2011/05/19

KOLLEKTIVT VURMANDE FÖR KOLLEKTIV SKULD

Igår så var det några ur motståndarlägret som sin vana trogen skulle försöka kleta ner oss moderater med skuld, skuld ifall vi inte offentligt tog avstånd från den frispråkige riksdagsmannen Hanif Balis Twitter-inlägg med förslag på hur vi Moderaterna bör bete oss för att bryta nacken av den Sverigedemokratiska framgångssagan. Hanif Bali rabblade upp tre förslag på Twitter, där ett förslag fick igång de närmast professionella gråterskorna i Netroots...

Hanif Bali skrev nämligen "Avskaffa soc.bidraget för arb.lösa" och utan att ge mig i kast med ett resonemang med sosseriets nätkrigare om vad förkortningarna 'soc.bidraget' och 'arb.lösa' kan betyda mer än socialbidraget och arbetslösa så kan jag ju öppna med att inte hålla med Hanif om det är det han menar. Därmed slår jag i ett första steg undan benen för Johan Westerholms och hans kollektivist-kollegors försöka att kollektivt kleta ner oss på den blåa sidan av bloggosfären med ett uttalande vi inte behöver förhålla oss till - förrän den dagen då det blir partiets politik och inte en enskild ledamots kommentarer på Twitter.

Johan Westerholm skriver "Eller vad säger opinionsbildarna Fredrik Antonsson, Mary X Jensen, Thomas Böhlmark och Kent Persson om saken? Jag kan i sammanhanget kanske påpeka att en tystnad från er kommer tolkas som om ni sympatiserar med Hanif Bali´s senaste utspel" och då handlar det om just den där meningen om soc.bidraget och arb.lösa.

Enligt Johan Westerholms modell så håller man med om saker man tycker är stolliga om man inte går i polemik, fördömer eller offentligt sågar den som skrivit eller formulerat stolligheter. Det är där det blir intressant, riktigt intressant...

För skulle Johan Westerholms modell med det kollektiva skuldbeläggandet och den instämmande tystnaden också skulle gälla Netroots-gänget som nu avkräver oss fördömanden mot Hanifs Twitter-resonemang så vet vi numera var vi har Westerholm, Peter Johansson på toppen av det Röda Berget, Martin Moberg och även Sebastian Stenholm. Alla fyra står tydligen upp för syskons rätt att leka "gömma korven" med varandra, enligt Monica Greens grubblerier i mars 2010.

Alla fyra tycker att incest är helt okej, att det är är socialdemokrati att stå upp för en bror och syster som vill knulla upp varandra. Varför tog annars ingen av de fyra avstånd från Monica Greens tankegångar när det var på tapeten? Inte ett ord, inte en bokstav om Monica Greens funderingar kring incest kan spåras hos de ledande nätrötterna. Tystnaden kan enligt Westerholm-formeln bara tolkas som om Nätrötterna tycker att den nyutnämnda IT-taleskvinnan Monica Green var helt rätt ute, och att den sexuella frigörelsen i Sverige kan ta ytterligare ett steg i en innovativ men bisarr riktning. För gäller den instämmande tystnaden oss så gäller den även er, kära nätrötter...

Man kan ju tycka att den relativt färska bloggaren Sebastian Stenholm borde ha ett alibi för att han inte tog avstånd, men han hade ju chansen att som ny bloggare börja med att ta avstånd från alla Monica Greens klavertramp - men det gjorde han inte och då tycker han förmodligen precis som Westerholm, Moberg och Johansson att det var vettiga insikter som levererades av Monica Green den där i mars då nätrötterna med sin tystnad höll med om precis allt hon sa.

Men visst är det så att det trackrecord som Green har i kategorin tramsande vittnar om att allt hon gör i Riksdagen är tragiskt samtidigt som hon dessutom innehar ett av de finaste förtroendeuppdragen i Sverige  - och det gör det hela till en riktigt urusel fars - speciellt när tystnaden om klavertrampandet från Netroots var öronbedövande...

Med det här inlägget hoppas jag att trycka ner kollektivisternas ambitioner att skuldbelägga ett annat kollektiv för sin tystnad. Ta inte till det här greppet igen, för ni har genom ert eget agerande visat att ni inte är ett dugg bättre än de av oss som tycker att tysthet är ett av de bästa sätten att visa vad man tycker om dumheter. Så sluta tramsa nu, nätrötter - skiten fastnar även på den som kastar bajset, och i detta fall är det på er...

7 kommentarer:

Mary X Jensen sa...

;-)

Fredrik i Sollentuna sa...

Märkligt vad tyst det är...
Tokis, var det du som släppte ut sorkarna som tycks ha käkat upp rötterna!?

;-)

Erik Laakso sa...

Jag är väl en av de få som tycker att Monika Green har helt rätt i att syskon som vill ligga med varann men utan att avla barn ska få göra det.
Men jag tycker också att tokmoderaten hittar rätt i det här inlägget.
Att kräva någon slags kollektivt avståndstagande för varje dårskap som presenteras av ledande sossar skulle ju ta allt tid ifrån möjligheterna att sätta agendan för den politiska debatten så det kan de ju inte hålla på med. Att då begära det av andra är bara fånigt och under till och med den låga nivå som presenteras av nätråttsbloggarna (sic).

Maria Hagbom sa...

De fyras gängs följa John lekar börjar bli rätt tröttsamma. Gäääsp!
Hälsningar
Maria

ModeratMartin sa...

Underbart mothugg herr tokmoderat, kunde inte sagt det bättre själv.

Verkar som att nätrötterna inte kan peka finger, eftersom när man gör det är det bara ett finger som pekar framåt, tre andra pekar ju bakåt mot en själv samtidigt.

Anonym sa...

Typiskt högerns lakejer. Inget ansvarstagande för vad partiföreträdare säger. Så snart ett galet förslag presenterats av någon tokig moderat så kommer någon annan ut och dementerar.

Alexander sa...

Kommer samma sak att gälla när/om någon från SD uttrycker sig rasistiskt?