2011/05/21

NYA SPRÅKRÖR - NYA GALENSKAPER...

Det är väl på sin plats att gratulera Gustav Fridolin och Åsa Romson till sina hedersuppdrag som språkrör för Miljöpartiet - så grattis till er båda och må ni inte lyckas hälften så så bra som er föregångare.

Det är två nya språkrör som på olika sätt skall ta sitt parti framåt - och vad som är framåt i Miljöpartiet vet väl ingen riktigt eftersom partiet trots alla framgångar med firma Wetterstrand/Eriksson är ett av de mest bakåtsträvande partierna i Riksdagen. Miljöpartiet säger sällan ja, om det inte råkar handla om höjda bensinskatter eller en avvecklad kärnkraft, men desto oftare nej.

Det är det här nej-sägandet som återigen får Miljöpartiet att framstå som helt borta när det gäller några av de förslag man klubbade igenom under sin kongress. Några av förslagen är så absurda att jag måste få fråga hur gröningarna har tänkt - om de har tänkt överhuvudtaget...

Förslag 1 att skaka på huvudet åt: - Förbud mot all svensk vapenexport till militära syften. Jaha? Vad lämnar det för marknader åt vår vapenindustri? Våra världsledande u-båtar säljs in till Sea World för att med vissa modifieringar kunna ta med folk på turer bland de riktigt stora fiskarna? JAS 39 Gripen som jordfräs i Brasilien? Stridsfordon 90 som taxi i de laglösa delarna av Mexico? Hade det inte varit mer ärligt att från Miljöpartiet bara föreslå förbud mot all svensk vapenexport? Punkt!

Förslag 2 att slita sitt hår åt: - Framtida Afghanistanpropositioner ska bara stödjas om de militära anslagen minskar kraftigt. Jaha? Framtida Afghanistanpropositioner ska bara stödjas om Försvaret får mindre pengar? Då handlar det om att propositionerna kommer att innebära sämre skydd, sämre utbildning för de som får åka till Afghanistan och ett ännu sämre försvar av hemlandet.

Samtidigt som Miljöpartiet vägrar prata om NATO eller andra säkerhetsfrämjande utvägar för Sverige så låter deras stolligheter om att minska anslagen kraftigt som något som hamnar bra nära landsförräderi...

Förslag 3 att börja gråta över handlar också om Afghanistan, om soldater och om att se nyktert på verkligheten: - Största delen i stöd till Afghanistan ska vara civil personal och säkerhetsstödjande trupp ska inte få strida. Är det bara jag som kommer ihåg vad Talibanerna gjorde i FN-lägret med civil personal? En halshuggen svensk hjälparbetare, massor av civil personal som fick sätta livet till när terrorn slog till.

Talibanerna skiter i om västerlänningarna bär uniform och vapen eller är civila - de är legitima mål alldeles oavsett. Med säkerhetsstödjande personal som inte får strida kommer Talibanerna närmare hjälparbetarna, inpå livet på de som är där för att försöka hjälpa afhanerna att få ordning på sitt land. Miljöpartiet offrar gärna civil, i princip oskyddad personal till mördare och barbararer på pacifismens altare.

De drömmer om en god och fredlig värld, mupparna i MP. Verkligheten är en annan, och det borde vara verkligheten och inte drömmarna vi förhåller oss till när vi försöker skapa säkerhet, som vapenexportörer, som fredsframtvingare och som bidragande nation när Sverige behövs i världen.

Miljöpartiet drömmer vidare, och det som är en dröm för dom kan bli en mardröm för Afghanistan. Men grattis Fridolin och Romson, grattis till era uppdrag - och se nu till att jobba för att era förslag blir verklighet så skall nog det här bli bra...

Länkar: AB1, AB2, AB3, SvD1, SvD2, SvD3, DN1, DN2, DN3, Expr1, Expr2, Expr3
Bloggar: WesterholmEkonomisten, Högberg, Stenholm, Böhlmark

8 kommentarer:

Dumle sa...

Jag följde inte rapporteringen så noga...hur mycket kommer en liter bensin kosta om mp får bestämma?

Kan vi inte skicka fridolin att förhandla med talibanerna? Detta underbarn med verklighetskontakt borde ju kunna klara det finemang. Det är bara att gå in i grottan med en bukett maskrosor och en broschyr om car-pooling. Kanske bjuda in mulla omar till en sightseeing på botniabanan, talibanerna har ju börjat intressera sig för tåg.

Utlandssvensk sa...

Skönt att veta att Mp endast ligger nära landsförräderi, ty då kan jag lungt fortsätta att fokusera på er moderater som uppenbarligen är mitt uppe i att fullborda vad som endast kan beskrivas som just landsförraderi.

Här har du lite att läsa om ämnet:

http://gatesofvienna.blogspot.com/2011/05/why-is-this-not-treason.html

Om du inte vet vem Tony Blair är kan du ringa den store ledaren Fredrik och fråga, eftersom Tony är en av hans stora förebilder. Jag kan ju tillägga att efter att ha bott i England under flera år är det mycket uppenbart att vad ni svenska moderater gör er skyldiga till är lång värre än något som man kan anklaga den ständigt flinande Tony för.

"Talibanerna skiter i om västerlänningarna bär uniform och vapen eller är civila - de är legitima mål alldeles oavsett"

Ja, så länge de befinner sig i Afgahnistan men om man däremot flyttar samma talibaner till ett betonggetto i Sverige, då blir de fredsälskande "resurser" som endast drömmer om ytterligare ett jobbskatteavdrag. Fiffigt, eller hur?

"Miljöpartiet offrar gärna civil, i princip oskyddad personal till mördare och barbararer på pacifismens altare."

Vilka otrevliga typer. Tacka vet jag blekfeta moderater som endast offrar unga svenska flickor på mångkulturens altare.

"Miljöpartiet drömmer vidare"
Säkert så. Men vad drömmer ni moderater om? Uppenbarligen vill ni inte ha ett förvar för att skydda landet mot invasion, eftersom höjden av lycka är att svenskarna bekostar sin egen kolonisering av alla som önskar bosätta sig i landet.

Är det så enkelt att Tokmoderaten endast tycker att det är häftigt med stora vapensystem? Roligt att titta på och drömma om att få vara den som trycker av? Eller ska möjligen de svenska styrkorna endast användas för att skydda alla länder på jorden lika mycket. För alla människor är väl värda samma skydd.....

Mikael i go:teborg sa...

Utlandssvensk, Du borde läsa Three Cups of Tea av Greg Mortenson som i vartfall har bott i Talibanland där han sedan 1994 jobbar för Central Asia Institute (som han är grundare av) för att i väst samla ihop pengar för att i Talibanland,Afganistan och Pakistan bygga skolor för barn och särskilt för flickor eftersom när man utbildar en flicka så utbildar man också hennes mamma och småsyskon.
Greg Mortenson var bergsbestigaren som 1994 misslyckades med att bestiga K2 i Pakistan och som utpumpad och trött så återhämtade han sig i en fattig by i Pakistans bergsmassiv som K2 är en del av, i denna by som han var i under 7 veckor för att återhämta sig blev han god vän med byäldsten och såg hur barnen ritade med pinnar i den hårt packade sanden där han lärde dom att räkna.Då beslutade han sig att han skulle å¨ka tillbaka till USA och samla in pengar för att återvända och bygga byn en skola.
På den vägen är det.Där även Talibanledare är för flickskolor om bara byäldsten är med på det först.

Snurre Spratt sa...

De borde även förbjuda poliser med polisiärt syfte. Varför visar en sociologiprofessor på Majajka.

Muppisterna torde få en större opinionsmässig förändring.

Utlandssvensk sa...

@Mikael i go:teborg
Jag noterar att du befinner dig i samma lilla domestika bubbla som Tokmoderaten. Hur är det överhuvudtaget möjligt att ha missat jätteskandalen kring Greg Mortenson?

Precis som de flesta andra do-gooders är Greg Mortenson en bluff. Hans "välgörenhetsorganisation" har i huvudsak använt pengarna för att finansiera hans eget jet-set liv.

Han påminner lite om Bengt Westerberg, dvs. en närmast sjukligt självgod person som lyckas få andra att tro att han "hjälper världen" samtidigt som han lever flott på gamla tanter och skolbarn som donerar sina sista småslantar. Vidrigt är bara förnamnet.

"April 17, when 60 Minutes broadcast an exposé of Mortenson. The next day, Jon Krakauer, author of Into Thin Air and a former supporter of Mortenson, published online a detailed takedown of Mortenson entitled Three Cups of Deceit. Among the richly substantiated charges was that Mortenson had invented key episodes in his book..that many of the schools he claimed to have built did not exist and that some of those that did exist had not received help from him or his charity"

http://pajamasmedia.com/blog/mission-creep/?singlepage=true

Malkizid sa...

@ Utlandssvensk:
Och om du själv var insatt så skulle du veta att 60 minutes inslag i efterhand kritiserades på grund av felcitat, "missuppfattningar" eller i vissa fall rena lögner. Man har dessutom på detta fåtal feltolkade citat dragit bombastiska slutsatser. Ett journalistiskt arbete som borde ha gjorts betydligt mer omsrogsfullt.

http://outsideonline.com/adventure/travel-ga-scott-darsney-greg-mortenson-three-cups-of-deceit-response-sidwcmdev_155822.html

Mikael i go:teborg sa...

@Utlandssvensk, så Du tar för intäkt kritik av Greg Mortenson, där hans föredetta bergsbestigarkompis kritiserar honom för hans framgångar på ett helt annat område än bergsbestigning.

Greg Mortensons gamle bergsbestigarkompis Scott Darsnye är förstås bara avundsjuk.
Väl i klass med tysken som har skrivit en kritisk bok om Julian Assange (som har brytit med Julian Assange)då kan man förstås vara extra missbelåten och kritisk.

Sådant lågvattenmärke som argumentation biter bara på de som inte vill lära sig någonting.

Hans Odeberg sa...

Jag tycker miljöpartisterna har rätt. Avmobilisera armén och skicka ned Gudrun Schyman istället. Är det någon som kan få pli på talibanerna så är det hon. Och misslyckas hon, så kanske hon i alla fall lyckats få en lite mer positiv syn på svenska män därnere.