2011/10/01

HÅKANS HELGMÅLSRINGANDE NUMMER 5


God å glad, Kexchoklad...

"Hur mycket tål ett parti egentligen?" skriver Lena Mellin i dagens Aftonbladet, tidningen som är det närmaste ett partiorgan man kan komma i media-Sverige. Partiet som Lena inte vet hur mycket det tål är Socialdemokraterna, och har hon inte varit hatad redan innan av de mest enögda sossarna så är det nog snart dags att knalla upp till SÄPO och börja diskutera hotbilder och livvaktsskydd för den kvinnliga politiska expertkommentatorn...

Lena Mellin gjorde en analys timmarna efter att Håkan hade klubbats igenom som och hyllats i sin nya roll som partiordförande Juholt. Antingen skulle det bli succé, eller så skulle det bli fiasko - och får Lena Mellin analysera läget idag så är fiasko närmare än succé. Som utomstående betraktare är det bara att hålla med, trots att Juholt ser glad och harmonisk ut på bilden ovan som är saxad från hans Facebook-sida idag. Bilden av politisk vindflöjel sitter där, av en man som säger en sak utåt och gör en helt annan i verkligheten och som lovar allt åt alla men bara lyckas få fram litegrann åt några få. Juholt har bäddat för sin situation helt själv, en situation där Juholt och hans nya Östros - Waidelich - får höra att deras skuggbudget är mindre värd än pappret de har kluddat ner sina siffror på.

Vänsterfalangen som spelat köttflöjt till Juholts floskelorgie och alla hans löften om allt till alla alltid hotar nu med myteri om man skall tro på Aftonbladets likhundar till journalister. Det är inte bara i KD som krisen är tydlig just nu, och problemet för sossarna är att när KD pratar om förnyelse på ledarplanet och i politiken så har man redan bytt ledare och fått en som snackar förnyelse men kör i samma gamla hjulspår.

Juholt har det inte så roligt just nu, trots att han ser så glad ut när fotografen dokumenterar hans insats på Västertorps marknad denna underbara lördag, den första i oktober. Kanske är det för att Carina Moberg, sossarnas gruppledare i riksdagen sågade Juholts och Waidelichs skuggbudget i höjd med fotsulorna som Håkans aktivitet på de sociala medierna har gått på sparlåga veckan som gick? Kanke är det för att vänsterfalangen hotar med myteri och verkar leva för att underminera varje ny partiordförandes politiska hantverkande som inläggen på Facebook har varit så få?

Men jag kör min genomgång ändå, med ännu högre ambitioner om att lära känna den politiska motståndaren för att därigenom få svagheterna bekräftade och kanske möjligtvis hitta någon styrka hos Juholt som kan vara bra att känna till. Återigen grottar jag ner mig i Håkan Juholts liv på Facebook för att förstå vem han är och varför han är som han är. År 2014 måste vi förstå oss på Håkan Juholt, om han inte har hunnit bli en ännu tydligare parentes i SAP:s historieböcker än företrädaren. Att följa Juholt på Facebbok är en del av att lära känna motståndaren, så varsågoda - Håkan Juholts vecka på Facebook...

110926 kl 12:41: "Vid premiären för Les Misérables på Malmö Opera. Läs artikeln om de paralleller som man köra med dagens samhälle" och läs för all del gärna Juholt pompösa försök på att vara kulturskribent på Sydsvenskan här.

110928 kl 15:36: "Väldigt givande samtal och diskussioner på Ångströmlaboratoriet på Uppsala universitet om innovationer och betydelsen av att forskning omsätts i experiment o labb. Här ligger framtiden för industri i Sverige och vår konkurrenskraft. här finns mkt att göra."

110928 kl 17:56: "Radio Uppland om vår politik för bostadsbyggande och satsning på infrastruktur. Det ger jobb och välfärd. Idag hämmas landets tillväxt av bostadsbrist och dålig infrastruktur"

110928 kl 20:37: "Regeringen har medvetet förstört A-kassan och sjukförsäkringen. Båda ska repareras. Idag har endast 4 procent av de arbetslösa 80% i ersättning. Det är skandal. Vi kommer behöva bygga en ny à-kassa som är en omställningsförsäkring där 80% av löntagarna ha 80% i ersättning. Det är en förutsättning för omställning o tillväxt. Vår budget kommer om några dagar. Det är många som nu vill sprida olika rykten" skriver Håkan och är det bara jag som känna ångesten och desperationen i slutklämmen...?

110929 kl 15:30: "Riktigt bra diskussioner och beslut om vår budget i riksdagsgruppens styrelse idag. Några möten kvar. Helheten presenteras nästa v. Politik för jobb o tiden på jobbet, kunskap, byggande. Nystart för Sverige. Sedan besök på Polismuseet."

111001 cirka kl 12:30: "Många trevliga samtal på Västertorps marknad idag. Så många som delar vår önskan om ett Sverige med högre ambitioner. I ett kärvt ekonomiskt läge är det än viktigare att använda skattemedlen rätt. Nu fortsatt arbete med budgeten."

...och där tog det slut. Inte mycket aktivitet alls. Mycket om att jobba med budget, en process där han och Tommy redan har fått bakläxa en gång. Det talas om myteri och fiasko, ungefär sådant man kan förvänta sig när det gamla statsbärande partiet bara kan komma överens om en nödlösning. Ärligt talat så tycker jag lika synd om Juholt som jag tycker att det här är jätteskoj!

Länkar: AB1, AB2, DN
Bloggar: Högberg, Västros, Böhlmark

2 kommentarer:

Anders sa...

Juholt, vakna nu och börja agera som en trovärdig oppositionsledare.
Så mycket öppna mål som alliansskämtet levererar, borde även du Juholt kunna tåfjutta in bollen någon gång, även med en mycket bristfällig bollkänsla.

Fredrik i Sollentuna sa...

Mmmm, inte kul.

Läs min http://fredrik.vartsollentuna.se/2011/10/02/kortsiktig-styrning/