2008/08/17

KULTUR FÖR KRIMINELLA


Om man skall generalisera så är är min syn på en kulturarbetare en rödvinsdrickande, labil och ofta en antingen lätt eller rejält galen person med hjärtat så långt till vänster att Pol Pot framstår som liberal. Bilden förstärks i dagens Aftonbladet. Här har en teatergrupp från Gotland bjudit upp till en makaber föreställning på Norrtäljeanstalten...

När man läser texten i AB:s artikel blir man konfunderad om vårdaren som kulturarbetarna kränkte sexuellt var vårdare åt de intagna eller åt skådespelarna? Det framgår ju inte, och båda grupperna tycks ju vara i behov av vård.

Att man sedan har den synnerligen dåliga smaken att börja kränka en kvinna sexuellt inför "eliten" av de svenska sexförbrytarna säger väl det mesta om hur man som kulturarbetare från ön är funtad. Triggas skådespelaren månne av att se Hagamannen jubla åt en när man kränker en oskyldig kvinna? Går man som "teaterapa" i gång på att skrika könsord när en väldtäktsman sitter och ler och tindrar med ögonen...?

Överhuvudtaget tycker jag inte att man skall bjuda de intagna på en kriminalvårdanstalt på teater, om detta nu går att kalla för teater. Låt i såna fall de kriminella, om de vill se eländet, ta pengar ur sina dagspenning och betala för det själva. Mina skattekronor till rättsväsendet ser jag hellre användas till fler poliser, fler åklagare och säkrare fängelser...

Jag vet att jag sågar en hel yrkesgrupp vid fotknölarna, jag vet att jag är orättvis mot alla de som gör ett bra jobb för att glädja de som är intresserade av kultur. Själv skulle jag vilja se att de statliga subventionerna till kulturlivet drogs ner till ett minimum eller togs bort helt. Låt de intresserade betala vad det kostar, staten subventionerar ju inte mina intressen som dataspel eller resor... Rättvisa? Kan det vara något?

Inga kommentarer: