2011/10/16

SOMLIGA STRAFFAR SYNDAREN GENAST...


I spåren av Juholt-gate släpps de första siffrorna som visar vad Juholt med sitt fixande och trixande har åstadkommit när det kommer till opinionssiffror. Morgonens SIFO-siffror hinner inte ta in katastrofen i sin fulla omfattning, men berättar vid sidan av en konstaterad nedgång om ett historiskt fall - om ett parti i fritt fall, med en ledare som vägrar avgå trots att han saknar förtroende hos stora delar väljarkåren. Juholt skall ut och resa bland det folket för att återvinna förtroende och upprätta sitt tidigare så stolta och framgångsrika parti. Det är tur att Juholt klarar av att köra Stockholm-Oskarshamn på en timme, ty det kommer krävas många och massor av besök i den verklighet där Juholt inte tycks befinna sig...

Lämmeltåget lämnar Håkan Juholt och det lämnar de sociala demokraterna. Lämmeltåget av desillusionerade väljare - de som tidigare svalde floskelbetet och gick på den Juholtska arbetarromantiska retoriken - väljer andra partier. De mest bittra söker sig till bitterhetens fanbärare i Sverigedemokraterna, och som vill skifta från oansvar och slarv byter till ansvar, ordning och reda hos Moderaterna. Om de var trötta på krismöten i sosseriet efter följa veckan så är det snart dags att börja med en ny serie sammankomster för ett parti där krisen är en del av vardagen.

Juholt knäckte ryggraden på sitt parti när socialdemokratin trots allt och i spåren av sin skuggbudget "Huller om Buller" 3.0 tydligen hade framgångar hos väljarna. Lättfotade väljare lite här och mycket där uppskattade tydligen firma Juholt & Waidelichs försök att på egen hand snickra ihop något som de själva uttryckte stolthet över. Det fanns enligt skrönor och hörsägen en positiv trend i siffrorna när sosse-media i Aftonbladets skepnad satte spaden i dynghögen och började gräva. Helt på egen hand lyckades Juholt fixa det där fallet som trots en pipande andning, torrhosta och en rinnande näsa gör min dag. Men det Verkställande Utskottet har förtroende för mannen som under sina 7 månader som Mona Sahlins efterträdare har hunnit trampa sönder en handfull klaver.

Tittar man på socialdemokratin i spåren av Juholt är det skelettet av ett tidigare välmående kreatur vi ser. Ett parti som under min uppväxt för 35, 30, 25 år sedan var ett parti som hade nästan hälften av väljarna i ryggen ett parti av idag som har lite drygt hälften av hälften. Redan när Mona Sahlin och Göran Persson kämpade hårt för att hålla näsan över den vattenlinje som var tredjedelspartiet var det enligt alla interna sanningssägare ett gigantiskt misslyckande - och vad är då inet Juholts insatser under vecka 41 värda att kallas för? Katastrof? Kaos? Kris?

Men nu skall man flytta på alla de där rådgivarna som Håkan Juholt själv hade valt och sätta dit nya politrucker som partiet väljer ut, och bilden av den mannen utan fingertoppskänsla eller omdöme förstärks av ett parti som verkligen skulle må bra av ett tryggt ledarskap och en tydlig politik. Juholt skall få Foten, men inte som han borde utan som "dadda". Är det någon förrutom det Verställande Utskottet som inbillar sig att Håkan Juholt är rätt man att leverera just det? Är det någon som inbillar sig att den vingklippta mannen med mustaschen skall kunna leda sitt parti till triumfer och stordåd...?

Länkar: SvD1, SvD2, SvD3, DN1, DN2, Expr1, Expr2, AB1, AB2
Bloggar: LÄS Laakso, Kent, Böhlmark, Högberg

14 kommentarer:

Anonym sa...

Tröst i bedrövelsen är att det blivit regeringsskifte med de här siffrorna.

KD på våg ut och C ligger kvar på sina 5%

Mathias Nilsson sa...

Alla borde kolla hur blanketten ser ut innan de dömer Juholt. Man ska enbart fylla i namn, personnummer, adress och skriva vilken hyra man har och bevisa det genom att skicka in hyresavin. Dessutom ska man kryssa i om el ingår eller inte. Ingenstans frågas hur stor del av hyran man betalar, hela eller halva. Det finns ingen fråga om man delar bostaden med någon. Juholt har fyllt i blanketten helt riktigt och skickat in avier där både hans och sambons namn står som hyresbetalare. Det finns ingen fråga om hyr mycket ersättning man "kräver". Riksdagsförvaltningen har fått avierna där både Juholts och sambons namn står och de har valt att betala ut hela hyran. De kunde ha valt att betala ut halva hyran eftersom det står två namn på avin och det därför är tydligt att Juholt delar hyran med en annan person. Juholt har inte krävt något visst belopp, han har bara angett hur stor hyran är. De frågar inte hur stor del av den kostnaden han står för.

Anonym sa...

Socialdemokraterna har gått från att ha varit ett socialliberalt parti i mitten av 1960-talet till socialfascistiskt idag. Man förespråkar en vampyrekonomi som sugit det ekonomiska livet ur en nation och ledde en tidigare så blomstrande ekonomi till en långsam död. Så var är vår tillväxt? Var är den fredliga avkastningen som var tänkt att komma? Var är frukten av de fantastiska effektivitetsvinster
som tekniken har gett? Den har ätits av byråkratin som hanterar alla våra rörelser på denna jord.

