2008/08/21

PRESSTOPP: NORSK HÄST DOPAD! ETT LAND AV FUSKARE AVSLÖJAT


Ett kort inlägg om att den NORSKA hästen Camiro befunnits vara dopad. Att Norge är ett litet ruttet land som saknar moral och tar till alla tänkbara medel för att nå bättre resultat än Sverige i sportens värld har ju länge stått klart för omvärlden.

Nu är det bevisat att en norsk deltagare har nyttjat illegala substanser för att nå bättre resultat. Omedelbart börjar jag ana vidden av det hela, alla norrmän måste vara dopade! Man har i de norska hästhagarna sprutat in tillväxthormoner och steroider i landets hästar. Sedan har de norska barnen tvingats äta hamburgerkött på sina smörgåsar när de går på tur. Resultaten har inte låtit vänta på sig...

Att se Björn Dählie frusta fram i skidspåren var ju som att se en travhäst på upploppet, att se Ole Gunnar Solskjär springa i skritt fram och tillbaka på Old Trafford borde ha fått oss att ana något tidigare.

Säkerligen kommer norrmännen skylla på någon, och varför då inte en svensk. Det kan ju vara så att TV4:s sportjournalist Johan Edlund i spåren av den uppslitande separationen från Jessica Almenäs ville djävlas på hennes nya karl, en norrman och därför spetsade havren med något konstigt...

8 kommentarer:

Kerstin sa...

1) Man springer inte i skritt... Skritt = gå. Lär dig termerna innan du föröker uttala dig professionellt om ämnet.

2) Dessutom så andvänds hästkött betydligt mindre idag än förr. Främst pga. starka flugmedel (många klass 3), tex. Switch on, och andvändande av Fenylbutazon, hästens Ipren, dessutom skulle inte jag som hästägare vilja veta att någon skulle smaska i sig min häst när den dött. Jag är trött på att ständigt höra paraleller mellan hamburgerkött, lim och hästar.

3) På vilket sätt skulle inte Norge kunna vara bättre än Sverige och skulle det isåfall vara kriminellt? Det låter nästan så utifrån ditt blogginlägg. Vi kanske skulle heja på våra grannar och glädjas åt deras guld när det går så dåligt för oss (jämfört med föregående os) och hålla "Norge-fientligheten" på skämtnivå.

Tokmoderaten sa...

Hela bloggen är ett skämt Kerstin... Men det är ju svårt med ironi skriftform, även om jag själv ansåg mig övertydlig denna gång. Alla kan väl inte ha samma, förnedrande typ av humor som jag.

Och jag gör inga som helst anspråk att uttala mig professionellt om hästar. Det man inte gillar vet man inget om...

Och vad bra att du briefade mig om skritt Kerstin, eftersom jag alltid tyckt att Solskjär har rört sig långsamt.

Anonym sa...

Hästkött är jättegott!

Per J sa...

"Tony André Hansen har en svensk lagkapten i Sylve Söderstrand och under OS sköter den svenske veterinären Jonas Tornell även de norska hästarna."

Hvilket land tenker du på?

pj

Janne_Larsson sa...

Capsaicin finns på listan över förbjudna substanser eftersom det kan vara smärtlindrande.

Forbjudet för hestar, men ok at sätta sprutar i Susanna Kallur?

Tokmoderaten sa...

Per,

Om det är så att dessa har med saken att göra borde de få någon orden av Konungen då de lyckats få en norsk medalj gå till spillo... :)

Anonym sa...

Janne, vad är en "hest"?

Och så vill du "sätta sprutar i Susanna Kallur". Du är allt en norrman va? Förklädd till svensk med det genomhederliga namnet Janne Larsson!

Per J sa...

sant sant. Men svensker er jo smertelig klar over at norge ikke trenger edelt metall. Vi har olje. ; )