2011/11/10

MILLENIUMBLOGGEN GÅNGER 2 - INLÄGG NR 2000


Detta är inlägg nummer 2000 på den här bloggen. Det är en herrans massa postningar det, som klämts fram under den tre hela och ett halvt år som jag har försökt hålla bloggen vid liv. Men säg det som varar för evigt...?

Inspirationen kommer, motivationen går - och när november blir december så kommer du finna att bloggen Tokmoderaten går hädan. Jag kommer att korsfästa den, ta på mig alla politiska bloggares lidande för att några dagar senare förhoppningsvis uppstå någon annanstans, i ett lite annorlunda format. Mer om återuppståndelsen kommer ju närmare döden jag vandrar.

Som en del i min egen Golgata-vandring tänkte jag besöka de platser där jag har fötts, växt upp, fostrats och mognat till det haveri jag är idag. Det blir en Tokmoderats turné i Mälardalen - från Eskilstuna, via Salem, Gnesta, Rönninge, Gubbängen, Tyresö till Sundbyberg. Jag skall försöka beskriva de platserna ur mitt eget perspektiv, med platser som har betytt mycket för mig och drömma mig tillbaka till en tid då livet var så mycket enklare.

Här behöver jag läsekretsens hjälp. Jag behöver infödingar på orten, gärna politiskt aktiva, som kan vara en guide åt mig för en halv dag medan vi vandrar gatorna i olika byhålor längs Mälardalen. Det går bra att maila - det går bra att kommentera nedan, men jag är som sagt tacksam för den hjälp jag kan få. Meningen är att resandet skall börja redan i mitten på nästa vecka.

När jag firade inlägg nummer 1000 så var det socialdemokratins svar på Satan själv som fick gästblogga om min förträfflighet som opinionsbildare på nätet, Johan Westerholm. När jag nu firar inlägg nummer 2000 så låter jag den godaste av de goda bland mina kommentatorer att komma till tals. Vad passar väl bättre än att Han som gjort nästan samma resa som jag snart skall ge mig ut på - med lidandet, med döden, med återuppståndelsen - skriver inlägg nummer 2000...?

Så varsågoda kära läsare och följare, inlägg nummer 2000 författat av ingen mindre än Jesus Christus i egen hög illusorisk person...

"Tokmoderaten är värsta sorten. En avfälling. Eller "Avfall", som Göran Greider brukar säga. Trots sin uppväxt i ett socialdemokratiskt hem med solidariska och progressiva värderingar, valde Tokis tidigt att gå över till den Mörka Sidan. Nu kolporterar han Girighetens och Egoismens lov på sin förment underhållande blogg. Nu propagerar han öppet för att de cancersjuka ska kastas ut på gatan, de fattiga barnen ska förgås och fackföreningarna ska krossas. Han njuter av den iskalla Högervinden, som raserar och förstör hela vårt samhälle. Hur kunde det gå så fel?

Tokmoderaten firar med denna gästblogg sitt 2000:de blogginlägg. Så mycket högervriden Ondska, Förvirring och Elakhet vi har bjudits under dessa år. Oförskämdheter och skrattframkallande Lustigheter om vår Rörelse och dess Stora Ledare. Ingen nämnd, ingen glömd.

Det finns bara två förmildrande omständigheter. Tokmoderaten kan skriva. Och han är faktiskt ganska rolig ibland. Någon enstaka gång får han till en formulering, som i all sin hänsynslösa borgerlighet kastar nytt ljus på de politiska skeendena. Även för en progressiv själ. Om än bara för en kort sekund.

Kanske är det därför han paradoxalt nog visas en motvillig respekt och till och med uppskattning av den progressiva bloggosfären. F*n vet.

Finns det hopp för denna förtappade själ, trots allt? Kan Tokmoderaten hitta tillbaka till sina rötter, till den Sociala Demokrati som präglas av Skämtlynne, Oegennytta och ett och annat Hyresbidrag?

Vår Fader förlåter alla Synder. Du är välkommen tillbaka till den Goda Sidan igen, Tokis. Jag ber för dig varje kväll. I Rättvisans, Solidaritetens och den Heliga Beskattningens namn. Amen."

Jag tackar för insatsen från Jesus Christus, en man som faktiskt tidigare har gästbloggat förtjänstfullt på den här bloggen om den Rörelse som står för godheten om man skall tro på de som tror på allt annat än förnyelse. Det var inlägg nummer 2000, och snart är tiden ute - domedagen är här. Tills dess får vi försöka ha roligt tillsammans, utan några Judas-figurer som kommer att göra anspråk på att vara den mest framträdande blåa bloggaren när jag snart går vidare.

Gå i frid!

2 kommentarer:

Anders sa...

Snyft...snyft, får försöka spy lite galla på någon annan högerblogg nu, trist att du ska sluta tycker "nätstalkern" Anders.
(Jesus Christus = Tokis eller!!).

Tokmoderaten sa...

Nej. Faktiskt inte. Och du kommer att hitta mig på annan plats bara du letar... ;-)