2011/05/20

FRÅN KUFAR TILL BANBRYTARE TILL ETT PARTI NÄSTAN SOM ALLA ANDRA...

Två veckor har gått sedan det var vi moderater som invaderade Karlstad och kongresshallen på Tage Erlanders gata - det här veckoslutet är med de gröna miljömupparna som kongressar i samma lokaler. 

Två veckor har gått sedan urmannen Anders Borg höll ett tal som fick närmare 1800 moderater att hamna i ett maranata-liknande tillstånd, men idag var det en kvinna, och en snygg sådan som heter Maria Wetterstrand som fick sina beundrare i samma trans.

Två veckor har gått sedan hela Karlstad CCC var fullt av blåmyror som sprang omkring och spånade kring arbetslinjen, och idag undrar jag ifall Peter Eriksson tog sig tid att vädra ur hela kongresscentret från allt vad blåa dunster och moderata dofter som kunde leva vidare de vackra lokalerna vid Klarälvens strand...

Miljöpartiet har alltså sin kongress, och det är dags att vinka farväl till skönheten Maria och odjuret Peter. Skall man ge Milöpartiets avgående språkrör lite "cred" och det skall man väl i de sista skälvande sekunderna av deras politiska gärning så kan man ärligt erkänna att de tagit sitt parti till nivåer som jag trodde var omöjliga för ett parti av kufar för andra kufar. Men man har nyktrat till, EU är inte längre den stora Satan och Miljöpartiet är mer trovärdiga i sina utrikespolitiska resonemang än "storebror Håkan". Man har tagit sig an en förändring utan att för den skulle förlora själen i partiet - och det hedrar Miljöpartiet.

Deras nomineringsprocess och valet av de nya språkrören är också något som hedrar Miljöpartiet som företeelse. Öppenheten är från min synvinkel som natt och dag jämfört med sosseriets arbetande med att ta fram Håkan Juholt. En stämma där kandidater får sälja in sig själva som framtida språkrör är så mycket mer av demokrati än de storslagna kröningen av kejsarpingvinen Juholt som ny överstepräst i sekten SAP. Miljöpartiet är folkrörelse, inte i ord - utan också i handling. Miljöpartiet är ett parti som sticker ut, och gör det rätt - tills imorse...

För imorse möttes vi av rubriker om taxiåkande kvinnliga topp-miljöpartister igen. Knappt hade folket hunnit glömma Yvonne Ruwaidas taxiresande i tid och otid förrän nyheten slog ner idag - kandidaten Valtersson åker också taxi, massor av taxi, otroligt mycket taxi, taxi för 18.000 kronor på några månader. Valterssons viktigaste miljöfråga sägs enligt egen utsago vara: "Minska koldioxidutsläppen i trafiken" och det gör man ju knappast som ensamåkande medpassagerare i en taxi. De är duktiga på hyckleri miljömupparna, när de gapar om mindre bilresande, noll satsningar på nya vägar och ambitionen att göra bilresandet till en klassfråga - men samtidigt landade den här frågan i media lite väl lägligt för kandidat Romson väl...?

Helt plötsligt framstår Miljöpartiet som ett parti som alla andra, där skitkastningen och underminerandet av andra kandidater helt plötsligt är okej. Visst, det var Aftonbladet och några andra tidningar som lyfte nyheten men källan finns någonstans i de kretsar som hellre ser Romson än Valtersson som skönhetens efterträdare. Den tredje statsmakten spelar med, och Valterssons morgon blev inte som det var tänkt, där krishanterande tog den tid som hade behövts för de sista timmarna av lobbying. Romson kan bara sitta ner och gnugga händerna, och vänta på att en nyhet på morgonen fällde avgörandet i en strid som hade kunnat varit ett föredöme i politiskt maktkampande.

