2011/11/13

SOCIALDEMOKRATINS STUDSMATTA


Säg att man har en man med mustasch, som man under yviga rörelser puttas ut från ett fönster sjätte våningen, Partihögkvaretet, Sveavägen 68 av en elak journalist från en kvällstidning. Säg att den där mannen med mustasch landar på en stor studsmatta som någon vänlig själ har ställt där nere på trottoaren bara för att det skulle kunna komma opinionsledare flygande...

Mannen med mustaschen faller, faller och faller - innan han landar i studsmattan och studsar upp i den klara höstluften igen. Men det finns ingenting i den Newtonska tyngdlagen som får mannen med mustasch att stanna där i luften, på en hög nivå - där han kan kliva in genom fönstret och börjar leda igen. Han kommer upp en liten bit, och där är vi med dagens SIFO-siffror, mitt i studsen.

För eller senare dör dock studsförmågan ut, och mannen med mustasch hamnar platt mitt i mattan för att aldrig mer lyfta oavsett vad han vill eller försöker med. Det är då effekten av det där första fallet blir så tydligt, det är då han fastnar på en bottennivå. Det har hänt förrut, någon ur den tredje statsmakten skickade ut mannen med mustaschens föregångare genom ett fönster under den tidigare karriären - och kvinnan som snackade till folket som en drogad dagispedagog skulle ha talat till sina barn studsade aldrig mer tillbaka upp i det blå oavsett vad hon tog sig för.

Det är min analys av dagens SIFO, att Juholt och socialdemokratin just nu och i spåren av mannens turnerande land och rike runt för att förklara och be om förlåtelse studsar upp en liten bit. Kanske ser det bra nu, men eftersom mannen med mustaschen har en förmåga att själv under krampanfallsliknande former kasta sig själv mot backen så finns det inget hopp om att Rörelsens ledare skall röra sig tillräckligt högt för att ta sig tillbaka till tiden innan den 7 oktober igen.

Rörelsen är rökt så länge man har Juholt som ledare, tillsammans med Juholts handplockade stab av sosseriets fallfrukter. Det behövs ett omtag, en nystart redan nu efter nystarten i mars. Socialdemokratin gör om samma sak som man gjorde med Mona Sahlin - man försöker övertyga väljarna om sin politik med en ledare som väljarna saknar allt förtroende. De borde ha lärt sig läxan, det gör man tydligen inte.

Dagens studs kommer följas av ett fall till, en något mindre studs upp, ett fall igen, en ännu mindre studs uppåt - och snart kommer Monas studsande innan Håkans framstå som vacker gymmnastik jämfört med husmorsgympa. Det är min domedagsprofetia, och även fast jag är blå i själen så hoppas jag att jag antingen har fel eller att sossarna lär sig sina läxor.

En regering behöver ha en bra opposition för att kunna leverera. Det gör man inte idag, och det kanske mannen med mustaschen bör fundera över när han gnäller som värst på visionslöshet och trötthet hos de som styr. De kan vara visionslösa, de kan vara trötta, de kan vara så usla som Juholt vill ha det till men de är det för att oppositionen är så historiskt usel. De behöver inte vara bättre än vad de är, det räcker tydligen med att vara visionslös och trött för att spöa Juholts opposition ändå. Det är det som är det sorgliga med oppositionens fall...

Länkar: SvD, SvD, DN, Expr, AB
Bloggar: Anybody, Westerholm, Pettersson, Högberg

19 kommentarer:

Anonym sa...

A-ledare omger sig med A-medarbetare medan C-ledare vill ha D-medarbetare! Det kändes inte rätt att dra in nivå B i det aktuella sammanhanget!

Sören sa...

Meh, jag förstår inte varför en sketen opinionsundersökning ger mer än ett litet noterande. Dessa beskrivningar om att "allt har vänt" som om ljugholt återuppstått på tredje dagen.

Pajasen ljugholts pinsamma förlåt-mig-ty-jag-är-dum-i-huvet-turné kanske kan lura någon men EN poll är knappast solid grund att dra några slutsatser i endera riktning.

Anders sa...

Ha ha ha, du påstår att Juholt gnäller, undrar vem som är gnälligast, Juholt eller Tokis.
Man kan säga att du lever på HOPPET att han ska avgå...

Tokmoderaten sa...

Anders, påstår jag att Juholt gnäller? Ja, möjligtvis om statstelevisionens bristande respekt, på en felkomponerad Dry Martini eller på allt annat än det han borde gnälla på. Sig själv. På opinionssiffrorna. Men han har starkt stöd, partiet mår bra och allt är prima - det finns ingen anledning till gnäll.

Jag lever inte på hoppet att Juholt skall avgå. Inget skulle göra mig gladare som bloggare än att gubben stannar till valen 2014. Sällan har det ju varit så lätt att blogga politiskt med udden riktad mot vänster som när Juholt levererar.

Men för oppositionens skull, och i förlängningen även den trötta, visionslösa regeringens skull hoppas jag att det du hoppas att jag hoppas ändå inträffar.

Har man inte lärt av Mona har man inte lärt något alls, och effekten blir densamma...

Micke sa...

Som vanligt är inte längre (s) ett hot mot Alliansen. Hotet eller rättare sagt hoten kommer dels från (v) med Jonas Sjöstedt som dränerar (s) på väljare och (mp)som tar väljare från båda blocken. Ett annat hot är framförallt Kd:s svaga position, om inte alliansväljarna kan stödrösta på Kd förstås.

Anders sa...

Ge mig ett enda exempel på någon klantig partiledare/politiker som gnäller på sig själv, självinsikt och självkritik är definitivt inte något våra riksdagspolitiker kan briljera med, oavsett partifärg.

Anonym sa...

Han påminner mig om Hugo Chavez...

Anonym sa...

Dead cat bounce brukar iblamd fenomenet kallas.

Eller bull trap.

Att man tror på en vändning så hårt att det driver upp kursen en aning innan den usla fundamentan slutgiltligen drar ner kursen i avgrunden.

Anonym sa...

Det är att vänta att (S) vinner något i opinionsundersökningarna nu när ledaren varit ute på sin långa återställareresa. Vänta bara tills han börjar verka i Stockholm igen då är snart strulet tillbaka och siffrorna kommer att sjunka igen.

Anders sa...

Anonym 22:23, du har konstaterat detta innan. Vad är problemet,
Fredrik Reinfeldt påminner om Alfons Åberg. Ingen av dessa fyra kan hjälpa det.

Anonym sa...

Nog är Juholt svajig men han är på inga sätt lika skadlig som domptören i Venezuela. Så jämförelsen med Chavez är grov överdrift.
/antichavista

Karpstryparn sa...

Inte konstigt att S tappar röster till SD.
Däremot är det konstigt att S även tappar röster till Vänsterpartiet, alltså Riksdagens folkmordsparti.

Skrev om detta idag, inlägget heter "Har SD:s framgångar med sådana händelser att göra?".

Anders sa...

Karpstryparn, du är inte lite suspekt, om du kallar Vänsterpartiet för folkmordsparti
vad ska man då kalla ditt rasistparti SD för. Ni har haft nazismen som idoler när partiet hette BSS, fortfarande finns det gamla nazister kvar i SD. Väx upp i verkligheten någon gång innan du tar stora ord i din mun....

Karpstryparn sa...

Ja, Anders, Vänsterpartiet är ett folkmordsparti.

Det är kräk som du som är rasister. Väx upp själv, ditt lilla kryp.

Dessutom har du lyckats diskkvalificera dig från min blogg, "lyckat" det.

Anders sa...

Sillstryparn 14:46, du är helt klar mer störd än jag trodde, nästan värre än de vanliga SD:slynglarna. Kan du inte svara på varför ditt kära parti SD, fortfarande håller gamla nazister om ryggen. Du är verkligen en liten patetisk stackare, din blogg snurrar runt på samma 4-5 namn hela tiden, samtliga har en brun tunga, passar bra till ditt nasseparti, du har visst Nationaldemokraterna som idoler också. Hoppas fler går in och upptäcker din lilla rasistblogg.

Karpstryparn sa...

Svar till Anders: Du är ruskigt störd du, men underhållande.
Dessutom har du inga argument, inga sakliga i alla fall. Du avslöjar dig ständigt på den punkten.

Japp, även jag hoppas att fler går in och läser min blogg. För det tjänar jag på.

Kan du förresten svara mig på varför ditt parti, nämligen Vänsterparti, fortfarande inte tar avstånd från kommunismen? Detta är en av orsakerna till att jag anser att Vänsterpartiet är ett folkmordsparti, t ex vägrar de erkänna allt förtryck, alla vidrigheter och alla folkmord som kommunismen har orsakat.
Ta t ex när Stalin styrde Ryssland, då avrättades 42,7 miljoner människor på grund utav bl a politiska och etniska skäl.

Snurrar min blogg runt på 4-5 namn? Vad konstigt då att den hitills denna vecka har 458 läsare, (förra veckan hade den 2252 läsare) detta enligt bloggens egen läsarstatistik.
Hade du kunnat räkna så hade du fattat skillnaden.

Nationaldemokraterna som idoler? Nu pratar du om dig själv, din lilla wannabenazist.

Angående SD så har de aldrig varit ett nazistparti.
Och kom nu inte dragande med BSS, de var en organisation de och inget parti.

BSS fanns tills 1980, SD startade 1988.
Ser du skillnaden? Om inte, synd för dig.

Fortsätt förresten att skriva kommentarer till min blogg, även om de inte publiceras så får jag mig många goda skratt, din okunnighet lyser mycket starkt rakt igenom dina kommentarer, dina personangrepp och lögner också.

Tackar redan nu för flera goda skratt från dig.

Det här blir den sista svarskommentaren till dig, min käre vän.

Som sagt, ser fram emot fler kommentarer från dig skickade i min blogg.
Hoppas de kommer snart.

End of story.

Mvh
// Karpstryparn

Sören sa...

Haha, ja det lilla fåniga vänstertrollet "anders"..Tokmoderatens egen hovnarr.

Kritisera ljugholts gaser och anders springer fram för att bedyra dess väldoft.

Bara skratta åt trollet...det gör alla vi andra.

Anders sa...

Först sillstryparn, du är inte tillräckligt smart för att ge konstruktiva svar. Det som är mest komiskt, är din uppblåsta självgodhet samt att du är omognaden personifierad.

Sedan Sur-Sören, var inte så bitter för att du inte klarade av att ge mig ett svar, förra gången jag kommenterade ditt ordbajs. Dej skrattar ingen åt, vi har bara medlidande.

Anders sa...

Sillstryparn, vill bara ge ett svar till på de rena lögner du fabricerar. BSS, bildades 1979 och avslutades formellt 1986 den 16 nov, blev sedan överens med Framstegspartiet om att bilda Sverigepartiet. När Sverigepartiet upphörde 1987 efter hårda interna strider, så samlades gamla BSS:are och bildade slutligen Sverigedemokraterna 1988. Sillstryparn, detta visar bara att du inte är läskunnig samt en mytoman av stora mått.

När jag sa att din blogg snurrar på 4-5 namn så menade jag dina beundrare i kommentarsfältet, t ex
Smörblomma, Fenixmona, Ninja + ett par till.