2011/05/12

MONICA GREEN TOPPAR MED "IT-TITTI"


Mäster Håkan skålar för Monicas påhitt "IT-Titti"

Av alla dessa rödingar i Riksdagen slår mitt blåa hjärta extra hårt för Monica Green, Skaraborgarnas sosse i maktens korridorer - men frågan är vad Skaraborgarna har gjort för ont för att förtjäna henne som sin ledamot på Helgeandsholmen?

Monica Green är kvinnan som häromdagen utsågs till sosseriets IT-taleskvinna, en position som hon med sin gedigna bakrund är som klippt och skuren för efter att levererat förslaget om att alla landets uteliggare skulle må så mycket bättre om de bara fick en smartphone. Idag spinner Monica Green vidare med nya idéer om IT-världens Bosse Bildoktor på Newsmill och "Rörelsens" mest progressiva tänkare tänker vidare på ett sätt som borde få IT-minister Hatt att bli yr i mössan. Monica Green lanserar "IT-Titti" som en ny folkutbildare.

Naturligtvis har Monica Green spånat fram den här idéen helt själv, ungefär som när hon satt och spånade om det ändå inte var okej för syskon att leka "Gömma korven" med varandra. Men medan Monica spånar så att spånet yr så tittar vi andra häpet på när Håkan Juholt misslyckas kapitalt återigen när han skall lyfta fram nygamla förmågor till nygamla positioner.

Monica Green är riksdagsledamoten som ingen längre kan ta på allvar, helt ur tid och levandes i en parallell verklighet där vi andra inte finns med. Det är en verklighet där "IT-Titti" flimmrar förbi i TV-rutan medan två syskon har sex med varandra medan en uteliggare filmar allt med sin smartphone för att kunna tjäna en hacka i ett patriarkalt samhälle där männen inte gör annat än trycker tillbaka ambitiösa kvinnor. När man läser Monica Greens gärningar som folkvald så undrar man om inte det patriarkala gubbväldet hon tjuter om titt som tätt ändå inte är berättigat...

Det är den digitala klyftan Monica Green nu drar till strid mot, med sin vapendragare IT-Titti och sällan har väl en politisk utnämning havererat så snabbt som just den här gången? Allt Monica Green skriver i sin artikel känns som självklarheter eller nonsensretorik, om man bortser från den självframspånade "IT-Titti".

Dagens socialdemokrati kändes löjlig innan Monica Green blev IT-talesperson och ännu mer löjlig när hon nu blev det. Monica Green är en politisk stolla, någon som ingen någonsin, någonstans eller någon gång lär ta på allvar. Jag vet inte vad Juholt ville med den här utnämningen, men handlar det om att han som ledare är folklig och rolig så måste det vara ett försök att till ett skämt - ett skämt som är så dåligt att det blir roligt bara därför.

Tack Juholt, tack Monica Green - det här kommer att bli jätteroligt...

Länkar: Newsmill
Bloggar: Westerholm, iMike
Bild lånad från Makthavare

Inga kommentarer: