2011/10/07

STATSMINISTERKANDIDATEN MED NOLL KOLL...


Ut i de varma strålkastarnas ljus från ett förmodligen kallt VU-möte klev han med en uppsyn som en skamsen pudel - Håkan Juholt. Efter stora, svarta bokstäver på löpsedlar så var det återigen dags för ett drev mot en av våra partiledare, och efter ett halvår vid rodret så har han redan var inne i mediaorkanen två gånger tillsammans med s/s Kulbo...

Där står han framför ett mediauppbåd och erkänner att han inte har haft koll, att han minsann har gjort fel och att han redan idag skall låta "vi" betala tillbaka de där 90.000 kronorna av hyran som kulbon eller sambon Åsa skulle ha stått för egentligen. Det är en pressad man, en man som förmodligen fick se varma fiskar flyga in i kajutan under VU-mötet - där han står bakom rodret. Håkan Juholt kan inte ha låtit bli att reflektera över vad det en gång var som sänkte Mona Sahlins förtroende-kapital till grekiska nivåer och vad det i förlängningen innebar för henne som partiordförande långt senare - efter Monas time-out. Efter en kaosartad budgetprocess, efter velandet om Libyen, efter fötroendesiffror som visar att Juholt innan dagens scoop hade sämre förtroende bland väljarna än vad Mona trots allt hade så är inte detta vad sosseriet behöver, inte vad Håkan Juholt behöver... alls.

Redan dagarna efter Juholts bestigande av den socialdemokratiska tronen kom nyheten om att kulbon och - särbon - Åsa hade stoppat fingrarna i arbetsgivarens syltburk och slickat upp allt själv. Särbon och kulbon Åsa hade tagit sitt straff för bedrägeri, Håkan Juholt visste vad hon hade gjort men hade älskat, glömt och förlåtit henne. Vad som var lite värre var att han också hade glömt bort att meddela valrörelsen vad som förmodligen komma skulle när den tredje statsmakten skulle börja granska Juholt och hans umgänge på riktigt. Att Juholt själv kallar sig journalist på valsedeln är svårt att förstå när han blundade så det gjorde ont inför den medialogik som skulle få drevet i rullning.

Det jag tycker är konstigt är att man då, i mars, kallar den nuvarande sambon för särbo - när de efter mitt bakåträknande när det kommer till riksdagens hyresutbetalningar och krav på återbetalning rimligtvis måste ha varit sambos redan då, Håkan och Åsa. Eller är det så illa att de faktiskt var särbos och att Riksdagen betalade hela kulbons hyra så att de kunde ha kul för pengarna istället? Insinuant? Javisst. Men jag får inte de här två historierna att gå ihop. Särbo? Sambo? Kulbo? Vad gällde i mars när Juholt blev partiledare?

Idag står vi där igen. Håkan Juholt har noll koll, och sällan har väl en partiledare inlett sin tid bakom rodret i en sådan här motvind. När Håkan Juholt på pressträffen säger att det som nu kommit upp påverkar folks förtroende på ett negativt sätt för alla politiker så har han säkert rätt, men det är ännu mer rätt att Håkan Juholts förtroende kommer att ta ännu mer stryk än den genomsnittliga politikern i den här historien. Enligt meida fick Juholt besked om vad som gällde redan i somras, men fattade antingen inte vad som sades eller skrevs - eller så sket han i det då. Nu när medias likhundar hittade ytterligare ett politiskt lik kommer avbönen och korrigerandet per omgående.

Det spelar liksom ingen roll att Juholt betalar tillbaka allt idag, att han erkänner att han inte hade koll och att han tycker att de regler som han inte tycker att det är något fel på inte var något han kunde fatta. Bilden sitter av en man som vill bli statsminister men som idag mest verkar vara disträ, slarvig och ha noll koll. Alle man till livbåtarna, eller vad är det man säger när man ser monstervågen rulla in vid horsionten...?

Länkar: AB1, AB2, AB3, SvD1, SvD2, DN1, DN2, Expr1, Expr2, Expr3
Bloggar: MMK, Västros, Cornucopia

12 kommentarer:

Anonym sa...

Ja inte är han kompetent,men var det verkligen någon som trodde det vid det här laget? Återigen kan man ju konstatera att sossarna är de största hycklarna. Klasskampsretoriken klingar så oerhört falskt när de gång på gång blir avslöjade att utnyttja och fiffla. Självklart är moralen tyvärr låg rakt över den politiska svären,man alla kan ju inse att fallet blir större för den som anser sig vara lite "humanare" och "mänskligare" än andra.

