2008/08/13

UPPENBARA LÖGNER AVSLÖJAR "IVAN"


I samma artikel i SvD kan man klart och tydligt se att det ryska snacket om vad som verkligen händer i Georgien är en patetisk form av rappakalja. När den ena ryska officeren yttrar "Varken ryska fredsbevarande soldater eller andra underordnade förband finns i Gori" så klämmer nästa ryske officer i med "I närheten av Gori upptäcktes en stor militär depå med georgisk militärmateriel. Depån var obevakad och materielen där var redo att tas i bruk i strid. För att demilitarisera konfliktzonen och värna om befolkningens säkerhet avlägsnas nu materielen."

Det finns otvetydiga bevis för vad ryssarna faktiskt har gjort och fortfande håller på med i staden Gori, som ligger långt utanför det område ryssarna säger sig vilja skydda och i den delen av Georgien där man inte har några separatister som behöver stöttning. Gori plundras, Gori förstörs, Gori rensas på sin befolkning...

Enligt oberoende källor är nu även starka ryska pansarförband ur den ryska invasionsarmén på väg mot Tbilisi från just Gori. Med hojtande patrask till soldater som gapar om att de är på väg till den georgiska huvudstaden kan man inte annat än skaka på huvudet. Staten Ryssland har ingen trovärdighet överhuvudtaget längre! När Georgien accepterar alla de klausuler som den ryska ledningen satt upp, och gått med på vapenvila så fortsätter den ryssarna aggressionen utan betänkligheter. Nu måste omvärlden reagera, och det rejält. Det måste stå klart för Ryssland och dess galna ledarskap att man redan när man kränkte Georgien hade gått för långt, och att varje eskalering man tar sig för måste få konsekvenser... Vi i omvärlden måste göra allt i vår makt för att stödja den folkvalda regeringen i det lilla land, det räcker inte längre med fina ord och floskler.

Hur Ryssland framöver skall kunna umgås med EU och andra civiliserade nationer har jag svårt att se. Isolering har aldrig varit en bra väg, men jag ser inte så många andra alternativ just nu... Det värsta är att vårt naiva Europa gjort sig mer eller mindre beroende av ryssens naturtillgångar. Dags att leta nya leverantörer? Ja!

5 kommentarer:

Lennart Nilsson sa...

Troligen ägnar sig ryssarna just nu åt psykologisk krigföring. Genom att visa att de kan köra omkring som de vill med sina stridsvagnar var som helst i Georgien skapar man skräck som så småningom övergår i uppgivenhet när man upptäcker att omvärlden inte bryr sig...

BackwallNet sa...

Tror du verkligen det finns några "oberoende källor" i detta krig?

Tokmoderaten sa...

Ja. Aftonbladet ;-)

SMG sa...

Fredrik, på bilden ser du ut som en vuxen människa, men skriver så barnsliga åsikter.
Jag har svårt att tro att du inte kännde till att Georgien besköt Södra osetien i 16 timmar innan de ryska förstärkningen kom till platts och gjorde det som de var skylldiga att göra enligt internationella överenskommelser, nämligen att skydda den andra sida i konflikten och egna fredsbevarande styrkor som redan då förlorade 15 man.

Under de 16 timmarna har Georgier hunnit att utplåna 10 byar och bombat sönder hela staden Tschinvali!

Avslöar du lögner Fredrik?

Antigen du är en riktig moderat och provokator som gör allt för att tvätta svenskarnas hjärnor enligt prarilinjen eller är du en man som inte har förmågan att samla in fakta i olika källor och dra egna slutsattser. Din nik säger allt.

PS. Det var tyska nazister som kallade ryssar för "Ivan", så du är på rätt spår... tokmoderat...

Tokmoderaten sa...

Stasi-Love: Vi kallde ryssen för Ivan under min värnplikt och tid som officer men vi var inga nazister för det.

Må så vara att georgien sköt in i Sydossetien i 16 timmar innan, det var ett svar på veckor av provokationer därifrån. Man behöver inte vara speciellt konspiratoriskt lagd för att förstå vad som hänt: En uppladdning av rysk trupp utanför separatistområdena, en serie provokationer mot den georgiska centralmakten från separatisternas sida, ett svar från Georgien på detta och hux-flux stormar alla samlade ryssar in som på beställning... Om inte ryssen själv kommit på idéen så hade du nog hjärnan i Tschinvali.