2011/05/18

SÄKERHETSPOLITIK À LA JUHOLT - SIDBYTE IGEN

Skulle jag vara socialdemokrat så skulle jag förmodligen inte vet om jag skulle skratta eller gråta en dag som denna, en dag då socialdemokratin återigen visar att de inte vet vad de skall tycka från dag till dag. Det verkar som om "Rörelsen" rör på sig enbart genom att känna efter hur vindarna blåser för dagen, och för att därefter snabbt låta "Rörelsen" röra i någon sorts efterföljande rörelse i spåren av vad folk verkar tycka just då.

Vindflöjeln är numera alltid hissad på Sveavägen 68, och den minsta lilla förändring i vad folk tycker, tänker och säger får socialdemokratin under Juholt att reagera instinktivt och blixtsnabbt. Carin Jämtin tyckte att muslimernas "Eid al Fitr" skulle bli helgdag ena dagen, för att därefter se hur vindflöjeln visade att det inte alls var begåvat - och helt plötsligt tyckte Carin Jämtin inte alls så längre.

Håkan Juholt tyckte att vi kunde plocka hem JAS-planen från luftrummet över Libyen efter de där tre månaderna som var överenskommet trots att man från FN:s sida gärna såg att de stannade kvar. Detta trots att det är en insats då svenska piloter dessutom på direkt order av oppositionsledaren har varit bakbundna som en effekt av Håkan Juholts vurmande för drogade barnsoldater. Bara flyga, inte bomba - och sossarnas solidaritet sträckte sig till att fotografera eländet på marken, inte att göra något åt det...

Igår tittade Juholt, Ahlin och Hultqvist till vindflöjeln, och idag får vi veta att sosseriet vill se den svenska flottan segla iväg till Medelhavet för att upprätthålla vapenembargot - den svenska flottan i all sin prakt, och kanske till och med med JAS-planen i luften ovanför de mäktiga fartygen. Men bara kanske, det som imorse var en öppning stängde Håkan igen vid lunchtid.

På vägen hem från arbetet passerade jag förbi Jakobsgatan och Försvarsdepartementet, och framför mig tyckte jag mig se det ansvariga statsrådet Tolgfors med en bekymrad min kliva in i en FM-reggad bil och fara iväg i en rasande fart. På väg in i bilen så knögglade Tolgfors ihop ett pappersdokument, som han utan milömoraliska grubblerier kastade över axeln. Jag tog upp pappret, och på sidhuvudet syntes den röda rosen, sossarnas logga...

"Förslag till upp görelse om Libyeni nsatsen!

Hej Sten Tomhylsan!

Efter att social demokraternas parti styrelse beslutat att Ghadaffi, Khadaffi eller Quadaffi eller vad i helskotta han nu heter inte har några afrikanska lego soldater utan bara drogade barn soldater som stödjer honom har jag varit trängd som en liten pingvin unge mitt i en pingvin flock. Men jag har nu funnit lösningen!

Jag har förstått att min kompromiss med regeringen har fått som konsekvens att Gripen planen bara åker runt och eldar upp flyg fotogen och det är ju inte särskilt klimat smart. Så jag har ett kompromiss förslag. Kan vi inte dra tillbaks våra strids flyg plan och istället skicka en flott styrka?

Över befäl havaren säger att det inte går, eftersom stora delar av våra flott styrkor är upp bundna vid Afrikas Horn - vad det nu är? Är det som det där hornet i den där Fäbod jänta filmen Carin hittade på Ibbes dator?

Mitt förslag är att vi skickar skonerterna Gladan och Falken till Marin muséet i Karls krona för att utrustas med mörsare och kanoner. Tommy Waidelich har dessutom åter kommit med beräkningar som visar att vi kan höja A-kassan till 100% för 110% av befolkningen om vi tar Regal skeppet Wasa ur malpåse och skickar henne också.

Vore inte det en härlig flott styrka?

Skeppen är visserligen inte byggda för modern sjö krigs föring men kan lätt anpassas enligt Urban, till exempel genom att utkiken utrustas med riven aluminium folie för att avleda inkommande missiler.

Jag hoppas på snart svar.

PS1. Du borde verkligen skaffa dig en mustasch, du ser så fjollig ut utan

PS2. Vill du ha politiskt stöd för att slänga ut den där tjockmoderaten som sägs vara på väg till Ingvar Carlssons hem kommun Tyresö till Egypten så är det bara att säga till.

DS."


Menar Håkan Juholt allvar med sitt förslag av idag om att skicka Gladan och Falken till Syrten? Inget skulle förvisso förvåna ens den mest skeptiska säkerhetspolitiska tänkaren av idag med tanke på alla dessa turer om socialdemokratisk säkerhetspolitik. Kan det verkligen vara så att Håkan Juholt, Urban Ahlin och Peter Hultqvist avser skicka två sjörövarskepp till farvattnen utanför Libyen? Vem vet. De radar ju upp stolligheter på löpande band, våra motståndare...

Länkar: DN1, DN2, DN3, DN4, SvD, SvD, Expr1, Expr2, AB
Bloggar: Högberg, Westerholm, Moberg, Böhlmark, Barth-Kron

1 kommentar:

Kent K. sa...

Personligen föredrar jag politiker som kan ändra sig om de kommer till insikt att deras första beslut inte var genomtänkt. Nuvarande regering HAR inte den förmågan tydligen bl a vad det gäller sjukförsäkringsreformen och Fas3, förutom lite kosmestiska förändringar som de hoppas skall blidka befolkningen.