Dan

Jesus Christus sa...

Ännu ett bevis på att Högerns omänskliga värderingar håller på att rasera Sverige. Var finns solidariteten, förståelsen..? Här har Håkan efter långt letande på internet äntligen funnit en kvinna att älska. En dömd bedragerska, som sonat sitt straff. Tror Aftonbladet och Tokmoderaten att det är lätt för henne att hitta ett nytt jobb i Högerns kalla samhälle? Nej, just det. Som den man han är har Håkan varit om sig och kring sig och sett till att ta väl hand om sin Kulbo. Men det är något som Högerns giriga och egoistiska företrädare inte kan förstå - de tänker bara på sig själva. Aftonbladet och Tokmoderaten borde skämmas!

Anonym sa...

Noll koll, vad är det för struntprat, ja rent förtal av Juholt, vår Partiordförande!!

Du kan inte ha hört Juholt i dagens presskonferens säga "jag bor i ett miljonprogramområde söder om Stockholm". Eftersom Västertorp byggdes strax efter andra världskriget, långt före miljonprogrammet visar detta tydligt att Juholt har koll på sin egen vardag - och Stockholmarnas.

Martin Gustavsson - Intelligent Union sa...

De största bidragstagarna och bidragsfuskarna som lever på andra är inte socialbidragstagare eller de som uppbär A-kassa...uppenbarligen...

Girigheten kommer ur rädsla:

http://intelligentunionswe.wordpress.com/2011/10/07/smygrasism-och-overbefolkning-ur-bergets-kalla-av-per-wasterberg/

Anonym sa...

Två alternativ:

Karln bluffade sig till bidraget och är då en skurk

Karln förstår inte enkla instruktioner- detta diskvalificerar honom från viktiga uppdrag. Han påstår dessutom att han kryssat fel. Vad jag kan se finns inga kryss alls på blanketten.

Medlem i Socialdemokratiska partiet sedan 1972 - men nu har vi nått botten. Vill inte vara med längre.

Anonym sa...

Socialdemokratin har på 40 år utvecklats till ett renodlat bidragsparti med en konstig människosyn. Dubbla bottnar, höga moralkrav för alla andra och en gränslös för sig själva. Tage var väl OK, men sen... Någon på SVT kallade HJ en skådespelare. Jag instämmer.

Johnny sa...

Juholt var inget bra val, lika bra att byta och börja om med en ny som inte har några lik i garderoben. Skadan är redan skedd, det går inte att reparera förtroendet, se bara på Mona Sahlin, ingen vill ha en fuskpelle eller slarvmaja till statsminister, så är det och Juholt borde inse det och avgå.

Anonym sa...

Varför inte granska ALLA sittande politiker i kommuner, landsting, riksdag och regering. Det spelar ingen roll vilken tillhörighet man har, det är de feta lönerna som vår skatt går åt till, där vi blir lidande för inkompetenta tafatta politiker som inte har koll på någonting. Detta bevisar och visar tydligt hur illa det verkligen är. Sverige är ett sjunkande skepp, frågan är vilket parti eller person som kommer leda landet då det sjunker.


Man borde redovisa alla politiker, för alla lever av svenska folket på gott och ont.

Tack för mig!

T

Silverstolpe sa...

Konstigt, han kom ihåg att man kunde söka ersättning för dubbelt boende. Men han vet/kommer inte ihåg hur mycket och för vem man får söka. Partiell minnesförlust? Det blir ingen herrgård för honom som det blev för hans broder GP, det är han inte tillräckligt smart för.

Anonym sa...

144,000.- / månad i avgångspension om han limmar fast ändan i stolen i tre år till.

Hans Odeberg sa...

Efter att ha gått utan foliehatt en vecka, börjar jag misstänka en konspiration. Så här många missar gör man bara inte av misstag. Juholt måste vara planterad av någon som vill socialdemokratin illa. Ungefär som Karl-Heinz Kurras, som sköt en demonstrant men senare visade sig vara Stasi-agent i stället för kapitalistlakej.

Det är säkert CIA som är i farten.

Anders sa...

På tal om konspirationsteorier, så kanske Juholt är betald av näringslivet eller moderaterna.
Han verkar tyvärr vara en alldeles utmärkt marknadsförare för alliansen.