2011/05/05

1. BAKBIND - 2. "DE GÖR INGET" - 3. PLOCKA HEM


Håkan Juholt och de sociala demokraterna var helt eniga med FN, med regeringen och med våra vänner och bekanta i EU och NATO att det skulle vara en bra idé att skicka ner några JAS-39 till Medelhavet och luftrummet över Libyen. Gott så kunde man väl tycka, men när Juholt i nästa andetag visade sig vurma mer för de drogade libyska barnsoldaterna än de människor som dessa drogade ungar sköt och lemlästade tillsammans med sina vuxna vänner i Gaddaffis militärmaskineri så visade sig sosseriet återigen från sin mest populistiska sida...

Det var enligt Håkan Juholt och de sociala demokraterna helt rätt att skicka ner JAS-39 för att flyga över Libyen, titta till det söndersprängda och förstörda libyska flygvapnet på marken och skjuta ner de förstörda och söndersprängda planen om de mot all förmodan lyckades lyfta från sin sönderbombade startbanor. Det var också helt okej att låta JAS-planen fotografera det man såg på marken, i form av libyska stridsvagnar, libyskt artilleri, libyska robotramper och libyska drogade barnsoldater. Men alldeles oavsett vad dessa stridsvagnar, artilleripjäser, robotramper gör för hemskheter mot odrogade civilister, odrogade barn, odrogade eller drogade rebeller så skall inte JAS-planens piloter i bästa sosse-solidariska stil bara vända bort blicken och låta en dansk eller norrman ta över.

Nu tycker de sociala demokraterna att det räcker med tre månaders svensk flyguppvisning ovanför Libyen, och de har de väl rätt i. Problemet är bara att det var samma sociala demokrater som bakband de svenska piloterna och en insats som skulle kunna ha gjort skillnad istället för att bara framstå som trams och löjligt.

Skall vi bara fortsätta att hyckla och låta andra länder ta ansvar för att skydda den libyska civilbefolkningen mot en galen despot och hans legoknektar så finns det ingen anledning att vara kvar. Skulle vi däremot börja ta ansvar på riktigt så finns det mycket mer för oss att göra och under längre tid. Det handlar om att på allvar göra skillnad med vår insats genom att tillåta våra svenska piloter att vara med och trycka tillbaka en psykopat som låter den egna krigsmakten bomba sönder egna städer och byar bara för att man haft mage att skrika efter frihet.

De sociala demokraterna med Juholt i spetsen och numera flankerad av herrar Ahlin och Hultqvist visar att man är populister ut i fingerspetsarna, och där inte ens så viktig fråga som bilden av Sverige i omvärlden kan vara helig när det kommer till att sätta käppar i hjulen för regeringen. Det är genom dylik populism som bilden av Sverige sätts i vår närhet, ett land som kommer att behöva hjälp den dagen det då börjar blåsa i vår del av världen men som själv bara skickar ut trupper till de lugnaste delarna av Afghanistan eller för att ha en flyguppvsining ovanför ett sönderbombat land där massor av elände händer på marken...

Detta är de nya sociala demokraterna, de som anser att solidariteten med plågade människor sträcker sig till att flyga förbi medan våldet firar nya triumfer. Det handlar om ett parti som inte klarar av att hålla ihop sin politik, inte i någon fråga och som för tillfället bara är ute efter att plocka billiga poänger i ett medialandskap där man inbillar sig att folket inte ser vad man håller på med. Hade inte jag varit så intresserad av ytterligare ett socialdemokratiskt fiasko 2014 så skulle jag gråta. Nu kan man bara skratta lite oroat åt eländet...

Länkar: SvD,
Bloggar:

6 kommentarer:

Johan Westerholm sa...

Antonsson

EU solidaritet inom utrikespolitiken är numera ett rent blajjande. Det höll inte ens ett år. Därmed är ditt inlägg lika mycket mumbo-jumbo.

http://mitt-i-steget.blogspot.com/2011/05/sjukforsakringen-solidaritet-eller-fyra.html

//JW

Anonym sa...

Bra rutet, tokmoderaten!

Det är verkligen ett elände att halvfigurer som dessa sociala demokrater skadar Sveriges anseende som de gör.

Mvh

Johan H

Peter sa...

Håkan Juholt talade ju om på 1 maj att det var att ta ansvar att lämna över ansvaret till andra.

Jag håller med Håkan Juholt, sossarna tar bäst sitt ansvar genom att lämna över ansvaret till andra.

Hans Odeberg sa...

När nu ändå JAS-planen är där nere - kan vi inte spänna på ett par tankar fulla med Roundup och bespruta de Libyska åkrarna? Det verkar ju vara det enda de svenska planen duger till. Om nu inte miljöpartisterna protesterar mot den icke-ideologiska odlingen och kräver att ogräsmedlet byts ut mot en homeopatisk variant.

Anonym sa...

Ahlin var ingen vacker syn i Aktuellt nyss. Väntar med spänning på din nästa inlaga i ämnet. Det känns som att Försvar och säkerhet plötsligt är relevant i rikspolitiken. Är det klarinetter eller skydd av civila i ett FN-uppdrag sossarna ska ägna tid åt här och nu?

Dr Evil sa...

Ja nu var försvarspengarna visst slut igen så det blir inga nyanställningar eller operativ verksamhet under nästa år.

Så valde tydligen Indien att köpa antingen Eurofighter eller Rafale dom vill inte bli beroende av amerikansk teknologi-imperialism och troligen inte av svensk moralchauvinism heler för den delen.