2011/11/23

SOCIALDEMOKRATIN & SVINDLAREN ANTONOV...?


"(S) om SAAB-krisen: Regeringen skulle ha sagt ja till Antonov"

Det där är rubriken Dagens Opinion med publiceringsdatum den 8 september detta år, alltså för två och en halv månad sedan...

Mannen som skapade rubriken heter Lars Johansson, socialdemokraternas näringspolitiska talesperson - utnämnd av ingen mindre än Håkan Juholt. För två och en halv månad sedan tyckte Lars Johansson, en av de viktigaste pusselbitarna i Håkan Juholts lagpusslande alltså att regerringen Reinfeldt var korkad, dum och elak mot Victor Muller och SAAB när man vägrade släppa till när Antonov var som mest utmanande och upphetsande.

Två och en halv månad är jättelång tid i socialdemokraternas värld, på den tiden hinner Juholts förtroende komma och gå, partiet hinner tappa ungefär var tredje väljare och man hinner kanske upptäcka att det där som Lars Johansson gick ut och gnällde på regeringen Reinfeldt där och då kanske inte var det minst underbegåvade man har gjort.

I morse kunde vi se att Tommy Waidelich gick omkring och inbillade sig att han minsann är precis lika bra som Anders Borg, och att en socialdemokratisk regering skulle vara precis lika bra som den alliansregering som sitter här idag. Tillåt mig att tvivla, eftersom socialdemokraterna tyckte att det var en alldeles underbar, härlig idé att släppa in Antonov i SAAB - tillsammans med Victor Muller...

Tommy Waidelich och Lars Johansson vill alltså släppa in en man som är misstänkt och efterlyst över hela kontinenten för att ha förskingrat minst 3 miljarder kronor av litauiska bankkunders pengar - pengar som med lite livlig fantasi kanske skulle ha använts för att rädda Victor Muller och SAAB. Vad är oddsen för Waidelich att kamma hem titlar som årets finansminister i Europa med den typen av politik tro? Vad är oddsen för att någon någonsin någonstans någon gång skall kunna ta den näringspolitiska talesmannen Lars Johansson på allvar när han kliver ut i rampljuset för att tillrättavisa regeringens politik och beslut?

Kanske är det dags för pudel nummer 498 för Juholts skuggregering, att erkänna att man tänkte fel eller inte förstod varför det fanns skäl att regeringen sade nej till den där ryssen som nu jagas av poliser i hela EU. I Lars Johanssons världsbild ville naturligtvis regeringen att SAAB skulle plågas och torteras till konkurs. Det är liksom därför Sverige av idag är ett land där allt är åt helvete, där kylan slår nya rekord och där Anders Borg får pris som den bästa finansministern i Europa. I Lars Johanssons värld kan det naturligtvis inte vara så att regeringen hade skäl till att vara skeptiska till en man som Vladimir Antonov...

Länkar: SvD, SvD, SvD, DN, DN, DN, Expr/GT, AB/E24, AB/E24, AB/E24
Bloggar:

8 kommentarer:

Muhammed sa...

Finns inga skäl att behöva tvivla, om lille tommy weidelich undrar så är det väl bara att skicka iväg ett brev till Financial Times och fråga på hans knackliga swenglish:

"If aj was finance minister of sverige and bought the saab factory, would i have gotten the prise?"

Financial Times kan säkert reda ut om man menade Anders Borg eller om man menade att det var göran persson man prisade som tommy tydligen tror.

Anders sa...

Att en finanstidning långt ute till höger ger Anders Borg 1:a pris, är väl samma sak som om du Tokis skulle få 1:a pris för, "din ständiga strävan att förmedla en objektiv och saklig bild av hur du ser på verkligheten genom mörkblå glasögon". Hur upplever de svagaste som fått betala detta kalaset herr Borg som kör sin omvända Robin Hood politik, han har haft en diger skattkista från 2006 att plocka ur. FT har vänt kappan efter vinden, från att 1992 ha stött labour, så är de nu uttalat konservativa och stöder nuvarande brittiska regering.
Men jubla på högertomtar, Borg är en nolla med eller utan FT.

Anonym sa...

Varje någorlunda allmänintresserad person i Sverige kunde förstå att allt inte stod rätt till med Vladimir Antonov. Insiders i form av riksdagsledamöter hade säkert tillgång till klargörande underrättelser. Uppbackningen från (S) var och är mot den bakgrunden skrämmande och diskvalificerar (S) från all regeringsansvar under lång tid framöver.

Anonym sa...

Svenskarna är kända i världen att vara de mest godtrogna och lättlurade som går på 2 ben. GM-chefen sa: Bättre med ett kort helvete än ett långt. Vad han syftar på vet jag men fundera ett tag på det själva.

Anders sa...

Ska pröva lägga mina kommentarer under rätt rubrik nästa gång!!!

Anonym sa...

Juholts begåvningsreserv förnekar sig aldrig. Det är synd att Borg inte har snott tillräckligt från den fattige vänstersoldaten då internetuppkopplingen ännu fungerar. Har man inga trosor ska man inte stå på huvudet.

Anders sa...

Anonym 22:38, skillnaden är att jag erkänner mitt ringa misstag.
Du är bara en av de vanliga högernollorna som verkar klona sig på detta forumet. Är du mallen för begåvning hos högertokarna, tror jag ingen av oss andra behöver bli speciellt oroade.

Anonym sa...

Att få ett pris och få höjda förväntningar på sig inför en större kris kanske kan ha en baksida också, eller? Det där priset är lika mycket en dödskyss, som ett tecken på uppskattning.

Hur ska något Borg gör kunna hålla uppe exporten när ordrarna uteblir?

Tobias Wallin