2011/11/10

MANNEN, MYTEN, MUSTASCHEN, MISSTAGET...


Juholt kräver att behandlas respektfullt av statstelevisionen. Juholt kommer minsann att fortsätta bojkotta debatter i SVT så länge de tycker att Sverigedemokraterna inte alls ingår i Alliansen och därför är en del av den samlade oppositionen. Juholt har ingenting lärt sig från de dagarna då det blåste som mest, då Ilmar Reeaplu och Morgan Johansson släppte fram förslag som luktade SD medan Juholt vägrade stå bredvid Jimmie Åkesson - detta samtidigt som drevet drog ner från Hägerstensåsen och in i Västertorp med alla sina statyer...

För var det inte så att nästan alla förstå-sig-påare tyckte att Juholts och Ohly variant av arga leken mot Agenda-redaktion bara var trams och dessutom motverkade sitt syfte? Kunde inte de flesta trots allt enas om att den Juholtska och Ohlyska bojkotten av en direktsänd partiledardebatt faktiskt gav Sverigedemokraterna så mycket mer och så mycket bättre uppmärksamhet på bästa politiker-nörd-sändningstid? Åsa Romson stod där, på en oranguntang-arms avstånd från Jimmie Åkesson och spelade sina kort rätt som den enda närvarande i det före detta rödgröna laget. Hon fick massor av tid rakt ut i etern, Jimmie Åkesson likaså.

Men istället för att stå där och ta debatten med de som man säger sig vilja jaga ur Riksdagen med argumenation och retorik så gömde sig Juholt hemma i soffan med kulbon och önskade att den där grävande journalisten på Aftonbladet någon gång på vägen till sandlådan skulle ha tappat bort både hinken och spaden. Juholt gjorde bort sig då, där det var viktigare var man stod i en TV-studio än att ta debatten med sina motståndare. Det var dumt, det var korkat - och uppenbarligen är Juholt fortfarande precis lika dum och korkad nu som då. Håkan ångrar ingenting - han kräver respekt, han kräver att få vara med och möblera i TV-studion innan han kliver in och han sätter sig själv på en piedestal som han inte alls har förtjänat att sätta sig på...

Jag tycker synd om sossarna nu. Det verkar inte lära sig någonting, någonstans eller någon gång av sina misstag. Man har en ledare som står och hapslar ur sig i TV att han känner ett starkt stöd i ryggen när alla vi andra ser hur stödet i ryggen jagar ut honom på plankan. Man har en ledare som mycket riktigt har konstaterat att politik inte är en idoltävling, när alla hans fördelar handlar om sådant som är viktigt för att vara en idol - folklighet, humor, retorisk förmåga men inte så mycket annan begåvning i bakhuvudet.

Håkan Juholt är en tragedi för socialdemokratin - och det värsta är att Partiet och Rörelsen går omkring och inbillar sig att detta ledarskap kan bli bra. Bara Juholt får prata om att återigen ta tillbaka alla apotek under statens vingar, att återreglera elmarknaden och styra Sverige tillbaka till den tid då Domus minsann inte hette Coop Extra. Juholt är den han är, säkert myspysig och skojsig - men absolut ingen som väljarkåren någonsin kommer få förtroende för. Kanske hade det funkat om han hade haft ett starkt lag omkring sig, med folk som kunde tänka åt honom innan han började svammla om drogade barnsoldater, fackföreningsskrivna lagar och människovärdiga statliga apotek, Nu sitter han med ett lag som om man är snäll bäst kan beskrivas som Rörelsens fallfrukter.

Juholt har ingenting - han är inget själv, han har inga att hålla i handen men det är tydligen så de vill ha det. Partiet som snart kommer att implodera i strålkastarnas sken och inför TV-kamerorna. Den dagen kan Juholt bojkotta SVT hur mycket han vill. Den dagen kommer de finnas där i hans närhet med all annan media för att dokumentera det mest tragiska kapitlet i arbetarrörelsens historia...

Länkar: DN, SvD, SvD, Expr, SVT, SVT,
Bloggar. Västros, Cornucopia, Westerholm,

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker det påminner mer och mer om när svarta skulle sitta längst bak i bussen. Självklart är det trams Juholt håller på med allt för att ta bort focus ifrån det faktum att (S) saknar politik i dagsläget. Men att diskriminera SD för att man tycker politiken hos SD är diskriminerande blir riktigt löjeväckande. Juholt kastar runt med en tunnelbanevagn i växthuset just nu och inte förstår han varför rutorna kraschar. Patetisk människa.

Anonym sa...

Face it!
Joholt förmår inte leverera i direktsänd TV-debatt.
Därför denna pseudodebatt om placering i studion.

Anders sa...

Anonym 22:24, face it, du pratar om en helt annan. Juholt brukar vara den ständigt återkommande
slagpåsen för högertokarna här. Joholt kanske är en SD pajas.

Anders sa...

Det är ju knappast en storkyrka som ljugholt tågar ut ifrån efter att en bitter präst ensidigt angripit hans parti. s(v)t är ju snarare att betrakta som vänsterns stödtrupper.

S(v)t måste dock inse att om de går dessa krav till mötes kommer en ännu hårdare/löjligare kravlista nästa gång. Om inte ljugholtaren sparkas ut innan dess.

Jag såg förra debatten och hade inga problem att skilja mp från sd...är det månne så att ljugholt är rädd att hans få kvarvarande väljare har svårt att skilja s-demokrater från s-demokrater?

Anders sa...

Anders (tyvärr namne) 04:37, SVT är hyfsat objektiva, definitivt inte mer vänster än höger. I sd:s
fantasivärld är däremot allt möjligt, det är därför sådana stolpskott som partisekreterare Björn Söder och Kent Ekeroth är klart lysande stjärnor, i denna mediokra och fd stöveltrampande samling.

Anonym sa...

Intressant det där med krav på "respekt". I dagarna har det precis sålts slut på en biografi som uteslutande handlar om krav på "respekt". "Respekt" och "heder" är varandras kusiner, eller hur? Det verkar vara en rejäl kulturrevolution på gång hos oss. När talar Juholt om att hans "heder" är sårat?