2011/05/05

SVERIGEMÖTET: I KARLSTAD - SÄPO IN ACTION


Fyra män åkte fort, förmodligen rätt ofta över de fastställda fartgränserna, för att nå den värmländska residensstaden innan solen gick ner över skogarna som skiljer Karlstad från norrmännen i väster. Vi lyckades, vi hann dit och jag gladdes något enormt över att mitt hotell bara låg ett stenkast från Burger King. Boendet var Statt, rummet var underbart och med bara lite, lite övertalningsförmåga fick jag sällskap i dubbelsängen...

På bottenvåningen av Statt i Karlstad, vid Klarälvens strand, ligger Bishop Arms. Standardmodell av en svensk pub, snarlik den på Landsvägen i Sundbyberg men denna kväll med många, kända och okända gäster av samma politiska kulör som undertecknad. Jag checkade in, fick ett mycket trevligt rum med en säng som till och med var för bred för min breda kropp. Jag bjöd in min bloggkollega Thomas Böhlmark att dela mina generösa säng, och svidade om för att åka ner några våningar till Bishops, till mina nya vänner i Tyresömoderaterna som väntat otåligt på mig - men nu var jag bara en hissresa bort.

På vägen till hissen passerade jag Tage Erlander-rummet på samma plan som mitt rum, och under några mikrosekunder funderade jag på att "olla" dörrhandtaget bara för att man givit ett hotellrum namnet av en gammal social demokratisk landsfader - men min ambition att komma ner till ölen snabbt var starkare än viljan att bete mig oanständigt.

Det var en mysig Pub, god öl, gott tilltugg och väldigt trevligt sällskap. Vi hade roligt, vi blev mer och mer berusade och allt var så mysigt när Gunnar Hökmark äntrade lokalen och fick mig att tappa fokus från min position alldeles till höger om nödutgången. Auktoriteten och pondusen strålade emot mig medan Gunnar jagade bartendern för att få beställa något drickbart. Gunnar Hökmark, denna ikon för oss balter, och som i mitt fall halvbalter, gjorde att jag tappade farten i min berusningsprocess...

Men det blev fyra stora starka och det som rinner ner måste också rinna ur, och under mitt andra besök på herrarnas hann jag med att ge Anna Kinberg-Batra komplimanger för sin klädsel och sitt tilltalande utseende samt missa hur en Tommy Lindström-kopia bryskt kastades ut ur lokalen av ett par bildsköna SÄPO-vakter efter att ha uppvaktat en extremt tunnhårig man som satt sig ner för att i glada vänners lag ta en pilsner eller två.

Det var statsminister Reinfeldt i egen hög person, flankerad av sin undersköna presschef Roberta och den inte lika vackra propagandisten Schlingmann som hade gjort oss sällskap på Bishops. Sorlet när Reinfeldt gjorde entré var öronbedövande, alla visste att ledaren var på plats men nästan alla lämnade sällskapet i fred medan man drack ur sina ölglas. Den enda som bestämde sig för att utmana SÄPO var en Tommy Lindström-look-a-like som fick ta konsekvenserna av sitt handlande när han under buller och bång kastades ut inför mina ögon, ungefär samtidigt som jag drog upp gylfen efter att ha tömt min alltför lilla urinblåsa för tredje gången.

Det var kvällens happening i Karlstad, och nu sitter jag i en badrock framför Böhlmarks dator och längtar efter att krypa ner mer bredvid honom för att ladda för en morgondag i politikens tecken. Det väntar tal, seminarier och ett mingel jag ännu inte fått en biljett till. Det kommer mera, men tills dess får ni nöja Er med en ögonvittnesskildring från en nytömd Tokmoderat om hur SÄPO agerar när en full värmlänning börjar antasta landets statsminister... God Natt!

Bloggar: Böhlmark

Inga kommentarer: