2011/11/07

SÄMRE ÄN MONA - SOSSAR STUMMA AV SKRÄCK


När socialdemokraternas förstå-sig-påare för ett år sedan tyckte att Mona Sahlins tid som partiordförande och politisk parentes behövde få ett avslut efter ett historiskt uselt val och historiskt usla förtroendesiffror så tittade man in i Rörelsen för att finna frälsaren som kunde frälsa partiet från ondo. Man hittade Håkan Juholt.

Idag vet vi att om det fanns någon i de socialdemokratiska partistrukturerna som kunde slå Mona Sahlin i usla förtroendesiffror, ännu sämre opinionssiffror och polititisk walking-over mot den sittande regeringen så var det just den där Håkan Juholt. Juholt var frälsaren som en enig valberedning med Berit Andnor i spetsen trollade fram ur hatten när vintern var på väg att bli vår - för alla utom socialdemokraterna.

Håkan Juholt är nyss hemkommen från Indien, där han har varit i det indiska parlamentet för att sätta sig in i vad som gäller i världens näst folkrikaste nation beträffande bidrag för dubbelt boende. Håkan Juholt kommer hem till ett svenskt höstmörker, där kylan trots allt inte vill slå igenom med full kraft trots den juholtska retoriken. Håkan Juholt är inte den frälsaren som partiet trodde, alls. Håkan Juholt är sämre än Mona, något ingen trodde var möjligt. Men Håkan har lyckats, eller misslyckats lite beroende ur vilken synvinkel man ser på Håkans prestationer...

Länkar: DN, DN, DN, SvD, SvD, AB1, AB2, Expr
Bloggtipset: Läs mer än gärna Peter Andersson som är tillbaka god form.
Bloggtramset: Kolla gärna in Martin Mobergs försök att få alla sossar på bättre humör.
Bloggar: Kent, Böhlmark, Krassman, Westerholm, Einerstam,

11 kommentarer:

Anonym sa...

The harder they come the harder they’ll fall sjöng Jimmy Cliff – och fallhöjden för högerledaren är högre än någonsin enligt Synovate. I hela fem områden har vår Partiordförande möjlighet att vända utvecklingen och besegra Reinfeldt. Aldrig tidigare har socialdemokratin haft sådana utsikter att stärka folkets förtroende för Partiet!

http://svenerland.wordpress.com/2011/11/07/historien-pa-juholts-sida/

Foten Carlson (via Magnus A) sa...

Hej och tjenare, dä Foten Carlson!

Bäste tokismoderat, även viii inser att vi behöver hjälp av blåggare för att komma loss med idéer och vi har nu lånat 9 miljarder kronor av Annie i Hedlunds gamla tokskogsförmögna centerpartiiit! Tänkte om du vill ta hand om en av dessa mill-jaaaarder om du räddar såssiaaaldemmåkratera.

Hemlige sa...

Ja Fredrik Reinfeldts ledarförmåga är ju väldokumenterad. Att han sedan inte klarar av att leda sin egen familj är ju en helt annan sak.

magnus sa...

Mona egentligen inte dålig, men i det politiska spelet var hon nog för mjuk (mänsklig), där hon anpassade sig till rent massiva drev när de pågick. Riktigt bra politiker är nog så säkra på att de gör rätt och har en släng av lite elitistisk översittarattityd som gör att de går genom eld med strategier de utformat och rider ut sina kriser med.

Monas första mjukhet var nog när hon gav efter för den orkan som uppstod när det ställdes krav på att V skulle ingå i samarbetet (möjligen saknades strategi för att under "kartellfred" behålla dem på armlängds avstånd) och den andra stora kanske att avgå (men då trodde ändå många på Damberg, Östros, Bodström m fl).

Apropå opinionssiffror, intressant läsning för sossar som vill drömma sig tillbaka:
Blockfördelning 60- o 70-tal.
Partierna 60- o 70-tal.

Om nu inte Juholt får tillbaka opinonssiffrorna om några månader och självmant önskar att avgå så borde nog S vara lite öppnare i valet av ledare. Det ironiska är väl att inte ens M önskar sig någon sämre än Juholt - om trenden skulle hålla i sig...

Anonym sa...

Nåja, det kanske inte har varit någon knallsuccé så långt för Juholt.

Men jag tycker absolut inte sossarna skall ge upp honom innan han fått chansen i ett val, eller varför inte fem val.

/Patrik Magnusson

Anonym sa...

Till och med Mona framstår ju som kompetent i jämförelse med denne Juholt. Under 25% trodde man ju inte i sin vildaste fantasi. Att hela 6,9% sympatiserar med kommunisterna är dock en skamfläck för detta land.

/Dan

Anders sa...

Dan, du skriver smörja som vanligt.
Kommunistspöket finns inte längre, även om du behöver det för din usla retorik. Då är det väl ok att kalla det du står för, som ren högerfascism.

Anonym sa...

Ja du Anders...du får gärna kalla det jag skriver för högerfascism. Knappast någon bryr sig. Som tur är så inser nästan 95% av väljarna att Ohly är kommunist i sitt sinne och alltid kommer vara det. Förstår att det svider för dig men kommunistspöket kommer aldrig försvinna för alla normalt sinnade människor.

Dan

Anonym sa...

Den domderande socialfascisten har talat.

Thomas L sa...

Hemlige 0821
Att ge sig på en motståndares familj inkluderande en 16-åring som blivit nedslagen det var magstarkt och direkt osmakligt. Kanske anser du, likt Calvin, att ändamålet helgar medlen?
Skäms och återvänd där du kommer ifrån för du bör gå en kurs i moral och etik innan dina fingrar nuddar ett tangentbord igen.

Anders sa...

Anonym 16:19, är du och Dan siamesiska tvillingar. Du rycker ut som Don Quijotes trogne väpnare Sancho. Nog tusan slåss ni två högerspöken mot väderkvarnar alltid, väderkvarnarna är i detta fallet er fejkade kommunistskräck.
Dan, mina kommentarer väcker åtminstone mer reaktioner än ditt insmickrande högersvammel.