2008/08/23

LÖFTENA INFRIAS, MEN VEM ÄR NÖJD...?


Hade man vunnit val genom att genomföra de frågor man gick till val på tidigare så hade Alliansen redan idag varit säkra på att få fortsätta styra efter 2010. Men tyvärr är det ju så att detta inte betyder ett "jotta" för väljaren, det viktiga är ju vad man vill göra i framtiden. Måhända så kan det ju vara så att väljaren tror mer på vad Fredrik Reinfeldt säger än vad Mona Sahlin mumlar, eftersom man trots allt inte kan anklagas för att inte leva upp till det man lovat. Och just Mona är ju närmast afatisk när hon skall försöka formulera sossarnas "visioner"...

Tandvårdsreformen är ju ett praktexempel på mycket snack men lite handling från sosseriet, man har lovat och lovat och lovat... Inte skulle man kunna titta i käften och se hur bra ställt man hade det lovade Göran Persson under flera valrörelser. Resultatet vet vi, det krävdes ett maktskifte innan något hände.

Men som sagt, man vinner inte det man gjort utan det man vill göra. Just därför måste alliansen snabbt lösa problemet med FRA-lagen. Medborgarkommission har det talats om, för att utreda och förbättra lagen. Gör vad som helst, men gör det snabbt! Man kan inte som regeringen fortsätta att banka huvudet i väggen, hålla för öronen och tro att det blir bättre - för det blir det inte... Löser man inte problemet nu kommer den fortsätta gnaga, och sänka ett redan naggat förtroende till bottennivåer. När man i opinionsundersökningar ser att 30% av svenskarna har fått ett lägre förtroende för regeringen efter FRA-debatten så beror det nog enbart på att man ser ett ledarskap som vägrar lyssna och som idiotförklarar de som är skeptiska.

Dessutom har faktiskt alliansen missflyt med världskonjunkturen, som vanligt. Hur många människor känner idag att de fått det bättre genom jobbskatteavdraget? Inte många, höjda matpriser och en skenade prisutveckling på bensin har ätit upp allt för de flesta. Inte regeringens fel, men likväl något som den kommer få "skit för".

Regeringen har haft kräftskiva och överläggningar på Harpsund, och vi i Sundbyberg ville ju inte vara sämre. Vår partilokal på Järnvägsgatan är kanske inte lika estetiskt tilltalande som Harpsund, men dög väl för en trevlig kväll. Förutom en hord av moderater, så var även våra vänner från KD och FP representerade. Just denna kräftskiva är också orsaken till tystnaden på bloggen denna lördag. Huvudet hänger inte med, det snurrar och jag har mått lätt illa hela dagen. Minnesluckor finns, men jag minns vad som orsakat alla dessa självorsakade krämpor: PeO:s vodka! Något djävla fel måste det ha varit på den, för så mycket drack jag inte. I alla fall minns jag inte att jag bälgade i mig sådana mängder etyl att jag nästan 20 timmar efter sista supen fortfarande skall ha fyllefrossa...

5 kommentarer:

C.S. sa...

Du verkar hata allt du, men du väl att argumentation innebär att man ska ha pålitliga förargument och motargument? Du kan inte säga att alla problem beror på regeringen när vi är på väg mot en lågkonjunktur som är oundviklig och som pågår i hela världen, och att de i stort sett hälften av löftena på 2 år, det är inte vad jag kallar dåligt med tanke på att ett regeringskifte kräver stor omorganisering. Mitt svar till din rubrik är i alla fall: JAG!

C.S. sa...

Ber om ursäkt att jag inte läste hela din artikel!

Tokmoderaten sa...

Jag tror kanske att poletten föll ner... Jag är ju helt på din linje. Vad jag spyr på är att lågkonjunkturerna alltid sammanfaller med den tid sossarna tar ledigt.

Mattias Lönnqvist sa...

Med mandatperioder på fyra år är det nästan omöjligt att undvika en lågkonjunktur under mandatperioden.

Det stora problemet är att media tycks köpa sossarnas världsbild om att inflationen skulle bero på regeringen, trots att inflationen fortfarande ligger på ungefär samma nivå som EU-15, dvs precis som den gjorde 2006.

För övrigt är statens finanser så pass starka att vi klarar en lågkonjunktur utan problem; även om det givetvis hade varit roligare att ha ett rejält reformutrymme i budgeten.

Som en sidonot så var det inget större fel på PeO:s vodka (bortsett från att den var rysk) utan du får nog söka andra anledningar... :p

Tokmoderaten sa...

Moderat=Måttlig=Det var jag väl med alkoholen, eller minns jag fel...?