2008/08/26

OCH SÅ SÄGER VI ATT NORRMÄNNEN ÄR DUMMA...?


Mörkret har lagt sig, regnet faller och en tung dag närmar sig slutet. Visst är det fantastiskt att en gammal tant på Arlanda kan få en att le mitt i allt elände... Jag hittade nämligen en historia som fick mig på lite bättre humör på DN:s site.

För de som inte orkar följa länken ovan handlar historien om en tant som skulle resa från Arlanda till Tyskland. Någonstans missuppfattade tanten de direktiv hon fick, och lade sig själv istället för väskorna på bagagebandet vid incheckningen. Eftersom detta uppenbarligen var en obemannad incheckning försvann tanten snabbt in i Arlandas inre, till bagagesorteringen, i ett hujj...

Skall man verkligen ut i stora vida världen om man inte fattar bättre? Och vilka roliga historier kommer inte våra elaka grannar norrmännen nu kunna berätta om oss dumma svenskar? Man fnittrar samtidigt som man tycker att denna dam borde ha haft en ledsagare eller släkting med sig för att undvika dylika missöden. Det kunde gått illa, hon kunde ju i farten ha packats i bagageutrymmet på ett flygplan eller ha brutit sina bensköra extremiteter under den vådliga resan på bagagebandet.

Och, det kan ju faktiskt ha varit en norsk tant bosatt i landet eller på genomresa eller hur...?

Inga kommentarer: