2008/08/09

REINFELDT PÅ SÖDERHAMNSPLAN, VAXHOLM DEL 2


Jag missade ju dessvärre statsministerns tal, och händelseutvecklingen i världen fick media att komma till skott väldigt sent... Men den som väntar på något gott väntar tydligen för länge ibland. Inte något matnyttigt om hur man ska se till att FRA-lagen omarbetas för att säkra att den personliga integriteten värnas, och att vår underrättelsetjänst används till det som den ska nämligen att se vår omvärlds utveckling.

Just FRA-lagens tillämpning mot oss vanliga svenskar skulle tydligen kunnat få FRA att se vad ryssen planerat och nu utför i Kaukasus kan man läsa mellan raderna i talet. Pyttsan...

Annars verkar det som att den gode Reinfeldt gjort höger om och börjat förstå vad hans kärntrupp vill se ifråga om trygghet, infrastruktur och jobbskapande. Skönt det, kan vi även få en nykter syn på säkerhetspolitikenoch de personliga friheterna känns det som om man ohejdad entusiasm kan ge sig i kast och kampanja för oss moderater igen.

Som den Copy-Cat hon är höll ju även Mona ett tal ett idag, på Söder. Som vanligt utvecklade hon den socialdemokratiska grundsynen att det är så mycket bättre för en människa att få 80-85% av en a-kassa istället för 100% i lön. För den som inte fattar varför Mona tycker så kan jag upplysa att alla människor i utanförskap och bidragsberoende förutsätts vara beroende av sossarnas välvilja medan vi moderater tror mer på den personliga drivkraften, att skapa ett eget liv efter egna förutsättningar. Så mycket annat så väl inte Mona enligt källorna, som vanligt... Hon babblade om att riva upp den FRA-lag som sossarna uppfann helt själva under förra mandatperioden och om oljeberoende och en ny klimatpolitik med snabbtågsinvesteringar. Det konstiga är att de enda järnvägar som det investerats i under sosse-styret fram till 2006 var en bit räls i vår norra landsdel. En järnväg som knappast kommer användas av någon och som bara var till för att få Peter Eriksson munter.

Dagen "knäppgök" hittar vi dock i alliansens egna led. Folkpartiledaren och den f.d majoren Björklunds minst sagt verklighetsfrånvända syn på sitt gamla arbete får mig att höja på ögonbrynen så pass att de sitter i nacken... När han i ena meningen berättar att vi bor granne med en stormakt som upprustar kraftigt, har ett auktoritärt maktspråk och därför kräver en noggrann bevakning från bl a FRA medan samma Björklund i nästa andetag inte ser några problem att Sverige avrustar sitt försvar "eftersom Ryssland inom de närmaste åren inte har kapacitet för ett storskaligt anfall mot Sverige" kan man ju inte bli annat än förvirrad. Man blir ju dessutom mörkrädd, är karln personlighetskluven?

Faktum 1) Det vi river idag när det gäller vår egen försvarsförmåga tar mer än "de närmaste åren" att återställa.

Faktum 2) Vem säger att just Sverige måste vara målet? Vi har lovat, i regeringsförklaringen bland annat, att hjälpa våra grannar om de utsätts för hot eller våld.

Faktum 3) Om den ryska kapaciteten är tillräcklig för att knäcka Georgien på 24 timmar, räcker den mer än väl mot Sverige. Georgien har i dag ett militära stridskrafter som är mer än dubbelt så stora som Sveriges...

Och dessa ord kommer från den i regeringen som har den mest gedigna militära skolningen, man häpnar...

1 kommentar:

Anonym sa...

Så, nu ställer sig även (s) in i ledet av miljöpartier med absurda idéer om dyra ingrepp med liten miljöeffekt. Finns ingen klarsyn någonstans på den politiska kartan när det gäller miljöfrågorna?