Anders sa...

Det är väl givet att inga Juholt hatare på detta forumet är intresserad av sanningen, blanketter får bara fyllas i fel om man är från centern, det är ok med svarta löner, licensskolk, skumraskaffärer där Lundin Petroleum är huvudperson,
lögner om att Lundin inte har veksamhet i Etiopien, fusk med universitetsexamen, fylla och hångel när man har beredskap,
ok med en fullständigt inkompetent utrikesminister (undantag två modiga i alliansen som börjar inse att han är kejsaren utan kläder).
Sen har högern alltid haft media som starkaste opinionsbildare, tyvärr har Aftonbladet tagit täten nu, sen de blev uppköpta av Schibsted (bl a ägare till Svenska Dagbladet).

Anonym sa...

Juholt har blivit omyndigförklarad och fått en förmyndare vid namn Ingvar Carlsson.

Jah Hollis sa...

Man får en känsla av att skadeglädjen är den enda sanna glädjen man som Högerpartist kan känna.
Under 1990- och 2000-talet fick din partivän i Högerpartiet, kommunalrådet Lars-Ingvar Ljungman i Vellinge, felaktigt ut 260 000 i semesterersättning (pengar han gladeligen tog emot). Han tvingades så småningom betala tillbaka drygt 100 000 kronor av skattepengarna han plockat åt sig. Nu har denne hycklare varit ute och twittrat om att Juholt ”fuskat”.
Man undrar om karlen bara är dum eller helt enkelt en typisk Högerpartist.

Jesus Christus sa...

Rätt, Mathias! Det är bara Borgarbrackor som vill ha det till att det skulle handla om något annat än den rent juridiska aspekten av Juholts hyresbidrag. De moraliska glasögonen (t ex varför Juholt med 144.000 i månaden noggrant ser till att söka bidrag så att Åsa kan bo gratis) är naturligtvis bara avsedda att användas på Högerns politik och dess representanter. Alla ”riktiga” socialdemokrater måste nu hålla ihop och rättmätigt skylla allt – från Budgetdebaclet och Andra klassens Medborgarskaps-frågan till den av skattebetalarna finansierade Vitrysslandssemestern – på Moderatpressen. Och knivhugget i ryggen på Morgan Johansson – management by back stabbing – är naturligtvis bara en metod för att visa vem det är som bestämmer egentligen. Nä, nu får Håkan åka runt på allas vår bekostnad än en gång (egen bil eller hyrbil – inte f*n vet jag, men att använda SJ:s guldkort för 80.000:- kommer inte på fråga – Högerregimen har ju fullständigt raserat järnvägen), dricka ännu mer kaffe och sen komma hem och gå på kurs hos Ingvar Carlsson. Sen ska ni se att det kommer att slå gnistor om Partiet när det fullständigt spårar ur. I Rättvisans, Solidaritetens och den heliga Beskattningens namn. Amen.

Tokmoderaten sa...

Jah Hollis - förmodligen dum i huvudet. Det finns nämligen ingen typisk högerpartist längre...

Anders sa...

Så nu skall ledaren för Sveriges *harkel* största parti gå grundkurs i folkvett hos gamle ingvar. Det är så dags att lära sig rätt och fel strax innan pensionen.

Det lär hjälpa föga, inga smutsiga sossepengar i världen kan tvätta bort smutsen från håkan "fusk och ljug"-holt.

Anders sa...

Jesus Christus, har du någonsin kommenterar högerns hyckleri...nä trodde väl inte det, du är lika trovärdig som pastor Ulf Ekman, med tanke på din religiösa paranoia

Anders sa...

Anders 22:38, Har du Reinfeldt som idolposter på väggen, dummare inlägg får man leta efter.

magnus sa...

Ander(s) (kan du inte sätta 's' inom parentes eller addera första bokstav i efternamn?).

I norska A-pressen om Juholt:

"Det beste han kan gjøre nå, er å rydde opp i rotet han har skapt og deretter overlate lederjobben til en annen".

http://sokelys.origo.no/-/bulletin/show/696138_svensk-kriseparti

Jesus Christus sa...

@Ander(s): Högerns hyckleri finner jag föga anledning att kommentera - annat än med en svepande kommentar som förklarar att dessa Giriga, Egoistiska och Onda Människovarelser ALDRIG kommer att passera in genom Pärleporten. Den är enbart reserverad för de Goda, Sociala Demokrater som slåss för ett mänskligare och varmare Sverige.

Anders sa...

(M)agnus så stavades ditt namn väl.
Det är nog första och enda gången du refererar till sossemedia, Norska A-pressen äger över 50 lokala och regionala tidningar, vilken eller vilka menar du, tror inte alla har skrivit exakt samma sak. Har du problem med sossar, eller bara en allmänt konstig människosyn.

Jesus Christus, du verkar vara ute på en ständig golgatavandring mot sossarna, med sin hemska Juholt, detta förkläder du i en halvtaskig högervriden ironi, känns som den börjar gå på repeat nu.