2011/11/11

JUHOLTS INSPIRATION FRÅN VITRYSSLAND...


SVT körde för några år sedan några snuttar filmklipp mellan sina program om hur viktigt det är och alltid har varit med fri television, två kanaler fria från de kommersiella krafternas reklam - inte beroende av kapitalisternas pengar och sålunda en fri TV till skillnad mot den ofria kanalerna...

Efter att den ryska ambassaden överreagerat i spåren av Grotesco-gängets fantastiska ryska version av Tingeling som mellanakt i Melodifestivalen så skickade ansvariga TV-människor över en stor bukett med blommor till de som kallat skojfriska svenskar får psykfall - och bilden av den frai televisionen började rämna. Kanske var det där och då, när ryssen gnällde över några komiker som Håkan Juholt fick för sig att den fria televisionen inte var så fri och självständig trots allt?

Juholt kräver att SVT skall visa respekt för honom, att han och ingen annan skall få bestämma hur det skall se ut i en debattstudio när partiledarna möts. Juholt skiter i den fria televisionens rätt att själva utforma sina program - om inte utformningen är respektfull mot honom. Juholt hotar med att bojkotta den fria televisionen och istället sälja sig till TV4 om de bara visar respekt för honom. Att TV4 sedan över en reklamfinansierad kanal, ofri och i kapitalets ledband struntar Håkan Juholt i - bara han får bestämma.

Idag nås vi även av nyheten att Håkan Juholt vid sidan av att kräva respekt av journalistkåren i TV-huset också har börjat tänka och fatta beslut åt sin kompisar i Miljöpartiet och Vänsterpartiet. För när det gäller bojkottande av SVT så har Håkan bestämt åt dom att de minsann också tänker bojkotta alla debatter där Håkan tvingas stå i närheten av Jimmie Åkesson. Att de sedan själv tänker annorlunda och inte alls har bestämt sig för att följa i Juholts bojkottsspår är en helt annan sak - för i Juholts värld är han hela oppositionens självklara ledare. Han tänker åt hela oppositionen, han berättar vad oppositionen vill och vad oppositionen inte vill. Att de andra tänker i andra banor berör inte den auktoritära Håkan Juholt - mannen som vill göra den fria televisionen ofri och hela oppositionen till hans blindhundar...

Håkan Juholt var i Minsk och Vitryssland för några år sedan, och det är tydligt att han har tagit till sig av Lukashenkos stil när det gäller att tänka åt andra och bestämma åt media. Det finns ju inte en TV-chef i hela Vitryssland som har det dåliga omdömet att inte ha respekt för vad ledaren tycker och tänker. Juholts tid i Minsk måste ha tillbringats på någon sorts mediahanteringskurs under Lukashenkos vingar.

Om det nu är så hemskt att vara i Jimmies omedelbara närhet så har ju Juholt alla möjligheter att ta ut svängarna ordentligt under den Nobelfest där Jimmie Åkesson inte får komma in. Det är ju nästan så att man inbillar sig att det är Håkan Juholt som har tvingat festarrangörerna i Nobelstiftelsen att välja mellan Juholt och Åkesson för att Håkan inte skall tvingas bojkotta även den där tillställningen. Valet borde ju vara enkelt för varje festfixare - mannen som är så kul och folklig istället för han som springer ut ur lokalen så fort någon säger ordet främlingsfientlig.

De är rätt lika ändå, Håkan och Jimmie - politikens prinsar på ärtan. Skillnaden ligger trots allt i att Jimmie aldrig någonsin vägrar debatt-tid i TV beroende på vem som står bredvid honom. Alltså är Juholt ligger snäpet före Jimmie när det gäller att vara familjeöverhuvud i politikens svar på löjliga familjen...

Länkar: DN1, DN2, SvD, Expr1, Expr2
Bloggar: Pettersson, Kent, Radikalen, Anybody, Västros, Westerholm, MMK

10 kommentarer:

Anders sa...

Jag väntar bara på att ljugholt skall kräva respekt av väljarkåren..annars byter han väljarkår.

Jag har hört att grekland söker en sosseledare...we wont miss you.

Anonym sa...

Juholt behöver en kurs i DEMOKRATI.

Anders sa...

Stackars högertokar, vilka problem Juholt orsakar, storm i ett vattenglas är bara förnamnet. Er spelade upprördhet
är patetisk, när ni egentligen följer devisen "skadeglädjen är den enda sanna glädjen".

Anonym sa...

Undrar om de reste med fritidsresor till Vitryssland.

Anders sa...

Tokmoderaten, ditt eviga mantra mot Juholt, gör väl att det snart går rundgång i skallen på dig.
Intressant om du nån gång hade svarat på varför du tycker det var ok att Herr Papphammar (Reinfeldt), vägrat delta i flera tv-debatter, bl a en i Agenda för två år sedan. Tycker att det stinker dubbelmoral lång väg från högertokarna inkl Tokis.

Anonym sa...

Kommentaren 16:11 är grym! Minst tre bottnar...

Anonym sa...

Fatastiskt bra inlägg, men

Jag förstår inte varför Juholt väljer internationalen. På det historierevisionistiska moderatmötet nyligen framgick det ju klart att det är Reinfeldt som har komponerat internationalen.

Anonym sa...

Har noterat hur diverse debattörer, journalister och opinionsbildare i statskontrollerade media, i allt större omfattning, tillåts att likt atonala vuvuzelor trumpeta ut budskap om att Juholt inte gjort något fel eller klandervärt.

Denna välkoordinerade mediastrategi syftar sannolikt att med tiden vagga den indignerade folkopininionen till evig sömn och glömska.

Det faktum att riksåklagaren "valde" att lägga ner förundersökningarna med motivering att brottet i frågan om reseräkningsfusket var preskriberat och att de personer som överklagat handläggningen av hyresbidragsfusket inte var behöriga att överklaga, betyder INTE att gärningarna är ogjorda.

Juholt har förvisso inte lagförts för sina gärningar och är därmed ur strikt juridiskt perspektiv heller inte skyldig till brott, men det finns moraliska och etiska perspektiv på hans handlande.

Det sägs att svenskarna är en nation av fifflare - jag hoppas det är fel...

/dr müller

K. Ommentar Stroll sa...

Misstänker starkt att Stolleholt är född i Stollehult... (Nåväl, ska lyssna på P1:s lördagsintervju och se om man där kan skönja ett spår av insikt om S behov av styrande värderingsgrund i en strategi jämte "tydlighet" och fundamentalism som Juholt hittills kört.)

Anonym sa...

"Karlen är en vandrande cirkus"

Citat av Göran Greider i statsradion.