2011/11/19

ÅRET 2011 - MER ÄN 2000 SKÄL ATT SKÄLVA...


... det räcker inte att tugga och svälja.

Blind och nästan ohämmad kärlek är för härligt. Ett tecken på sådan kärlek är när ens kollegor i bloggosfären helt utan påtryckningar faktiskt levererar ett hyllningsepos som får mig att bli skakad, men inte rörd. Fredrik Lidby, alltför sällsynt postare från Sollentuna, var mannen som bara sisådär kände för att ta plats på min blogg, i detta inlägg med nummer 2011.

Jag tackar, eftersom jag inte har tid i detta nu ge mig på den där sosse-kvinnan som stal böcker eller att återigen djupdyka i den Juholtska floskelfloden. Så tack för alla vänliga ord nedan, tack för att du fyllde ut min blogg idag med en gästblogg Lidby, och om ni andra efter att ha läst texten undrar ifall Fredrik Lidby är riktigt klok i huvudet som har gått på mig med hull och hår så är svaret - oftast men inte alltid...

Så varsågoda, gästbloggen...

"Detta år lider så sakta mot sitt slut, men än finns det mycket som kommer att hända… Enligt elaka rykten lider även en annan tidsmaskin och kalender mot sitt slut i sin nuvarande form. Då skälver alla trogna längs med ryggraden, såväl "medhållare som mothållare". Den smått galne och tokige tokbloggaren, tillika motståndare i kubik till SuperMario med följande varumärke; "Politisk korrekthet, ödmjukhet, vett och sans ingår sällan, däremot ironier, sarkasmer, bombastiska inlägg och rena provokationer" tänker lägga av säger han…

Men lugn, bara lugn, han kommer att byta kanal och sända från en mondän hemsida, där det finns både smått och gott i hans smak…

Tokmoderaten, mannen, myten och legenden… eller? (som det heter på modern svenska) Det är nog redan sant efter hans endast knappt fyra år i "bloggosfären". Jag roar mig med att studera hans gamla inlägg, den 18 januari 2008 sjösatte han sin blogg med mottot Åt höger för Bövelen…

Som flera av hans hatkära belackare säkerligen kommer att konstatera, är hans lekamen på den bilden en aning smidigare än i dagens tappning. Årgång 2011, snart 2012, är en årgång som fyllts av diverse "junkfood" med hamburgeriet som bas, dock aldrig i staden med samma namn, dit han säkerligen kunde tänka sig att repa lacken vid en vända för att fylla tanken med maltdryck. Ty det är malt han föredrar, och då helst från landet balt varifrån han härstammar, åtminstone delvis. Eftersom jag till hans vånda själv helst vänder blicken mot sydligare breddgrader med mera finjästa, vinifierade drycker, kan jag tyvärr inte komma ihåg märket på hans kära malt. Tror han förlåter mig denna gång.

När man gör "nedslag" (ett av min gode vän och oppo(s)itionsråds i Sollentuna favorituttryck) i Tokmoderatens bibliotek av över 2000 blogginlägg, slås man av hur de blir större, längre och svulstigare. Är det en medveten eller omedveten trend månntro? Jag hittar ett som är ett kvartal yngre än inledningen som återspeglar en del av den Tokmoderat, alias Fredrik Antonsson, som jag känner… En snäll kille, romantiskt kär i kvinnobilder - förmodligen även i verklig form - OCH i mellanöl, även kallat pilsner som taget ur en pilsnerfilm måhända…

Jag har hört både det ena och det andra om vad han i detta inlägg berör, men jag har aldrig stämplat honom för det. Fredrik och min namne är snäll. Punkt. Sedan har han andra sidor - som alla människor - sådana man helst inte umgås med.

Jag hoppar till slutet av 2009, och då handlar det mest bara om Måååna i (S). Läs själva…

…och lite McDonald’s så klart… Det var tiden då de rödgröna formade sina trupper inför valet 2010, och hans adventskalender är imponerande på många sätt, liksom omfånget på hans texter.

Våren 2010, anstormande valrörelse, och det var då jag lärde känna min vän på allvar. Vi hade fruktbara diskussioner, och möttes på Länsförbundets kansli i deras satsning på att främja moderata bloggares aktiva bloggare på olika nivå. Självfallet ingick öl i efterspelet… Toker som han kallas bland flera i "sfären" brukar inte dra sig för att berätta om sin "betongkeps" i sin blogg och han bjuder friskt på sig själv. Jag minns fortfarande med stolthet när jag som rätt okänd och trevande bloggare fick en länk från Fredrik. Det värmde, ett erkännande liksom.

Hans fortsatta drift med sig själv, med hjälp av diverse valaffischer blev ett varumärke, som han också "transplanterade" till T-shirts, kepsar - utan betong med mera. Läs exempelvis detta inlägg.
Fredrik har lärt mig mycket om bloggande och jag har nog faktiskt lärt honom en del också även om jag inte alltid vet om han inser det. Vi har mött och umgåtts med andra bloggare och samhällsengagerade. Jag har fått nya vänner, både inom mina egna läger och i den s.k. fiendens läger. Är det något som Fredrik och jag - Fredrik i Sollentuna - har gemensamt, så är det att vi har lätt att korsa olika typer av gränser, fast ibland på lite olika sätt kanske. Det är oerhört berikande och värdefullt, och inte minst ROLIGT.

För två veckor sedan var jag på resa med min kära, och besökte Skåne och Småland som ett led i en present jag fått av goda vänner vid större bemärkelsedag. På den resan var Fredrik levande i mitt sinne, nästan lite "magiskt" dels genom att vi besökte Moheda och mångsysslaren Erik Laakso med blivande fru. Erik har jag lärt känna genom just Fredrik, på Gotland i somras, naturligtvis i Almedalen.

Dels genom att vi en timme tidigare, i bilen, hade hört en annan av mina nyvunna vänner, Per Hagwall, prata i P4 Extra hos Erik Blix rörande hans artikel på Brännpunkt i Svenska Dagbladet.

Som sagt, lite magiskt. Jag hade under hela resan en uppdämd lust att blogga, men hittade inte tiden. Jag har stoffet, vi får se om jag publicerar det i efterhand.

Tokmoderaten är som sagt en tokbloggare. Han har alltid tid att blogga, det har blivit en drift. Har han inte tid så hittar han den ändå. Jag tror att han är "sfärbäst" på det sättet. Sedan är kanske inte alltid varje inlägg sfärbäst i kvalitet. Jag själv jobbar på att få upp "kadensen" som ibland ställs på pottkanten genom att "livet tar sin beskärda del av tiden". Jag vet inte hur han gör, men han gör det på sitt sätt. En del av förklaringen tror jag finns där jag började, i hans första inlägg;

"När politik kommer på tal är det alltid mina personliga synpunkter som skrivs. Min roll som moderat fritidspolitiker får stå tillbaka, även om den konservativa värdegrunden alltid finns med."

Ett sätt som många har svårt att tugga i sig och svälja, men han backar inte för det. Det kräver ändå en viss respekt, oavsett vad man tycker om hans skrift.

Tack Fredrik för att du vågar vara dig själv, tack för att du bjuder på dig själv och tack för att du stimulerar till utbyte mellan oss "nätnördar". Vi är många som kommer vilja smaka på tappningen av ditt nya fat! Välkommen Tok-årgång 2012!"

Foto ovan - Per Hagwall

Inga kommentarer: