2011/05/06

SVERIGEMÖTET: MINGEL OCH SKVALLER


På ett litet hotellrum med nära och kära partivänner, två snyltdruckna Tuborg och snart dags för en promanad mot kvällens mingel. Oavsett hur bra talen och föreläsningarna än må ha varit så är minglet själva kärnan i det som kallades KRIKS och som numera heter Sverigemötet. Folk blir glada, lite lätt berusade och dansar rytmiskt till musiken som bjuds. Ikväll är det John Pohlman och hans jazz-polare som står för musiken, åtminstone på ett av våningsplanen...

Under sitt inledande tal bad Sofia Arkelsten oss att skryta mer och att skvallra mer, och kvällen på Karlstad CCC lär ge mig tillfälle att göra både och. Jag är mallig efter en föreläsning om sociala medier där jag nämndes på ett sätt som bara kan tolkas som positivt och min hybris blev ännu lite värre. Skrytas lär det alltså.

Men så kommer vi till skvallrandet och mitt inlägg imorgon bitti om vad som egentligen hände under minglet. Det känns jobbigt att behöva berätta sanningen om det vi gör som sluten grupp, men jag har en förpliktelse även mot min månghövdade läsekrets. Men det finns en garanti för att slippa bli uthängd, dragen i smutsen för sådant som man gör när omdömet sviktar i takt med promillehalten stiger - och det är genom att söka upp mig, bjuda mig på en öl eller bara ge mig en kram eller massor av beröm.

Det har varit en givande dag, många intressanta seminarier och utmärkta tal men det är nu det blir på allvar - med minglet. I morgon så kommer en ny berättelse om mina upplevelser och iakttagelser, håll ut...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vi Moderater tar efter Landsfadern och våran Borg. Det är så naturligt som det kan vara.

Att dansa rytmiskt till musik som landsfadern, dock sorgeligen i sin ensamhet, samtidigt som man dammsuger och stryker borde göra genustalibanerna rent ut sagt heta och våta i hela sina ölmagsfeta manliga kroppar.

Ja, jag dansar ett stycke varje dag för Landsfaderns skull, och för min egen skull - det är faktiskt rätt kul om jag ska vara ärlig, att shejka loss.

Anonym sa...

Håll ut Tokis! Snart är denna olustiga resa ut i den politiska (o)verklighetten över - och du är åter i bloggosfärens varma, imneslutande famn.

granntanten sa...

Jag väntar ivrigt på¨initierat skvaller från mingelkvällen. Jag kan ha missat något från minglet - upplys mig nu och tack för kramen.