2011/05/02

UR WTC:S ASKHÖGAR IN I HELVETETS ELDAR...


Morgonens, dagens och månadens nyhet är naturligtvis nyheten om att amerikanska specialförband med pakistanska alibin har lyckats befria planeten från världens farligaste pyjamaspajas - Usama bin-Laden. Känslan för döden är i detta fall i en känsla av ambivalens, där jag i spåren av det som hände vid WTC  inte alls har gått omkring och önskat bin-Laden ett långt och hälsosamt liv utan snarare tvärtom. Men var dödandet av bin-Laden en seger i kampen mot den världsomspännande terrorismen eller bara själva startskotten för en ny kampanj där hämnandet tar över och ger oss fler oskyldiga offer i framtiden...?

Usama bin-Laden var inget oskyldigt offer. Han om någon var värd dödsstraffet som nu har utdelats, men jag kan inte befria mig från tanken att det hade varit en ännu större fjäder i hatten för USA och president Obama att flyga en fjättrad och smädad Usama bin-Laden över Stilla Havet, till platserna där han själv gjorde sig odödlig för att ställa galningen inför rätta. En rättsprocess där Usama bin-Laden hade fått ta konsekvenserna för sitt ledarskap, där martyren drogs i smutsen under en lång tid istället för att som nu - möta döden som en befrielse, förmodligen övertygad om att han i egen hög person nu är på väg att möta de där 72 oskulderna i himlen.

Jag är förvisso övertygad om att bin-Laden inte alls kommer till någon himmel ifall livet livet efter döden existerar - det är helvetets eld som väntar på terrorismens urcell. Usama bin-Laden kommer trots sin jävlighet att bli en martyr för de vilsna själar som tror på våldet och som läser koranen som satan läser vår bibel, och i rollen som martyr är han faktiskt farligare än vad han har varit som illusorisk ledare över ett terrornätverk som nu blir ännu mer oförutsägbart och farligare.

Hämnden för Usama bin-Ladens död lär komma, med nya oskyldiga offer och allt vi har vunnit med denna död är lite glädje över att någon form av rättvisa ändå till slut har skipats efter WTC-attacken. Men vi kan inte glädjas för att Obama och hans operatörer med detta har skapat en tryggare värld, för är det något de har skapat så är det inte mer trygghet. Världen kommer under några veckor, i spåren av Usamas död och som en följd av en bombad Gadaffi-son med familj att vara en mycket osäker plats.

Våldet kommer att fira nya triumfer, och vi har bara att förhålla oss till det faktum att människan som sådan är en rätt vidrig företeelse ibland. Usama bin-Laden däremot var vidrig mest hela tiden - och för det har han nu fått ta konsekvenserna.

Länkar: SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, SvD6, SvD7, SvD8, DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, DN6, Expr1, Expr2, Expr3, AB1, AB2, AB3, AB4SydS1, SydS2, GP
Bloggar: Westerholm, Böhlmark, Pettersson, Krassman

6 kommentarer:

Jacobssons tankar sa...

Och där gick starten till Obamas återvalskampanj.

CIA har säkert vetat vart gubbe bin Ladin funnits, men väntat tills nu (kanske som en direkt följd av en order) med att skjuta honom.

Ena folket genom en yttre fiende, det är jubel och glam just nu i USA, alla glömmer bort alla de som fått lämna sina hus och flyttat in i tältstäder, alla de som förlorat sina arbeten och få leva på just inget. bin Ladin är död, länge leve socialsimen i USA.

profanum_vulgus sa...

Det var inte wtc-attackerna han var efterlyst för, det var attackerna mot de amerikanska ambassaderna i Kenya och Tanzania samt attacken mot en amerikansk kryssare.

Sen finns det nog inga direkta kopplingar mellan bin Laden och något terrordåd alls. al-Qaida som idé bygger ju på att det helt saknas kontakter mellan cellerna och att al-Qaida (basen) bara förmedlar ideologi.

Visst hade det varit bättre reklam för västerländska statsskick om man ställt honom inför rätta istället för att mörda honom. MEN, USA har redan skämt ut demokrati och västerländska idéer i hela världen. Sedan är frågan om jänkarna skulle ha förmågan att ställa till med en rättssäker process. Precis som med Saddam så har de ju problem att åtala bin Laden utan att det kommer ut saker om deras allians.

Anonym sa...

Godfrey of Bouillon var den forsta kristna pa tronen i jerusalem efter att ha dodat de som foljde den forna muslimska tron och som stog i hans vag. Intressant pga av Bush och McCains slacktskap med denna harskare. Repiteringen av historien tar inte slut om vi inte fordommer deras avsaknad av moral. Endast genom att hoja varan egen moral och handla ratt kan vi na en varld dar vi inte brakar mer. Att USA och andra nationer vill satta sitt eget och andras folk under skrack och stress for att kunna styra folket i riktningar som berikar enskilda aktorer. Alla bevis lutar at att USA (dom som sitter bakom tronen) bestallde terror. Nasta Revolution ar en Evolution, och den har redan startat. Insikt om sig sjalv och sakernas tillstand.

/Otokpolitisk

las. Eckhart Tolle - En ny jord, ditt inre syfte

se dokumentaren Kymatica

Anonym sa...

Ja helvetes eldar går heta nu. Lika heta som när ronald reagan dog.

Men rättvist var de väl inte? För att det ska vara rättvist så ska han väl vara dömd i domstol?

Förövrigt kan man ju hoppas att kriget mot terrorismen iom detta är över. Att fängelset på guantanamo kan stängas. Men det är väl en dröm om ngt.

Hannes sa...

Ja alltså, det här lär göra att det brakar ännu hårdare.

Jag har försökt se humorn i tragiken och lekt med tanken om vad som skulle hända om Usama sprang på Saddam..
http://hanneshervieu.se/livsnjutaren-usama/

Anonym sa...

Hört talats om "Operation Northwoods"? Eller "Operation Gladio"? Känner du till Riksdagsbranden i Berlin som iscensattes av Naziregimen för att piska igång folkopinionen emot kommunisterna så att Hitler kunde komma till makten? Vet du vad som hände med WTC 7, en 48 våningar hög skyskrapa som rasade i fritt fall utan att något plan träffade det under 9/11?

The Hegelian Dialectic: Problem-Reaction-Solution
http://en.wikipedia.org/wiki/Dialectic#Hegelian_dialectic

Historien upprepar sig:

www.corbettreport.com/osama-bin-laden-pronounced-dead-for-the-ninth-time/

www.foxnews.com/us/2010/10/20/al-qaeda-terror-leader-dined-pentagon-months/

www.newsweek.com/2001/09/14/alleged-hijackers-may-have-trained-at-u-s-bases.html#

www.infowars.com/al-qaeda-is-a-front-group-for-the-us-military-industrial-complex/

www.prisonplanet.com/terrorist-who-trained-london-bombers-was-working-for-us-government.html

www.prisonplanet.com/mumbai-terrorist-was-us-agent.html

www.infowars.com/bombshell-evidence-clearly-indicates-staged-attack-on-detroit-flight/

Läs mer här:

http://wearechangeumea.blogspot.com/2011/02/terroristhotet.html

http://civilkurage.wordpress.com/2011/02/28/intressanta-fakta-om-911/