2011/11/07

DEN VERKLIGHETSFLYENDE OPINIONSLEDAREN


"Verklighetsflykt

Verklighetsflykt är ett beteende som innebär att man som ordet ansyftar, flyr från verkligheten. Varför man flyr kan ha flera orsaker men det kan för många vara ett sätt att koppla bort stress i vardagen men också åt andra hållet, fylla livet med någonting.

Det man flyr till kan vara olika saker. En fysisk verklighetsflykt kan vara att åka på en resa, kanske till Indien, Minsk, Istanbul eller till Polen med tryckeriutrustning. Alkohol, som en riktig Dry Martini, och diverse hallucinogena svampar kan också göra att man upplever att man slipper verkligheten för en stund..."

Saxat och modifierat från Wikipedias artikel om just verklighetsflykt.

Men vem vill inte fly verkligheten ibland, kanske till och med ofta - jag gör det också. Men jag gör det inte med lamporna från fotoblixtarna i plytet eller med en rullande filmkamera som vill höra min syn på den där verkligheten som alla andra ser, som jag har sett men som jag flyr ifrån.

Det är inte svårt att tycka synd om Håkan Juholt en dag som denna, när han slår rekord i att sakna förtroende i väljarkåren och hos de egna. Empatin finns där när Håkan Juholt tindrar med de trötta ögonen och återupprepar ytterligare en floskel när hans parti är närmare ett femtedelsparti än ett tredjedelsparti. Håkan Juholt måste fly verkligheten, till valrörelsen 2014 då allt kommer att vara så bra, så fantastiskt, så underbart - den där kvällen då valvakorna visar att "det inte bara det är så att jag har stärkt socialdemokraterna" utan att Juholts gäng ger Alliansen en match.

Han har känt ett så starkt stöd när han har rest runt till partidistrikten, Håkan. Han har varit hos partiföreningarna i Norrbotten, i Göteborg, i Skåne och Blekinge, i Stockholm, Västmanland, Värmland och Indien - och överallt har man gett Håkan Juholt sitt stöd berättar han stolt. Att det sedan inte är de socialdemokratiska partidistrikten som ensamma väljer statsminister i det här landet väljer Juholt att bortse ifrån. Att det inte bara är de allt färre medlemmarna i den rämnande rörelsen som måste vinnas, utan de där väljarna som inte längre tror på Juholt och socialdemokratin som politiska krafter i Sverige blundar Juholt inför.

Juholt flyr verkligheten, för Juholt orkar inte se den verklighet som får ögonen att tåras på de som verkligen bryr sig om sitt gamla, före detta statsbärande parti. Juholt kliver in i en parallell verklighet där allt går bra, där stödet är starkt och där det är frid och fröjd medan alla sjunger Internationalen som fredagsmys medan Juholt leder sitt parti till triumfartade framgångar i det där valet som ligger mer än 1000 dagar bort.

Valet är mer än 1000 dagar bort berättar Juholt, och med tanke på att samma person nästan helt på egen hand har fått ytterligare 5% av väljarna att fly på några veckor så hade det kanske varit bättre för Juholt och socialdemokratin om det var val om 100 dagar, 10 dagar eller kanske till och med imorgon. Juholt tror att han har tiden på sin sida, men i min verklighet talar tiden emot honom och sosseriet - inte för. Juholt verklighetsflyr igen och upprepar tvångsmässigt att han har starkt och stort stöd...

I sin egen värld är han inte ens oppositionsledare längre, om man skall tro honom på hans egna ord från det där Bagdad Bob-klippet som finns på SvD. Nej, Juholt har kapitulerat från den posten - möjligtvis vikt den för den betydligt mer förtroendeingivande vänsterpartisten Jonas Sjöstedt. Håkan Juholt kallar sig numera för opinionsledare när han får äran att titulera sig själv. Visst driver han opinion på ett ledande sätt, en opinion som leder folk bort från Juholt själv, och bort från hanses parti. Men Juholt känner ett starkt stöd, och det stödet måste komma från socialdemokratiska masochister och de som trånar efter att fly verkligheten för gott.

Länkar: DN, DN, DN, SvD, SvD, SvD, AB1, AB2, AB3, AB4, Expr, Expr
Bloggtipset: Titta mer än gärna till Anybodys place!
Bloggtramset: Nästan lika verklighetsflyende som sin ledare, (S)ilfverstrand.
Bloggar: Högberg, Jinge, Jämlikhetsanden, Laakso

...och jag ber naturligtvis de som upprörs över bilden om både förlåtelse och ursäkt - Jag trodde att jag gjorde rätt, och just nu passade den väldigt bra...

7 kommentarer:

Anders sa...

Synd för ljugholt att Alliansen ökade styrkeförhållandet med en sisådär 20% från halvtid fram till valet 2010.

Och den gången hade man, iallafall på pappret, ett samlat alternativ med en gemensam politik. Nu har man ingen politik, ingen gemenskap och är inget alternativ till vår väloljade Allians.

Men ljugholt kan väl klottra till en 0:a efter sina 24% och sedan bilda egen regering.

Nu skall ljugholt sitta på sin betonghäck i 1000 långa dagar och plocka ut sin miljonkronors pamp-lön, sedan får vi se hur det går med denna working class hero.

Anonym sa...

Är det sant att de nya moderaterna för säkerhets skull tänker byta namn till de nya socialdemokraterna?

Anders sa...

Det spelar ingen roll vilken partiledare sossarna hittar, högerhycklarna kommer att med rena lögner och förtal, förfölja och håna samtliga. Innerst inne är ni rädda små veklingar, som inte vill att någon ska avslöja att kejsaren Reinfeldt & co inte har några kläder. Givetvis så hjälper den relativt nya högertidningen Aftonbladet till med att tysta ned alla skandaler alliansen har bidragit med under de senaste åren.
Fint, det är precis vad vi behöver, ytterligare ett tillskott till högermedia, som nu bara kontrollerar 85% av svenska dagstidningar. Men detta är väl i sann demokratisk anda enligt högern.

Tokmoderaten sa...

Anders,

Hur mår du egentligen? Nu blev jag lite orolig för dig. Vanföreställningar är allvarliga saker...

Skulle sossarna ha valt Jan Nygren, till exempel, så skulle jag nog vara väldigt snäll mot honom. Det var en begåvad sosse det.

Skulle inte Anna Lindh så tragiskt tagits ifrån oss utan istället tagit över efter GP så hade dagens 25%-siffror sannolikt vara nästan dubbelt så bra. Hon var en begåvad sosse, hon.

Nu valde sosseriet sin Toblerone-ledare Mona, och hennes naturliga tronföljare Håkan. Vad förväntar du dig när "ni" ger oss bollen, flyttar ut stolparna till hörnflaggorna och skickar iväg målvakten till Indien? Vi kan inte missa mål då! Vi kan inte undvika att vara elaka.

Men jag har ett alster på gång som borde få dig på gott humör, ett inlägg som är riktat mot en av de egna. Du kan säkert gissa vem...

Sören sa...

Hahaha nu är tydligen aftonbladet en högertidning. Hysteriskt kul ju.

Hördudu tokis, var köpte du egentligen ditt vänstertroll...han är ju sjukt rolig (pardon the pun)?

Does he do private parties?

Anders sa...

Trevligt att du har upptäckt dina egna igen, det var ett tag sen.
Men gissa vem??? Det finns ett antal att välja på eller hur. Sen är kanske dina vanföreställningar av lika hög kvalité som mina egna.
Jag har tidigare tyckt mig märka vissa paranoida drag hos dig, så det var väl ett utmärkt tillfälle för dig att ge igen. Jag ville trots allt bara visa på den skeva sk balansen i framförallt media där AB:s usla källgranskning och medvetna lögner om bl a Juholt sticker lite väl mycket i ögonen (vilket de också fått höra). Men att media inte är i närheten av en opartisk journalistisk bevakning av Juholt, och i samma andetag är löjligt insmickrande mot bl a Bildt och Reinfeldt, är väl helt i sin ordning i din blåa verklighet.
Till sist, det är väl knappast du som ska välja företrädarna för sossarna, det vore som att släppa in räven i hönsgården. Bjuder dig på liknelsen hönsgården och sossarna.

Anders sa...

Sören, tack för att du tycker jag är rolig. Trist bara att du verkar ha svårt med läsförståelse och slutledningsförmåga, finns säkert hjälp att få...men du måste nog sluta ta alla färgglada små piller då.