2011/11/08

BYE BYE BERLUSCONI


Knappt har grekernas Papandreou lämnat ifrån sig makten innan Italiens och hela världens Silvio Berlusconi berättar att han minsann tänkar göra likdant. Det är bara att vänta in att italienarna gör det som grekerna inte vill göra, se sanningen i vitögat och klubba igenom en politik och ett paket som om Gud och Påven får till det kanske kan fungera för att hantera krisen vid medelhavets stränder...

Världspolitiken kommer att bli väldigt mycket tråkigare utan allas vår Silvio Berlusconi vid rodret i landet som det aldrig verkar bli någon riktig ordning. Han må vara vulgär, äckligt självgod och nästan helt på egen hand vara den mannen som håller Viagra-industrin under armarna - men han är en frisk fläkt i den annars så tråkiga världspolitiken med sin infantila spontanitet och sin utåtagerande sexdrift.

Jag kommer sakna stollen, inte så mycket för det han har gjort eller inte för sitt land politiskt - utan för vad han har sagt och vad han har gjort framför kamerorna när det inte handlar om politik. Att ställa sig bakom en kvinnlig parkeringsvakt och torrjucka, när får vi se Håkan Juholt eller Fredrik Reinfeldt släppa loss på det sättet? När skall vi få se en svensk politiker som låter grodorna hoppa som när ynglen precis har fått ben på det sätt som Silvio haft grodornas autostrada ur sin breda bländnade käft. Aldrig förmodligen, bara därför att Sverige på gott och ont inte är så spontant och avslappnat som Berlusconis Italien.

När han nu har aviserat sin avgång tycker jag att det passar att lyfta fram några av de mest minnesvärda och feta grodorna som har hoppat ut ur Berlusconis mun. Kanske är det för att fylla mästarens tomrum som den lille fjanten Sarkozy nu har börjat träna på att prata skit om andra länders regeringschefer så att pressen hör. Men Sarkozy kommer aldrig någonsin bli lika bra som Berlusconi på att vara en politisk pajas vid makten. Tyvärr...

"Mussolini dödade aldrig någon. Han skickade bara de missnöjda på semester utomlands..." - och här hemma skriker oppositionen om några feltolkade rader i regeringspartiets idéprogram.

"Högerns kvinnor är definitvt de vackraste! Vänstern, de har ingen smak - inte ens när det kommer till kvinnor" - tydligen har han inte stött på Veronica Palm eller Johanna Graf.

"Gå och läs svartboken om kommunismens illdåd! Ni kommer att finna att man inte käkade bäbisar i Maos Kina, man kokade dom för att använda som konstgödsel..." - en föga smakfull beskrivning av Janne Myrdals och Lasse Ohlys drömsamhälle.

"Bara Napoloen har gjort mer än vad jag har gjort. Men jag är minsann längre än vad han var" - komplex för sin storlek återkopplar han gärna till.

"De fortsätter att kalla mig för en dvärg. Ändå är jag längre än både Sarkozy och Putin" - längdfixeringen fortsätter...

"Att jag har så lite hår beror på att min hjärna är så stor att den puttar ut hårstråna" - okej? Men den teorin faller om man tittar på Göran Persson väl...?

Bye, bye Berlusconi - jag kommer iallafall att sakna dig.

Länkar: SvD1, SvD2, DN1, DN2, DN3, AB1, AB2, Expr1, Expr2
Bloggar: Böhlmark

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vem ska efterträda G. Papandreos? G. Pandemonium?

Jag kan hålla med Il Capo di Stronzo på något. Vänsterpök gör sig bäst med munnen stängd.

Muhammed sa...

Några lösryckta citat kryddat med ett lögnaktigt påstående att Berlusconi skulle ha torrjuckat en parkeringsvakt. Det sista var ett tyskt försök till humor med egen skådespelare.

Kanske kan vi få ett djupare inlägg som fokuserar på Berlusconis politik? En genomgång och jämförelse med de andra efterkrigsledarna i Italien och hur framgångsrika de varit i att genomföra sina program?

Nej, fortsätt med infantil pajkastning mot en person vi "inte tycker om". Det finns ingen "andra sida" som kan tänkas vilja komma till tals, en majoritet av Italien har helt enkelt varit korkade i val efter val. Strunt i vad ensidigheten gör för svenskarnas förståelse av världen, Italien och italienarna. De är ju bara en vän och allierad till oss.

Monika sa...

Hej :) ja vet inte riktigt hur jag hamnade på din blogg men såg bilden o tyckte den va s-t kul..ja länkade till din blogg men tycker d skulle bli konstigt o tråkigt enbart med länk och mycket mer inressant för andra som besöker min blogg med ett smakprov från själva innehållet, spec. bildskämt går inte utan själva bilden. Men vill kola med dig, om det är ok så klart. Ska nog följa va du skriver, gillar politik mm själv. Ha en bra dag :) Monika

Anonym sa...

Det demokratiska Italien har sedan WW2 varit korrumperat oavsett vem som styrt. Sedan Berlusconi kom till makten har landet bättrat sig något. Problemet är att Italien är egentligen 2 länder med ett gemensamt språk. Gränsen går vid Rom. Berlusconi är politiskt förbrukad och framställs som en pajas av media men man kan inte uppnå det han har gjort utanför politiken genom att vara dum i huvudet.