Oavsett vem det blir som kvinnligt språkrör har de ett väldigt stort tomrum att fylla efter den förvisso rätt späda skönheten Maria. Det kommer att bli jobbigt, det kommer att vara närmast omöjligt och den som blir vald kommer alltid att jämföras med henne som tog partiet till den maktposition man har fått. På den manliga posten kommer nog masochisten Fridolin att mer än väl fylla ut Peter Eriksson kvarlämnade UFF-kostym i sin nya roll. Fridolin är given, och efter morgonen ligger Romson i vinnarhålet - på väg att krystas fram till ett gäng miljöpartister som trots all spelad glädje och eufori över de nya språkrören vet vilka de har förlorat, men inte vilka de har fått...

Länkar: SvD1, SvD2, SvD3, AB1, AB2DN1, DN2, DN3, Expr1, Expr2, Expr3
Bloggar: Andersson, Moberg, Barth-Kron

8 kommentarer:

Utlandssvensk sa...

"Två veckor har gått sedan Anders Borg höll ett tal som fick närmare 1800 moderater att hamna i ett maranata-liknande tillstånd, men idag var det en aningen snyggare kvinna som heter Maria Wetterstrand som fick sina beundrare i samma trans"

Det var som fan! Inte visste jag att Anders Borg är kvinna! Men han kanske bara är som Billström, dvs. lite av varje?

Tokmoderaten sa...

Utlandssvensk - har du inte sett Borgs hästsvans?

Men tack för ditt petimeter-påpekande, som jag omedelbart korrigerar.

Utlandssvensk sa...

Tack själv! Kul att skriva en kommentar som får stå kvar!

Tokmoderaten sa...

Har jag censurerat dig någon gång? Visst har jag haft lust att trycka på 'Radera' istället för 'Publicera' rätt ofta, erkännes...

Men samtidigt tillhör du en av dom som kan gapa och yla, men utan att hota mig eller familjen med onämnbara saker - som många andra SD-vurmare gjort. Det är där jag har lagt censurribban, tillsammans med kommentarer som enligt gällande lagstiftning faktiskt är att klassa som brottsliga - hatbrott. Men anständig helg på dig...

Utlandssvensk sa...

"Har jag censurerat dig någon gång?"

Tja, hela tråden där vi pratade om en möjlig post som du kunde skriva om Stellan B. försvann, så jag antar att du har klippt bort den.

Sen har jag en gammal svensk juristexamen så du behöver inte vara rätt för att jag ska hamna på fel sida om vad som enligt svensk lag är tillåtet att yttra. Dock kan det påpekas att gränsen knappast går vid hat eller hets utan det som din älskade allians upprätthåller är ett förbud mot att "visa missaktning" mot ett stort antal "grupper".

Nu är ju inte just du så interesserad av hur verkligheten förhåller sig men det är även ett faktum att svenska HD öppet har erkänt att HMF lagstiftningen står i strid med europakonventionen som Sverige har undertecknat. Men man tänker inte ändra lagen bara för en sån småsak. Trots allt är ju det viktigaste att man kan sätta dit rasister och andra folkfiender. Att ge upp yttrandefriheten är bara ytterligare ett mycket litet offer som är nödvändigt för att vi alla ska kunna fortsätta färden mot det mångkulturella lyckoriket....

Anständig helg på dig också!

Utlandssvensk sa...

Det var i denna post som det tidigare fanns några kommentarer från mig som numera är avlägsnade:

http://tokmoderaten.blogspot.com/2011/05/till-dom-ensamma-det-ar-en-hard-varld.html

Tokmoderaten sa...

Vilka kommentarer är avlägsnade? Jag tycker mig se allihop där, de om Stellan och rullstolen? Tror inte att jag har raderat något där - tråden finns kvar.

Utlandssvensk sa...

Ja, nu ligger de uppe men de var borta i flera dar. Något tekniskt, kanske?

Likväl, det är uppfriskande att se att Tokmoderaten är villig att tolerera mothugg som befinner sig ungefär på hans egen nivå, dvs, längst ner i det slemmiga bottenskiket av den politiska debatten.