2011/11/20

PLÖTSLIGT FRAMSTÅR MONA SOM EN STJÄRNA...


När Mona Sahlin var misslyckad partiordförande i en dippande socialdemokrati var vi många som pratade om henne som en politisk parentes, som den inkvoterade kvinnan, som hon som aldrig någonsin, någonstans eller någon gång skulle få en sämre efterföljare som hövding över sossarna. Idag vet bättre...

Samsynen var total kring middagsbordet igår kväll när vi kom in på politik och den socialdemokratiska krisen, något som alltid tycks hända när jag är en del av middagssällskapet. Mona Sahlin var egentligen inte så dålig iallafall,om man jämför henne med mannen som sitter bakom hennes skrivbord idag. Mona Sahlin var faktiskt inte så otydlig, iallafall om man jämför henne med mannen som numera har hennes gamla titel på sitt visitkort. Mona Sahlin var rena rama drömmen som partiledare för Socialdemokraterna, när Håkan Juholt är rena rama mardrömmen som partiledare för de sociala demokraterna.

Krisen började med Persson heter det i morgonens Svenska Dagblad, och kanske var det så. Det var då den starke ledaren bara omgav sig med nickedockor, ja-sägare och utåt sett rätt inkompetenta politiker för att framstå som den trygge landsfadern som pekade med hela handen och styrde landet på egen hand. Men inte ens där, inte ens då - där de mest inkompetenta sossarna blev statståd medan de kompetenta flydde hals över huvud - så lyckades den numera bevisat inkompetenta Håkan Juholt med att kliva fram i rampljuset.

Ingen vettig människa har idag förtroende för Håkan Juholt som oppositionsledare, som tilltänkt statsministerkandidat - men se det bryr sig inte Håkan Juholt om. Allt är frid, allt är fröjd säger Juholt nöjd när media konfronterar honom med dåliga nyheter som i Håkan värld är bra nyheter, något som kommer blåsa förbi bara han får svammla lite till i media, strö floskler och one-liners omkring sig som en dyngspridare på västgötaslätten. Alla andra tänker på att politiken är en förtroendebransch, och att Håkan Juholt saknar förtroende igår, idag och imorgon - hos sina egna och hos alla andra...

Länkar: SvD1, SvD2, SvD3
Bloggar:

11 kommentarer:

Micke sa...

När Mona Sahlin var partiledare så verkar det som om Fredrik Reinfeldt hållit en låg profil i Integrationsfrågor. Kanske för att Mona var så starkt engagerad i de frågorna.
Nu kliver Reinfeldt fram i integrationspolitiken, mycket beroende att Juholt och (s) lämnat öppet mål i de frågorna.
Jag misstänker att(m) kommer att kunna få många nya väljare hos de nya svenskarna framöver.

Johan sa...

"..hon som aldrig någonsin, någonstans eller någon gång skulle få en sämre efterföljare som hövding över sossarna. Idag vet bättre..."

Endast fantasilösa personer tror, att det inte kan bli sämre.

Generell regel:

Det kan ALLTID bli sämre.

granntanten sa...

Om märket på dyngspridaren var Juholt hade hela slätten dött av övergödning och blivit en öken. En öken utan en enda möjlighet för en ro(S) att blomma.Det visar utvecklingen nu och här.

Anonym sa...

Jag är också moderat, men det känns som om din blogg går på tomgång. Ja, Juholt är en katastrof - men visst finns det annat att skriva om?

Moderat politik t ex?

Peter Nicklasson sa...

Alla människor ljuger då och då. Det finns vita lögner och nödlögner. Men en mytoman ljuger tvångsmässigt. Mytomanens ljugande är patologiskt. Mytoman är ofta även psykopat. Mytomanen kan verka humoristisk och intressant när han berättar sina historier, även sympatisk. Mytomanen, såsom narcissisten vill alltid stå i rampljuset, vara den bästa. Den här personlighetstypen söker och behöver bekräftelse från omgivningen för att känna sig värt någonting. Bakom alla lögner kan även finnas en ständig livslögn som han döljer med detta beteende. Mytomanen kommer med lögn efter lögn och har ingen rädsla för att bli avslöjad; han berättar en ny historia som täcker den första och så vidare. Mytomanen är mycket trovärdig, håller stadig ögonkontakt och blir inte irriterad om man ifrågasätter beteendet.

Eftersom mytomanen oftast är även psykopat och narcissist får han inga samvetskval för sitt beteende, tvärtom; ju fler människor han lyckas lura, desto bättre känner han sig. Alla mytomaner är inte psykopater och alla psykopater är inte mytomaner men sambandet finns.
En psykopat är alltid en mytoman, men en mytoman behöver inte alltid vara en
psykopat, även om dessa två egenskaper är närbesläktade. Gränserna ligger mycket
nära varandra. http://hjarnbloggen.wordpress.com/2011/03/10/mytoman/

Läs igenom denna checklista som beskriver vad som kännetecknar en psykopat http://www.psykopat.se/kannetecken-pa-en-psykopat.php

Finns det en politik partiledare du då börjar tänka på?

Karpstryparn sa...

Ingen vettig människa har förtroende för varesig Juholt eller Reinfeldt.

Anders sa...

Läste att pajasen ljugholt gömde sig på ullared idag. På en kort notis hann han både visa mansgrisig sexism och bevisa att han aldrig besökt en butik förut.

"Ojojoj står inte varorna huller om buller utan ordning? Menar du att det finns en tanke med hur och var vi finner varor i en butik? Här skall delas ut nobelpris!"

Tydligen skall ljugholt nu börja banta med gi-metoden också. Ja det är bara att lycka till med det, han har ju varit duktig med att banta ner partiet...

Karin Månsdotter sa...

Håkan Juholt har obestridligen en del sällsynta talanger, bl.a. förmågan att fungera under extrem stress. Det är synd att Styrelsen för psykologiskt försvar är nerlagd. Jag tror Juholt hade kunnat vara en stor tillgång där.

Anders sa...

Sanslösa högernollor kommenterar
evighetsföljetången Juholt. Glada att inte behöva frotteras med privata vårdskandaler där 100-tals
miljoner går till skatteparadis, och där gamla behandlas värre än djur. Vågar någon högerfantatiker läsa Jan Guillous söndagskrönika
20/11, så ni kan få in lite kunskap om dagens privatiseringshysteri i Sverige. Eller är ni så hjärntvättade av moderatpropaganda att sanningen rinner av er som vattnet på en gås.

Anonym sa...

There's one way to find out if a man is honest: ask him. If he says "Yes", you know he is crooked. Those are my principles, and if you don't like them... well, I have others. (Groucho Marx)

Anders sa...

Någon som såg Dokument inifrån nu ikväll, någon moderat som hörde Filippas svar på frågan, varför vårdkrävande hjärtpatienter inte får en plats på Karolinska, platserna reserveras för lönsamma patienter istället. De ska vara hyfsat unga med hög omsättningshastighet. Fy fan, cynismen och människoföraktet firar nya framgångar i Alliansens Sverige. Olustigt att två av de intervjuade såg ut som Fredrik Reinfeldt light. När ska svenskarna vakna och rösta bort detta elände till regering.