2008/09/07

HEJA UNGERN, HEJA DANMARK OCH HEJA PORTUGAL !!!


Det finns två män, kanske tre om man räknar med Roland Andersson, som jag stör mig otroligt mycket på inom vårt lands alltför snävt tilltagna gränser och det är ERNST KIRCHSTEIGER och Lasse Lagerbäck. I dag har jag inget att gapa på ERNST om, det var ju någon vecka sedan han visade sina egenhändigt designade bestick i media med kommentaren att hans pappa i himlen skulle vara så stolt över ERNST. Pyttsan... En förståndshandikappad orangutang hade fixat en mer tilltalande gaffel än ERNSTs gjutjärnsdito. Och nu kommer ERNST att utmanas av Fredrik Ljungberg när det gäller heminredning, landslagets egen pysslare...

Gårdagens miffo måste väl ändå vara Lasse Lagerbäck. Jag har kommenterat honom tidigare, precis som min något överkänslige vän Joakim, som numera klär sig fint i en rosa regnponcho... Och ja, jag vet att Lagerbäck vet mer än mig om fotboll, men Jocke vet nog mer än Lasse...

Lasse är nöjd med 0-0 mot ett Albanien som aldrig varit i ett mästerskapsslutspel, och Lasse hoppas att vi kan spela bättre mot Ungern. Det hoppas inte jag! Jag hoppas faktiskt att vi förlorar alla matcher i kvalet, eller iallafall så många att Lars-Åke Lagrell ser sig tvungen att kalla in en kirurg för att sära på SvFF:s ordförande och dennes siamesiske tvilling förbundskaptenen. Lagerbäck måste väck, och det fort. Vi måste få en förbundskapten som ser framåt och lyfter våra nya förmågor istället för att korsfästa dom på avbytarbänken...

Lasse Lagerbäck ser inte på fotboll på det sättet, och skall väl möjligtvis ha heder för att han slaviskt följer sin linje. Men hade det inte varit så att Gre-No-Li nuförtiden finns i en annan dimension skulle säkert Lasse ringa dessa numera hädangånga lirare för att få fart på målproduktionen. Jag väntar spänt på Ljungberg eller någon annan handikappad föredetting som skall övertalas att komma tillbaka för att hindra ungtupparna från att utveckla sin rutin i landslaget...

Torska mot Ungern, torska på för guds skull. Det är värt att missa Sydafrika för att slippa Lasse Lagerbäck - faktiskt!

8 kommentarer:

Morfar Lasse sa...

Kan du inte titta dig lite omkring?

Som du vet finns det en gammal sång, som ger dig förståelse för min önskan.
"Se Sundbyberg och sedan dö"

Jag har full förståelse för varför du kallar dig "Tokmoderaten". Mot bakgrunden av det destruktiva du skriver, borde du sitta i nuvarande regering.

Sverige tillhör trots allt ärlden nuvarande 50 bästa fotbollsnationer och kommer med stor sannolikhet att ta sig Sydafrika. Se dig om i världen och granska fotbollsresultaten. Du kommer att blir förvånad. Inte ens olympiamästarna Argentina lyckades vinna mot Paraguay, på hemmaplan.

Tokmoderaten sa...

Det var många skrällar igår Morfar Lasse, det har jag sett...

Men det förringar inte att vi har ett landslag som behöver generationsväxlas. Och då inte enligt Lagerbäcks devis, de unga och lovande på bänken och de gamla föredettingarna på planen.

Och vad är destuktivt? att jag vill se ett skifte på förbundskaptensposten, och att jag inser att detta enbart händer när Lasse misslyckas kapitalt?

Morfar Lasse sa...

Fredrik,

när det gäller fotbol uttrycker du dig som en äkta Messerschmitt. Det saknas mängder av distans och spelförståelse bakom dina inlägg. Nej, studera spelet i stort först, innan du ställer dina småaktiga krav för utvecklingen. Fundera över framgångarna Sverige skapat under de senaste 8 årsperiden.

Vill Du ha en ny förbundskapten? Vill du ha en annan "startelva"?Namnge alternativen, så att vi kan nagelfara det.

Tokmoderaten sa...

Som jag skriver Lasse, så är jag själv usel på fotboll... men det hindrar mig inte från att tycka till. Jag är usel på att sy också, men kommenterar gärna snygga och fula kläder.

Men tack för inbjudan om att lansera mitt "landslag":

Förbundskapten: Roland Nilson med Torbjörn Nilsson som ass.

Målvakter: Andreas Isaksson med John Alvbåge som back-up.

Backar: 4 backar: Edman, Majstorovic, Mellberg (i brist på annan...) samt Fredrik Stoor.

Mittfält: Defensiv mf: Tobias Linderoth. Kantlöpare: Sebastian Larsson och Petter Andersson. Offensiv mf: Kim Källström

Anfall: Zlatan Ibrahimovic och Markus Rosenberg.

Avbytare: Nils-Erik Johansson, Mikael Nilsson, Oscar Wendt, Stefan Izhizaki och Markus Berg och kanske Taco...

Morfar Lasse sa...

Fredrik,

dina förslag är anständiga. Jag saknar några viktiga namn i Din uppställning. "Chippien" Wilhelmsson, Karl Svensson (back i Canne), Peter Hansson (mittlås Rennes), Viktor Elm, (mf Heerenveen), samt Henok Goitom, vilken är en 22 årig "Vasalundare". Ifjol var han verksam i spanska ligan och i år i Frankrike - men det skulle ju bara vara en "startelva". Eftersom du skapade en bänk, så tillät jag mig komma med lite alternativ. Några av dina och färre av mina är föryngringar, men vi kan väl inte skapa allt på en gång.

När det gäller förbundskaptenen bör du kika på utvecklingen i Göteborg, för att förstå min tvivlan. Jag tror inte det finns ett svenskt alternativ, utan han bör köpas "utifrån". Namn törs jag inte ge, men det handlar om kostnadsnivå.

Totalt sett var dina tankar till slut så goda, att du slipper "gå ut och titta dig omkring".


och så ett lite p.s. Själv har jag mina rötter i Ursvik!

Tokmoderaten sa...

OK Lasse, du å jag kanske skulle kunna ta över...

Tackar för Kalle Svensson, honom hade jag glömt bort. Han plockar bort Mellberg rakt av. Och Chippen kan gärna få vara med om han kan konservera sin kunskaper i öknen.

Sedan är såväl Goitom som Elm bra namn, och defintivt värda att utveckla.

Förbundskapten med utländsk bakgrund... Jag kan tänka mig Stuart Baxter, gillar honom skarpt!

Tokmoderaten sa...

Och så hade jag ju glömt bort Elmander... Han skall vara med i truppen iaf.

Morfar Lasse sa...

Nej tack Fredrik,

jag slutade aktivt leda fotboll för drygt 10år sedan och min aktiva period inne på plan tog slut för 33 år sedan. Dessutom skulle resorna bli förlånga, jag lever i ett fiskar samhälle på spanska sydkusten.

Men det hindrar inte att jag föjer både spansk, svensk, italiensk och brittisk fotboll via nätet, Tv och på "plats" i Spanien.

Ha det gått. Nu väntar vi på onsdagen, både svenskar och spanjorer aktiva.