2008/08/04

SVENSKT OVÄDER OCH EN UPPHETSANDE BUSSTUR I SÖDERORT... SAMT LITE ERNST!


Det var sommaren 2008, det... Torkan i naturen är över men i nyhetsvärlden råder fortfarande något torrliknande tillstånd. Vad skall man annars säga om det nu omskrivna "oväder" som dragit in över södra Sverige. Regnet nådde Stockholm när jag var inne på IKEA i Kungens Kurva för att handla - mat! Jovisst, IKEA har en mycket god meny bestående av potatismos, köttbullar, gräddsås och lingonsylt. Mycket populärt hemmavid, och billigt som allt på Kamprads skapelse.

Att kalla detta regnande för ett oväder är ett hån mot alla de människor som bor i länder där riktiga oväder förpestar tillvaron. Det enda riktiga oväder som jag varit med om i Sverige var när "Gudrun" drog in över landet även om detta var en västanfläkt mot det oväder som tog sig an New Orleans, eller den tyfon som gav sig på ett redan utsatt folk i Burma. Lite regn och blåst är väl inget att yvas över, svamparna lär väl bli lite fler nu...? Men som vanligt, i Sverige blir vi oroade över "oväder" eller över att ERNST har varit tvungen att spela in sitt vämjeliga program med feber i kroppen. Denna djävla ERNST... "Jag var tvungen att gå och lägga mig mellan tagningarna". Infektion efter det livshotande anfallet från en krabba eller en ölänning som med avsikt smittat ERNST med något som fick ERNST att däcka? Men ERNST jobbade han, denna hunk och svärmorsdröm. Han hade väl inte råd med en karensdag, rikslismaren på TV4...

Under bussturen från IKEA, i regn och rusk, fick jag syn på en skylt som fick mig på ett glatt humör. I Fruängen, vid Gamla Södertäljevägen, håller man på att uppföra ett stort antal lägenheter... Som vanligt skyltar byggherrarna med namnet på projektet, och jag blev överlycklig över att man i sann manschauvinistisk anda och med en rejäl dos med grabbaktig humor bestämt sig för att kalla kvarteret... Muffen! Muffen! Med min något underlivsfixerade humor så tänker jag på helt andra saker än ett kvarter med bostadrätter när jag hör Muffen. Jag hann dessvärre inte fotografera skylten, men följande länkarnätet visar att någon med stor humor fått för sig att döpa ett kvarter till ett namn som får en småbarnspappa att börja tindra med ögonen. Och hur vågar någon flytta dit, till kv Muffen. Det måste ju vara en enorm risk för fuktskador i boendet?

Vad kvarteren runtomkring kommer döpas till kan man ju bara ana, men för jämställdhetens skull borde väl kvarteret Dolmen var högaktuellt.

Inga kommentarer: