2008/08/03

MARSTRAND, IDAG OCH IGÅR...


Denna dag var det den före detta majoren vid Svea Livgarde, Jan Björklund, numera ledare för Folkpartiet Liberalerna, som höll sitt politiska sommartal i Marstrand. Redan igår kväll var dock den före detta fänriken vid Fårösunds Kustartilleriregemente, undertecknad Tokmoderat, på plats i Marstrand och agerade förband åt Björklund.

Björklund lovade i sitt tal att satsa på forskning och infrastruktur. Bra jobbat så länge forskningen inte handlar om bröst eller annat ovidkommande. När det gäller infrastruktur så är den käre liberalen sådär lagom populistisk, med ett smörande för Göteborg. Björklund påstår att Göteborgarna inte fått ta del av några satsningar överhuvudtaget sedan 60-talet. Jaha, jag åkte i en tunnel som hette Götatunneln som kändes sprillans ny och invigdes häromåret. Göteborg har en ringled precis som Malmö, det har inte huvudstaden. Att ställa städer mot varandra är inte bra, både Stockholm och Göteborg lider ännu av det socialdemokratiska ointresset för infrastruktur i kombination med samarbetspartiet Miljöpartiets vilja att återföra Sverige till bronsåldern. Den fördel Sverige hade efter andra världskriget, när Europas länder låg i ruiner, med sprängda vägar, broar och järnvägar medan Sverige var skonat har ersatts av ett Sverige där man inte ens kan resa mellan landets två största städer på motorväg...

Själv vill jag prioritera Förbifart Stockholm innan Essingeleden faller ner i Mälaren, Ostlänken som öppnar upp för fler snabbtåg söderöver och gör Skavsta till en riktig Stockholmsflygplats samt motorväg mellan Jönköping och Borås.

Mitt eget tal igår kväll handlade väldigt mycket om mitt ego, om hur fantastisk jag är och hur bra Sundbyberg kommer bli med mig som ersättare i kommunfullmäktige. Jag reflekterade lite över om hur Marstrand påverkades av mina två veckor i staden och fästningen under militärövningen "Väst 86". Staden blev helt plötslig en vacker plats, en plats där framtidstron pånyttföddes och där folk än idag kämpar över att resa en staty av mig iförd m/59 utanför den nu nedlagda ICA-butiken, där jag gång på gång tömde förrådet av lakritsbåtar.

Jag vet inte hur stor publik Björklund hade, själv hade jag 5 åhörare som tjatade om glass och godis, var rädda för fiskmåsar, kastade stenar på förbiseglande båtar och bara var allmänt sura över att jag släpat ut dom till Marstrand för att hålla ett tal... Bilden ovan är tagen från talarstolen på Kungsplan i Marstrand och visar den muntra skaran.

3 kommentarer:

Joakim Draköga sa...

Statyn du skriver om, ska den vara i naturlig storlek? Då får den bli i ett billigt material.. Kommuninvånarna ska ju inte behöva få drastiska skattehöjningar..

Lägg gärna upp fler straffsparkar ;)

Lennart Nilsson sa...

...men bröst är väl aldrig ovidkommande..?

Tokmoderaten sa...

Statyn skall vara så realistisk som möjligt så den blir i späck. Och Lennart, förvisso icke... men jag "forskar" hellre själv än låter skattebetalarna stå för fiolerna när jag "forskar".