänke för sossarna, det ska villigt erkännas, men denna klantighet är inte ett dugg värre än allt som moderaterna har ställt till med tidigare, t ex Reinfeldts svartavlönade barnflicka, Littorins falska universitetsexamen, Stegö Chiló som inte betalat tv-licens på 16 år samt haft svart hemhjälp, Borelius med samma meriter + sponsrad sommarvilla på Jersey, statssekreterare Schenströms supande och hånglande, trots att hon hade krisberedskap. Fy tusan listan kan göras längre, men detta behövs som en påminnelse till alla självgoda moderater. Jag erkänner att Juholt är en klant som jag är mycket besviken på. Ni andra har väl sytt på era 100 meters skygglappar, med visst undantag för Tokmoderaten.

Anders sa...

Bara en liten fråga till, hur många gånger har moderaterna hoppat av en tv-sänd debatt??????

Silverstolpe sa...

Anders, alla Moderater du nämner ovan har ju fått en spark i röven och tvingats lämna sina uppdrag. Dags att sparka Juholtarn också? Kommer Sossarna att ge honom statsministerlön som Mona får också? Hur var det med meriter, är han utbildad journalist?

Muhammed sa...

@anders: trollolol

@alla andra: Mata inte trollen.

Anders sa...

Silverstolpe, jag är tydlig med vad jag tycker om Juholt, hur tydlig är du med alla tidigare övertramp från högern. Jag tror nog att hycklare är en rättvis benämning på er.

Muhammed, vilka piller knaprar du på för att bli så djupsinnig.

Kim sa...

Dom röd-gröna skapade invandrarghettona, borgarnas politik spär på utanförskapen i invandrarghettona. Men det enda de etablerade partierna gör för att fixa invandrarghettona är att säga att det är kränkande att döpa det till "invandrarghetto". Det är samma logik som att säga att du får skjuta en afrikan i ansiktet, men du får inte säga att han är död efteråt för det låter ju lite negativt.
Den bistra sanninen är att dom etablerade partierna har fackat upp det för invandrarna mycket mer än vad SD någonsin kunnat göra.
Jag TROR inte att SD kan lösa problemen i utanförskapen, men jag VET att dom etablerade partierna inte kan göra det.

Anonym sa...

Bäst är om Juholt sitter kvar, riktigt länge. Betonghäck = tegelhäck.

Martin F sa...

Men du Tokmoderaten. Med tanke på att Åkessons parti röstar med er i 90 % av riksdagens omröstningar så kunde de väl lika gärna stå på er sida. Om ni nu är så mogna så kunde ni väl stå ut med att ha dem på er sida så som det faktiskt är i Riksdagen i de allra flesta omröstningarna.

Niklas sa...

Jag håller absolut med dig Tokmoderaten.
Dem förlöjligar sig själva.

Däremot så borde du ändra snorkråk exemplet där till att man blir tvungen att sitta brevid den som ingen vill leka med, det reflekterar verkligheten bättre.